MAN’dan Gaziantep’e 50 adet doğalgazlı otobüs

MAN’dan Gaziantep’e 50 adet doğalgazlı otobüs

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi doğalgazlı çevreci otobüslerine kavuşuyor. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi kentiçi toplu taşımada kullanılmak üzere, filosuna 50 adet çevre dostu MAN Lion‘s City CNG doğalgazlı otobüs ekliyor.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen 50 adetlik doğalgazlı otobüs alım ihalesini kazanan MAN, çevreci otobüsleriyle Gazianteplilerin daha hızlı ve konforlu hizmet alabilmelerini sağlayacak. Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen yatırım kapsamında alınan doğalgazlı otobüslerde, engelli rampası, klima ve kamera sistemi bulunuyor. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nde düzenlenen imza törenine, Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbay, MAN Kamyon ve Otobüs Ticaret A.Ş. Satış ve Pazarlama Direktörü Eren Gündüz, MAN Kamyon ve Otobüs Ticaret A.Ş Kamu Satış Müdürü Taylan Aslanoğlu ve çok sayıda davetli katıldı. Törende konuşan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbay, toplu taşımada günde 100 bin kişiyi taşımayı hedeflediklerini belirtti.


Gaziantepliler MAN’ın doğalgazlı otobüsleriyle seyahat edecek
Konuşmasında, gerçekleştirdikleri yatırımın önemine vurgu yapan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbay, “İhalesini yaparak imzalarını attığımız MAN Lion‘s City CNG doğalgazlı otobüsler çevreci ve ekonomik özelliklerinin yanı sıra engelli vatandaşlarımızın rahat seyahat edebilmelerine imkan tanıyor. Gazianteplilerin ulaşımla ilgili sorunlarını en modern şekilde çözmeyi hedefliyoruz. Bu bağlamda 2013 yılında da 100 araçlık bir yatırım daha planlıyoruz“ şeklinde konuştu. Törende konuşan MAN Kamyon ve Otobüs Ticaret A.Ş. Satış ve Pazarlama Direktörü Eren Gündüz ise Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin Türkiye’de birçok konuya öncülük ettiğini vurguladı. Gaziantep’in, Türkiye’de doğalgazlı çevreci otobüslere sahip belediyeler arasında en büyük 3’üncü filoya sahip olduğunu belirten Gündüz, “Gaziantep Büyükşehir Belediyesi için üreteceğimiz 50 adet çevre dostu MAN Lion‘s City CNG doğalgazlı otobüsleri 2013 yılı mart ayına kadar teslim edeceğiz. Türkiye’de birçok konuya öncülük eden Gaziantep Büyükşehir Belediyesi bu yatırımla hem engelli vatandaşların ulaşım sorununu çözecek hem de çevreye duyarlı belediye vurgusunu tescilleyecek” diyerek verilecek olan otobüslerin Gazianteplilere hayırlı olmasını diledi. www.tasimacilar.com 12.11.2012 / 11:25