MAPAR İEF’de yeni dizayn ettiği starliner’i tanıttı

MAPAR İEF’de yeni dizayn ettiği starliner’i tanıttı

MAN’ın en yeni otobüs ve kamyonlarıyla İzmir Enternasyonel Fuarına ikinci kez katılan MAPAR Otomotiv fuarın ilk günü, sergilediği araçlardan 3 tanesinin satışını da gerçekleştirdi.

Geçtiğimiz yıl İzmir fuarına 5 adet kamyon ve 5 otobüsle katılan MAPAR Otomotiv’in, 2011 yılında sergilediği tüm araçlar fuarda satılmıştı. Fuar alanına getirdiği dünyada üretilen 1000’inci Cityliner ve 555’inci Starliner aracıyla da Fuar alanında ilgileri üzerine çeken MAPAR İkinci kez katıldığı 81’inci İzmir Enternasyonel Fuarına(İEF) 6 otobüs ve 5 adet kamyonla katıldı. MAPAR Otomotiv Fuarın ilk günü 3 adet satış gerçekleştirdi.


MAPAR izmir’deki yeni aracı : “Yeni Starliner”
Fuar’ın 2 bin metre karelik Lozan Kapısı girişinde bölümünde yer alan MAPAR standında MAN’ın İnşaat Grubu Kamyonları TGX, TGL, TGS ve bu yıl lansmanı yapılan TGS EfficientLine araçları yer alıyor. Şehirlerarası Otobüs firmalarının da tercihi olan Cityliner, Starliner,Neoplan, Tourliner, Fortuna otobüsleriyle de fuar alanında turizmcilerin beğenisini kazanan MAPAR, Mersin VİF için özel olarak dizayn edilen Starliner Otobüsünde 2+1 oturma düzeni ve Türkiye’de yolculukların daha konforlu hale gelebilmesi için ilk kez geliştirilen 55 cm’lik koltuklarıyla bir ilki daha gerçekleştirdi. Türkiye’deki otobüsçülük teknolojinin gelişmesiyle her daim kendini yeniliyor. bu yeniliklerden biri de MAPAR Otomotiv tarafından Mersin VİF için gerçekleştirildi. İzmir Enternasyonel Fuar merkezinde MAPAR tarafından tanıtımı yapılan 2+1 toplam 41 koltuk kapasiteli yeni Starliner Şehirlerarası Otobüs firmalarının beğenisine sunuldu.


“Ne iş yaparsanız daima en iyisini yapacaksınız”
Filosunda 21 özmal araç olan Mersin VİF yeni altığı 2 adet starliner 2+1 koltuklu otobüslerle filo sayısını 23 adede çıkarttı. Mersin VİF’in filosunun yüzde 80’i Neoplan otobüslerden oluşuyor. Sıkıntılarla dolu bir sektörde en iyi hizmeti vermeyi amaçlayan Mersin VİF Yönetim Kurulu Başkanı İlhan Ağaçlı “Ne iş yaparsanız daima en iyisini yapacaksınız. Sektör bu kadar külfetli, bu kadar sıkıntılı, bu kadar zararda ama bu işin birde zevkli tarafı var. Bunun zevki de biz hasret kavuşturuyoruz. Yaptığımız iş o” şeklinde konuştu. Ağaçlı: “Empati kurmak gerekir”
Otobüs işletmeciğinde en iyi hizmeti vermek için empati kurmak gerektiğini ifade eden Ağaçlı sözlerini şu şekilde sürdürdü:“Ben bazen kendi otobüslerimde yolculuk ederim. Bir yolcu olarak ben ne istiyorum. Yolcu araca bindiğinde dünyadan kopuyor. Bunlara bir sistem getirelim ki yolcular hem rahat, hem de iyi bir şekilde seyahat etsin. Teknolojinin gelişmesiyle araçlarımıza internet imkanını sunduk. Uzun yolculuklar yapıyoruz koltukta seyahat ederken rahat olunması lazım. Uzun boylu konuklarımızın indiği zaman her zaman o aracı tercih etmelerin istiyoruz. Bu araçtaki koltuklar Türkiye’de bugüne kadar hiç uygulanmamış genişlikte ve özellikte koltuklar. Bu sektörde çektiğiniz yükün herhangi bir karşılığını alamıyorsunuz. Ama bu hizmeti en iyi şekle vermek zorundasınız. Ne iş yaparsanız daima en iyisini yapacaksınız. Onu düşünerek hep en iyisini yaptığımız için iyi yapmaya devam ediyoruz. Karşılığını alacağımız için değil.”


“MAPAR ve MAN olarak bir ilk”
“MAPAR ve MAN olarak bir ilki gerçekleştirdik” diyen İzmir Şubesi Genel Müdürü Caner Perk’de Mersin VİF için yeni dizayn edilen aracın çok ses getireceğini söyleyerek, “Starliner’de yapılmış olan tek uygulama” dedi. Talebi karşılamak adına en iyiyi sunmayı hedeflediklerini belirten Perk, “Müşteri seyahat ettiği bir aracın nasıl olmasını ister diyerek ilhan bey’in bize verdiği talimatlarla bu aracı oluşturduk. Bu sene sonuna kadar bu aracın yollarda gözükmesiyle buna benzer birçok aracın yapılacağına inanıyorum. 41 koltuklu bir araç. Yolcular otobüsle yapılan seyahatin ne kadar konforlu olduğunu bu araca bindiklerinde anlayacaklar” şeklinde ifade etti. Starliner, Mersin VİF için özel olarak dizayn edildi
MAPAR Otomotiv tarafından Mersin VİF Turizm için, iç dizaynı özel olarak hazırlanan Starliner'da 2+1 oturma düzeni yapıldı. Otobüsün dışı, özel olarak hazırlanan sedefli metalik füme rengine boyandı ve alüminyum jantlar takıldı. Bagaj içleri komple yeni döşeme ile kaplandı ve tabanına ahşap görünümlü kaplama yapıldı. Aracın içine, özel olarak hazırlatılan ve Türkiye de ilk defa uygulanan 55 cm.'lik genişliğe sahip koltuklar yerleştirildi ve arkalarına 10 inc. ekran monte edildi. İç döşemelerin tamamı, koltuklara uygun olarak yenilendi. Tabanı ses izolasyonlu, ahşap görünümlü malzeme ile kaplandı. Aracın basamak kasa renkleri yeniden dizayn edilerek basamaklara taş efektli malzeme uygulandı. Ön göğüs bölgesi de tamamen yenilendi. Aracın yürüyen aksamı komple elden geçirildi. Fuar’ın ikinci akşamı MAPAR Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Yalçın Şahin, Bursa Şubesi Genel Müdürü Tanju Nayır ve İzmir Şubesi Genel Müdürü Caner Perk’de yer aldığı ve özellikle otobüs dünyasının önemli isimlerinin katıldığı bir kokteyle ev sahipliği yapan MAPAR, gerçekleştirdiği organizasyonla da müşterilerine eğlenceli dakikalar yaşattı. Oya KAYA www.tasimacilar.com 03.09.2012 / 19:28