MAN Türkiye’ye, Avrupa’nın en büyük Kataforez tesisini açtı

MAN Türkiye’ye, Avrupa’nın en büyük Kataforez tesisini açtı

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, MAN Türkiye’nin Ankara Akyurt üretim tesislerinde 15 milyon Euro’luk yatırımla kurduğu Katoforez Tesisi’nin açılışını gerçekleştirdi.

Tesisinin açılışını yapan Bakan Ergün, sanayi üretimine dayalı bir model oluşturduklarını belirterek MAN’ın gerçekleştirdiği yatırımlarla Türkiye’yi Ar-Ge ve tasarım merkezi haline getireceğine inandıklarını ifade etti. Temeli geçtiğimiz yıl atılan ve aynı yıl içinde yapımı tamamlanarak 5 bin 500 metrekarelik bir alana kurulan Avrupa’nın en büyük Kataforez Tesisi, MAN Türkiye'nin yanı sıra tüm otomotiv sektörüne hizmet verecek.


MAN Türkiye A.Ş. Yürütme Kurulu Başkanı Münür Yavuz’un ev sahipliğinde, Akyurt’taki üretim tesislerinde gerçekleşen temel atma törenine, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, MAN Truck & Bus AG Üretim ve Lojistik’ten Sorumlu Yönetim Kurulu üyesi Dr. Carsten Intra, Almanya Büyükelçisi Eberhard Pohl ve çok sayıda davetli katıldı. Açılış töreninde konuşan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, 46 yıllık geçmişi ile MAN’ın Türkiye’de yerli bir yatırımcı gibi olduğunu ifade etti. MAN’ın Türkiye’deki kalıcılığını yeni yatırımlarla desteklediğini belirten Bakan Ergün, kataforez tesisinin Türkiye otomotiv sektörüne hayırlı olması temennisinde bulundu.


“Bu tesis tüm Türkiye’ye hizmet verecek”
Türkiye’de sanayi üretiminin artık bilim ve teknoloji ile bir bütün olduğunu belirten Bakan Ergün, “Türkiye’de sanayi üretimine dayalı bir model oluşturduk. Yüksek katmadeğerli ürünler üreterek yolumuza devam edeceğiz” dedi. MAN’ın Almanya dışındaki ilk üretimini Türkiye’de açtığını belirten Bakan Ergün, “Türkiye’de MAN artık sadece bir Alman markası olarak görülmüyor, aynı zamanda ülkenin bir markası olarak biliniyor” dedi. Katoforez Tesisi’nin çok kısa sürede tamamlanmasının önemine de değinen Bakan Ergün, “Bu süreçte MAN’da Ar-Ge Merkezi oldu. Bu tesis, sadece MAN’a değil, otomotiv sektöründe ticari araç geneline de hizmet verecek, taktıda bulunacak. 2023 yılında hedefimiz; Türkiye’de 4 milyon araç üretilmesi. Birçok ülke Türkiye’deki siyasi ve ekonomik istikrarı doğru bir şekilde algılayarak, Türkiye’yi Operasyon Merkezi olarak konumlandırdılar. MAN’ın da 2023’e kadar Türkiye’yi Ar-Ge ve tasarım merkezi haline getirmesini bekliyoruz” dedi. Önümüzdeki dönemde MAN’dan yeni yatırımlar beklenildiğini de belirten Bakan Ergün, MAN yönetimine Katoforez Tesisi yatırımından dolayı teşekkür etti.


“MAN’ın en kompakt üretim merkezi olacak“
MAN Türkiye A.Ş’nin yenileme ve modernizasyon yatırımları kapsamında gerçekleştirdiği Kataforez Tesisi’nin açılışında konuşan MAN Türkiye A.Ş. Yürütme Kurulu Başkanı Münür Yavuz, Türkiye’deki fabrikanın, MAN’ın dünyadaki en kompakt otobüs üretim merkezi olduğunun altını çizdi. Kataforez Tesisi ile birlikte fabrikanın daha modern ve kabiliyetli bir yapıya kavuştuğunu ifade eden Yavuz, “Bu yatırımla birlikte tesisimiz, MAN’ın dünyadaki en modern katoforez tesisi oldu. Kendi alanında; en çevreci, en teknolojik, en verimli, en yüksek kapasiteli unvanları ile birlikte bu yeni tesisimiz, sadece MAN Türkiye’ye değil, sektördeki diğer firmalara da hizmet verecek” dedi. Konuşmasında, Türkiye ekonomisinin yatırım açısından güvenli ve istikrarlı bir yapı sergilediğini ifade eden MAN Türkiye A.Ş. Yürütme Kurulu Başkanı Münür Yavuz, yeni teşvik paketine de değindi. Yavuz, yeni düzenleme ile birlikte; ekonomik ve siyasi istikrarı ile dikkat çeken Türkiye’nin yatırım açısından da cazibe merkezi olduğunu belirtti. Münür Yavuz: “Yeni teşvik paketi, tüm sektörlerde olduğu gibi otomotiv sektöründe de yatırımı hareketlendirerek, daha da gelişmesini sağlayacaktır” açıklamasında bulundu. En çevreci tesis unvanına sahip
MAN Türkiye’nin Ankara Akyurt Tesisleri’nde 2011 yılında inşaatına başlanan ve 5 bin 500 metrekarelik bir alan üzerine kurulan Boyahane / Katoforez Tesisi, aynı yıl içerisinde tamamlandı. Tesisin kapasitesinin, Ar-Ge ve diğer geliştirilen çalışmalarla birlikte orta vadede iki katına çıkarılması hedefleniyor. MAN’ın yanı sıra tüm otomotiv sektörüne hizmet verecek olan tesiste, su bazlı boya kullanılıyor ve içine bir otobüsün girebileceği 11 ayrı havuz yer alıyor. Tesis, yüksek kapasitesinin yanı sıra en teknolojik ve en çevreci tesis unvanlarını da taşıyor. www.tasimacilar.com 15.06.2012/16:27