MAN’ın Türkiye servisler birincisi MAPAR İzmir Şubesi oldu

MAN’ın Türkiye servisler birincisi MAPAR İzmir Şubesi oldu

MAPAR Otomotiv’in Mayıs 2011’de hizmete açtığı İzmir Şubesi, bir yıl içinde, MAN’ın Servisleri içinde yapılan müşteri memnuniyeti değerlendirmesinde birinci seçildi.

MAN Kamyon ve Otobüs Ticaret A.Ş. Satış Sonrası Hizmetler Grup Müdürü Can Cansu’nun ev sahipliğinde, 2012 yılının ilk yarısına ait müşteri memnuniyeti ve servis değerlendirme sonuçları açıklandı. MAPAR Otomotiv’in Mayıs 2011’de hizmete açılan İzmir servisi MAN’ın Servisler Birincisi seçildi.


Satış sonrası hizmetlerde mükemmeli sürekli kılmayı hedefleyen MAN Satış Sonrası Hizmetler Bölümü, servisleri değerlendirirken “Servis Değerlendirme ve Geliştirme Sistemi”ni kullanıyor. Yılda en az iki kez tüm servisler ölçülebilir kriterler üzerinden değerlendiriliyor. Bu değerlendirmeler neticesinde, yüksek dereceler alan servisler altı ayda bir prim ve çeşitli organizasyonlarla ödüllendiriliyor. MAN, müşteri memnuniyeti konusunda çıtayı en yukarı taşıyor
Servislerin değerlendirmesinde yedek parça, müşteri memnuniyeti, teknik kapasite, servis süreçleri, servis hedefleri ve tesis gibi başlıklar bulunuyor ve servis, 1000 puan üzerinden değerlendiriliyor. Yapılan değerlendirmelerde MAPAR Otomotiv İzmir Servisi birinci, Hatay'da bulunan Mahanoğlu ikinci, Denizli'de bulunan Can Kardeşler Otomotiv ise üçüncü oldu.


MAN’ın Servis Değerlendirme ve Geliştirme Sistemi
Servis Değerlendirme ve Geliştirme Sistemi, yedek parça, müşteri memnuniyeti, teknik kapasite, servis süreçleri, servis hedefleri ve tesis başlıkları altında uygulanıyor. Detayında ise tesisin yapısı, konumu, durumu, hizmet kalitesi, ekipmanı, müşteri memnuniyeti, eğitim, garanti uygulamaları, yedek parça yönetimi ve müşteri kabul süreçleri gibi birçok konuda ölçülebilir kriterler üzerinden değerlendirme yapılıyor. MAN’ın Servis Değerlendirme ve Geliştirme Sistemi’nde 2010 yılından itibaren satış sonrası hizmetlerde hedef bazlı yönetime geçildi. Sisteme göre her servise, gelişime açık yönlerine uygun olarak farklı hedefler veriliyor. Servisler bu hedefleri gerçekleştirdikleri ölçüde değerlendirme puanları yükseliyor. Tüm hedefler sistem üzerinden izlenebiliyor ve yetkili servisler, anlık olarak hedeflerinin ne kadarını gerçekleştirdiklerini takip ederek, gerekli önlemleri alabiliyor.


Türkiye’nin en iddialı servisi
MAPAR İzmir, bin metrekare açık, 5 bin metrekare kapalı olmak üzere toplam 6 bin metrekare alanda faaliyet gösteriyor. 50’si servis içinde, 10’u gezici servis araçları ile dışarıda günde toplam 60 araca hızlı ve kaliteli hizmet verilebiliyor. MAPAR İzmir, Türkiye’nin en şık, en modern, en donanımlı, en usta servisi olma iddiasında. Bu modern tesiste yalnızca teknik ve mekanik mükemmelliği değil, görsel mükemmelliği de amaç edinen MAPAR, hedefine ulaştı. Ayrıca MAPAR İzmir Servisi’ne bu ödülü getiren en önemli unsurlardan biri de çalışanlarına uyguladığı psikolojik destek. Haftada bir günü çalışanlarına ayıran MAPAR, kurduğu psikolojik destek birimi ile çalışanların her türlü sorununa çözüm bulma noktasında ciddi destek sağlıyor. Türkiye’de bir ilki gerçekleştiren MAPAR, İzmir ve Bursa lokasyonlarında psikolojik destek birimi ile çalışanlarına daha yakın olmayı amaçlıyor. www.tasimacilar.com 26.06.2012/14:57