MAN, yetkili servislerini İstanbul’da ödüllendirdi

MAN, yetkili servislerini İstanbul’da ödüllendirdi

MAN, 2012 yılının ilk yetkili servisler toplantısını MAN Kamyon ve Otobüs Ticaret A.Ş. Satış Sonrası Hizmetler Grup Müdürü Can Cansu’nun ev sahipliğinde gerçekleşti.

MAN yetkili servisleri ile MAN Kamyon ve Otobüs Tic. A.Ş. ekibinin tam katılımı ile düzenlenen yetkili servisler toplantısında konuşan MAN Kamyon ve Otobüs Ticaret A.Ş. Satış Sonrası Hizmetler Grup Müdürü Can Cansu, satış sonrası hizmetler konusunda hedeflerinin müşterileri için mükemmeli sürekli kılmak olduğunu vurguladı. “Servis Değerlendirme ve Geliştirme Sistemi” hakkında da bilgi veren Cansu, “MAN Kamyon ve Otobüs Tic. A.Ş. Satış Sonrası Hizmetler Bölümü olarak yılda en az iki kere tüm servisleri ölçülebilir kriterler üzerinden değerlendiriyoruz. Servis Değerlendirme ve Geliştirme Sistemi ile yapılan bu değerlendirmeler neticesinde, yüksek dereceler alan servislerimizi altı ayda bir prim ve çeşitli organizasyonlar ile ödüllendiriyoruz” dedi.


“Servisler en iyi hizmet için yarışıyor”
Servis Değerlendirme ve Geliştirme Sistemi aracılığı ile müşteri memnuniyeti konusunda çıtayı en yukarı taşıdıklarını ifade eden Cansu, “MAN olarak uyguladığımız bu sistemde yer alan yedek parça, müşteri memnuniyeti, teknik kapasite, servis süreçleri, servis hedefleri ve tesis ana başlıkları 1000 puan üzerinden değerlendiriliyor. Bu değerlendirmede servislerimiz kendi aralarında kıyasıya yarışıyor” dedi. 2012 yılının ilk yarısında, müşteri memnuniyeti ölçümlerinde Hatay'da bulunan Mahanoğlu Otomotiv birinci olurken, Samsun'da bulunan Kamer Otomotiv ikinci ve Denizli'de bulunan Can Kardeşler Otomotiv üçüncü oldu. Servis değerlendirmelerinde ise İzmir'de bulunan MAPAR Otomotiv birinci, Hatay'da bulunan Mahanoğlu ikinci, Denizli'de bulunan Can Kardeşler Otomotiv ise üçüncü oldu.


MAN Servis Değerlendirme ve Geliştirme Sistemi
Servis Değerlendirme ve Geliştirme Sistemi, yedek parça, müşteri memnuniyeti, teknik kapasite, servis süreçleri, servis hedefleri ve tesis ana başlıkları üzerinden uygulanıyor. Detayında ise tesis yapısı, tesis konumu, tesis durumları, hizmet kaliteleri, ekipmanlar, müşteri memnuniyeti, eğitim, garanti uygulamaları, yedek parça yönetimi ve müşteri kabul süreçleri gibi birçok konuda ölçülebilir kriterler üzerinden değerlendiriliyor. Sisteme göre her servise, gelişime açık yönlerine uygun olarak farklı hedefler verilmektedir. Servislerin bu hedefleri gerçekleştirdikleri ölçüde servis değerlendirme puanları yükseltiliyor. MAN Kamyon ve Otobüs Tic. A.Ş. Satış Sonrası Hizmetler Bölümü, son yıllarda gerçekleştirdiği proje, iyileştirme çalışmaları ve ‘Servis Değerlendirme ve Geliştirme Sistemi’ neticesinde, müşteri memnuniyeti konusunda ciddi bir yükseliş grafiği elde ettiği gözlemleniyor. www.tasimacilar.com 15.06.2012/12:31