Manisa’da Safir rüzgarı esti

Manisa’da Safir rüzgarı esti

Ocak ayında otobüs teslimatları geçen yılın aksine büyük bir hızla başladı. Temsa Manisa Seyahat’e 20, Mas Turizm’e 2, Öğreten Turizm’e 2 ve bireysel otobüsçü Ali Sürücü’ye 1 Safir teslimatı gerçekleştirdi.

Temsa 30 Ocak Çarşamba günü Manisalı taşımacılara topmal 25 adet Safir teslimatı gerçekleştirdi. Otogarda düzenlenen ilk törenle 20 Safir Manisa Seyahat’e teslim edildi. Teslimatlar, Mas Turizm, Öğreten Turizm ile devam etti.


Otogarda düzenlenen törene Manisa Şoförler Odası Başkanı Yusuf Enli, Manisa Seyahat Kooperatif Başkanı Davut Kurt, 2’nci Başkan Levent Zibeller, Yönetim Kurulu Üyeleri, Temsa Pazarlama ve Satış Müdürü Murat Anıl, Bölge Satış Yöneticileri İrfan Özsevim, Baybars Dağ, Volkan Tolunay, Temsa Bayi Antoto Genel Müdürü Hasan Göksoy ve oğlu Hikmet Göksoy ile çok sayıda sektör mensubu katıldı.

Manisa çağ atlıyor

Şoförler Odası Başkanı Yusuf Enli, Safir otobüslerin, Manisa Seyahat’e hayırlı, uğurlu olmasını dilerken Manisa’nın büyükşehir olmasıyla birlikte köklü değişim projelerine imza atıldığını belirtti: “Bu değişimin ilk yansıması kentiçi ulaşımda yaşandı. Artık şehirlerarası ulaşımda değişim zamanı. Bu adımlar Manisa’nın çağ atlaması anlamında örnek davranışlar. Büyükşehir yapısına hazır olmak için bundan sonra daha büyük işlere el atacağız. Bunun için de tır filosunun yenilenmesi ve tır filosunun daha modern bir şekilde taşımacılık yapılması konusunda adımlar atmak da var. Yolcu taşımacılığında bu değişim öncü oldu. Manisa halkı için bu yatırımı yapan firmalara çok teşekkür ediyorum. Büyükşehir olma yolunda bu tür adımlar gurur veriyor bize” dedi.


İzmir’i örnek alıyoruz

2014’ten sonra bütün iliçi taşımaların belediyenin sorumluluğuna geçmesine yönelik değerlendirme de yapan Yusuf Enli, “Bu konuda komşu İzmir’in deneyimlerinden, tecrübesinden yararlanıyoruz. Onların yaşadığı deneyimler bizim için önemli bir bilgi kaynağı oluyor” diye konuştu.

Serviste de J plaka

Servis ve personel taşımacılığına yönelik yeni yapılanma hakkında da açıklamalarda bulunan Yusuf Enli, “Odamızın talebi ile kentte J plaka uygulamasına geçilmesi için belediye ile görüşmelerimiz sürüyor. J plaka bir eksiklikti. Büyük göç alan kentimizde bu alanı denetlemek, kontrol altında tutmak çok zor oluyordu. Uygulamaya geçildiğinde hem belediyenin hem bizim hem de vatandaşın denetimi ile daha sağlıklı bir servis taşımacılığı yapısını ortaya çıkacak. Daha önce servis taşımacılığı için 400 belge alan taşımacı varken J plaka uygulamasının devreye gireceğinin duyulması için 1400 belge başvurusu oldu. Bu bir çelişki aslında. J plaka ile yaş sınırı gelecek, herkes vergisini ödeyerek belgeli taşımacılık yapacak” dedi.


Konforlu hizmet için Safir

Manisa Seyahat Kooperatif Başkanı Davut Kurt, müşterilerine daha kaliteli ve konforlu hizmet verebilmek adına yeni yatırım sürecini başlattıklarını vurgulayarak, “17 Şubat 2012’de göreve geldiğimizde araçlarımızın çoğu 1998 modeldi. Bu araçlarla gereken hizmeti veremiyorduk. Bütün üyelerimizle istişare yaptık. Tabii, bu 6 aylık bir proje. Bunun sonucunda, gönül arzu ediyordu ki, 49 aracın tamamını yenileyelim. Fakat üyelerimizin isteğiyle, 10 yaş kuralı belirlendiği için 20 aracı yeniledik. Safir, yakıt konusunda önemli bir avantaj sağlıyor. Maliyetlerimizin büyük bölümünü akaryakıt oluşturuyor. 2005 yılında yine 12 Safir almıştık; bu arabaları 8 sene boyunca 600 bin km civarında yol yaparak, sorunsuz kullandık. Çok iyi randıman aldık. Sağlıklı, sıhhatli bir şekilde yolcumuzu taşıdık, memnun kaldık. Bu memnuniyet, yeni yatırımlarda tercihimizi Safir olarak belirlememizi sağladı. Mart ayında da yine tercihimiz Safir olacak. Kooperatif bünyesinde 49 şahıs aracı, 14 özmal olmak üzere toplam 64 araçla hizmet veriyoruz. Manisa’da J plaka uygulamasına geçiliyor. Üyelerimiz birer plaka ile yeni araç alarak bu alanda da hizmet verecekler” dedi.

Yeni otogar 100 yıl şehrin ihtiyacına cevap verecek

Davut Kurt, yeni otogarın inşası konusunda duydukları memnuniyeti de dile getirdi: “Büyükşehir unvanını alan şehrimiz için yeni otogar olması gereken bir yatırımdı. Mevcut otogar şehrin çok merkezinde kalmıştı. Yeni otogar çevre yollarına yakın. 125 dönüm üzerine çok modern bir otogar inşa ediliyor. Manisa’ya yakışır bir otogara kavuşacağız, en az 100 yıl bu kentin ihtiyacına cevap verecek otogara kavuşacak olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz.”


2013'e Mutlu başlangıç

25 Safir teslimatının yeni yıla başlangıç açısından kendilerine çok büyük moral verdiğini belirten Temsa Pazarlama ve Satış Müdürü Murat Anıl, “Manisa-İzmir arası çalışan otobüslerin doluluk oranları son derece memnuniyet verici. Bu durum otobüsçünün de araçlarını yenilemede önemli bir faktör. Kazançları da her geçen gün yükseliyor. Araç yenilemede markamızı seçmiş olmalarından dolayı biz de çok keyifliyiz. Ege bölgesi ağırlıklı olarak ürünümüze sıcak bakan bir bölge. Manisa’yı da bu halkaya ekleyerek bölgedeki etkinliğimizi artırmak bize nasip oldu. Haziran ayına kadar da Manisa’da bir servis noktası oluşturacağız” diye konuştu.

Sürpriz teslimatlar

Model değişiminin Ocak ayı ile başlamasının ertelenen talepleri yatırıma dönüştürmede etken olduğunu da vurgulayan Murat Anıl, “Bu nedenle Ocak ayında hızlı bir süreç yaşıyoruz. Hatlarla özmal dengesinin taşımacıyı bir miktar araç sahibi olmaya ittiğini de gözlemliyoruz. 2013 yılında 2012’ye benzer düzeyde bir otobüs pazarı seviyesi yaşayacağımızı düşünüyoruz. Temsa olarak Şubat, Mart, Mayıs aylarında sektörü şaşırtacak teslimat sürprizlerimiz olacak. İzmir’e Avenue teslimatımızın ilkini Şubat ayında gerçekleştireceğiz. Ana sponsor olduğumuz 21-22 Şubat UİTP Konferansı ile sürpriz iki arabayı tanıtacağımızın müjdesini vereyim” dedi.

Temsa’nın bölgedeki ağırlığı artıyor

Bölge Satış Yöneticisi İrfan Özsevim de Temsa’nın bölgede ağırlığının giderek arttığını belirterek, “Bölge otobüsçüsü daha önce Safir araç kullanıyor ve bu araçlardan büyük memnuniyet yaşıyordu. Yine de öncelikle bütün markaları test ettiler. Bu değişim bir yıldır konuşuluyordu. En sonunda nihai kararı Temsa yönünde verdiler. Burada yöneticilerimizin de katkısı, desteği tartışılmaz. Satışta gösterdiğimiz başarıyı satış sonrasında göstererek ikinci parti teslimatları Mart ayında yaparak Temsa burada ağırlığını daha da artıracak” diye konuştu.

Bireysel otobüsçü de Safir tercih etti

Hattat Traktörleri’nin Manisa bayiliğini yapan bireysel otobüsçü Ali Sürücü’nün işyerinde düzenlenen törenle Temsa Pazarlama ve Satış Müdürü Murat Anıl, Bölge Satış Yöneticileri İrfan Özsevim, Baybars Dağ, Volkan Tolunay, Temsa Bayi Antoto Genel Müdürü Hasan Göksoy ve oğlu Hikmet Göksoy tarafından bir plaket sunuldu. Kamil Koç, Manisa Seyahat ve Sarıkız Turizm’de toplam 13 araç çalıştıran Ali Sürücü, Safir tercihini, “Beraberlik, sıcak iletişim oluştu, fiyat da uygun geldi, değerlendirmek istedik. Yine yeni Safir yatırımları yapabiliriz” diye konuştu. Bireysel otobüsçülüğün giderek zorlaştığına dikkat çeken Sürücü, “Ek işlerimiz olmasa otobüsçülüğü sürdürmek çok zor olur” dedi. Taban ücret tarifesinin yayınlanmasını da doğru bulduklarını belirten Ali Sürücü, “önemli olan noktanın belirlenen fiyatlara uyulup uyulmadığını denetlemek” dedi.


Mas Turizm’e 2 Safir

1977 yılında kurulan ve filosunda 100’ün üzerinde araç bulunduran bölgenin köklü firmalarından Mas Turizm de 2 adet Safir aldı.


Mas Turizm’in merkezinde düzenlenen törenle, sektörün duayen isimlerinden firma sahibi Dündar Çiloğlu’na; İrfan Özsevim, Hasan Göksoy ve Hikmet Göksoy tarafından bir plaket sunuldu. 


 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.