Manisalılar artık Isuzu Novociti otobüslerle seyahat edecek

Manisalılar artık Isuzu Novociti otobüslerle seyahat edecek

Manisa belediyesi Kentiçi toplu taşımada tam anlamıyla bir dönüşüm gerçekleştirdi. Kentkart uygulamasıyla başlayan dönüşüme Isuzu’nun modern otobüslerinin de eklenmesiyle Manisalılar rahat ve konforlu seyahat etme imkânına kavuştu.

Manisa belediyesinin Kentiçi toplu ulaşımında, önce kent kart uygulamasıyla başlayan dönüşümünün ardından şimdide modern Isuzu araçlarla Manisalıların rahat seyahat etmesi için toplu ulaşım araçlarındaki yenilenmesini tamamlıyor. Belediyenin Isuzu ile yaptığı anlaşma gereği alacağı 168 Isuzu Novociti otobüsün ilk partideki 43 adedi Manisa belediyesi Cumhuriyet meydanında düzenlenen görkemli bir törenle belediyenin filosuna eklendi. Düzenlenen törene Vali Yardımcısı Yüksel Ayhan, Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Belediye Özel Halk Otobüsleri Kooperatif Başkanı Yusuf Enli ve Başkan Yardımcısı Erdoğan Akatmaca, MESOB Başkanı Hasan Geriter, Isuzu Pazarlama ve Satış Direktörü Fatih Tamay, Isuzu Satış Müdürü Efe Yazıcı, Isuzu Pazarlama Müdürü Bilge Gündüz, Otobüs Satış Şefi Onur Çetinkaya, Manisa Belediyesi Başkan Yardımcısı Azmi Açıkdil, Manisa Ulaşım Hizmetleri Müdürü Mimin Deniz, Formtek Otomotiv Firma Yetkilisi Atilla Üner, Isuzu Manisa Bayisi Yükseliş firma Yetkilisi İbrahim Yüksel, Belediye Meclis Üyeleri, Özel Halk Otobüsü Yönetim Kurulu Üyelerinin yanı sıra şoförler ve vatandaşlar katıldı. “Manisalılar bugün bir tarih yazıyor”
Manisa’da 60 araçla başlanılan toplu taşımacılığın bugün varılan noktada 270 araca ulaştığını söyleyen Toplu Ulaşım Kooperatif Başkanı Yusuf Enli toplu taşımacılığa yönelik yapılan düzenlemelerle Manisa’da bir tarih yazdıklarını ifade etti. Enli “Bugün Manisa’da bir tarih yazılıyor. Belki bundan önce başka şehirlerde de tarih yazıldı. Ama bu kadar muhteşem bir tarihin yazıldığını ben ilk defa görüyorum” diyerek mutluluğunu dile getirdi. “70 ilimizde engelli ulaşımına uygun araç kullanılmıyor”
Konuşmasına Isuzu ve üretilen araçlarla ilgili bilgi vererek başlayan Isuzu Pazarlama ve Satış Direktörü Fatih Tamay, Temmuz sonunda tüm araçların Manisalılara hizmet vereceğini belirtti. Anadolu Isuzu’nun tüm ekibiyle bu projenin içinde yer aldığını belirten Tamay, 81 ilin 70 tanesinde engelli ulaşımına uygun araçlarla toplu taşımacılığın yapılmadığını da sözlerine ekledi. Tamay “Biz araçları sattıktan sonra işimiz bitmez servis ve yedek parçayla her zaman müşterilerimizin yanındayız. Manisa’ya verdiğimiz tüm araçlar engelli taşımaya uygun şekilde yapılarak Avrupa’dan TİP onayı almış araçlardır” dedi. Isuzu’dan Manisalılara jest
Programda içerisinde Isuzu Pazarlama ve Satış Direktörü Fatih Tamay’ın doğum günü olması sebebiyle pasta kesildi. Yapılan sürpriz doğum gününden dolayı mutluluk duyduğunu belirten Tamay’da Manisalılara bir sürpriz yaparak Anadolu Isuzu olarak Manisa belediyesine 1 tanesi ulaşımda 1 tanesi de VIP olarak kullanılmak üzere toplamda 2 adet Isuzu otobüsü hediye edeceklerini söyledi. “Araç seçiminde Isuzu’da karar kıldık”
Manisa’nın toplu taşımasında Kentkart ile başladıkları değişime yeni araçları da ekleyerek neredeyse tamamladıklarını söyleyen Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün toplu taşımada yaşana sorunlara ilgisiz kalmadıklarını belirtti. Ergün, bu amaçla 3-4 firmayla temasa geçtiklerini, gösterilen ilgi ve alakadan dolayı da Anadolu Isuzu’yu tercih ettiklerini söyledi. Ergün “Sözümüzde durduk hatta daha hızlı çalışarak 168 aracın 43 tanesini bugün hizmete soktuk. Allah nasip ederse Temmuz ayının sonuna kadar eski minibüsler yerini yeni araçlara bırakacak. Hatta şehrin büyümesine müteakip daha büyük otobüsler veya farklı hatlara ilaveler gündeme gelebilir. Bunun yanı sıra kent içi ulaşımda toplam 9 hat olacak ve bu hatlarda yolcular vakit kaybetmeden istedikleri yerlere ulaşabilecekler. Yeni araçlarımızın yanı sıra ulaşım koordinasyon merkezinin yeni ve modern binasını da kısa sürede kentimize kazandıracağız” diyerek toplu taşımada yeniliklerin devam edeceğini vurguladı. Araçlarla ilgili de bilgi veren Ergun sözlerin şu şekilde sürdürdü: “Yeni araçlarımız 7,70 metre uzunluğunda, eski araçlar 4,5 metreydi. Eski araçlarla 14 kişi taşınırken yeni araçlarla, ayakta ve oturan yolcu olmak üzere 41 kişi taşıma özelliğine sahip. Araçlar yakıt tasarruflu ve çevreye duyarlı motor özelliğinin yanında, engelli binişine uygun olması ve GPS üzerinden takip sistemiyle donatılması nedeniyle seyahat süresinin de denetleneceği şekilde tasarlandı. Yine araçlarımızın içerisinde merkezden takip edilecek kamera ile birlikte klima, televizyon standart olacak. Akıllı Durak hizmetinin de bir iki ay içerisinde hayata geçeceğine inanıyorum. Oda yönetimimiz bununla ilgili olarak gerekli çalışmayı yürütecektir. Halkımız artık durakta beklediğinde araçların geliş-gidiş saatlerini görebilecek.” Konuşmaların ardından teşekkür plaketi dağıtıldı. Belediye başkanı ve beraberindekilerin de katılımıyla gerçekleştirilen şehir turunun ardından program son buldu. Oya KAYA www.tasimacilar.com 01.06.2012 / 13:43