MAPAR yeniliklere imza atıyor

MAPAR yeniliklere imza atıyor

MAN Bayisi MAPAR Otomotiv müşteri memnuniyetini arttırmak adına birçok yeni projelere imza atıyor. Bunlardan en önemlisi de müşterinin mağdur olmaması adına kaza yapan aracın yerini bir yenisiyle doldurmak.

MAN’ın yeni gözdesi TGS EfficientLine’nin Bursa’daki tanıtımında konuştuğumuz MAPAR Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Yalçın Şahin, Bursa Genel Müdürü Tanju Nayır ve İzmir Genel Müdürü Caner Perk TGS’in lansmanının yeni yapılmasına rağmen 150’ye yakın araç sattıklarını belirttiler. Aracı sattıran en önemli özelliğinin yakıt tasarrufundan kaynaklandığını belirten Şahin, firmaların yakıt giderlerinin azalacağını da sözlerine ekledi. Yeni bayi açma çalışmalarının da olduğunu belirten Şahin, “ Bu sadece bizim istememizle de alakalı bir şey değil. MAN Türkiye’nin ve Tabi ki Almanya’nın bunu kabul etmesi gerekiyor” dedi. Mağdur olmaması adına müşteriye yeni araç temini sağlanıyor
Müşterinin en iyiyi hak ettiğini söyleyerek verdikleri değeri dile getiren Şahin, müşterilerinin mağdur olmaması adına çaba sarf ettiklerini söyleyerek “Bir kazalı bir araç olduğu zaman biz bunun yerine normal binek araçlarda olduğu gibi bir aracı konsinye olarak verebiliyoruz. Bu MAPAR olarak ağır vasıta ve ticari araçlar konusunda Türkiye’de ilk kez yapılan bir uygulama” dedi. “Başarıya gidebilmenin en iyi yolu zorlukların üstesinden gelmektir” diyen Şahin sözlerini şu şekilde sürdürdü:“Biz en iyi hizmeti sonuna kadar veren bir bayiyiz. Önce bir harcama yapmamız gerek yoksa bir andan bir şey olmaz. Biz yedek motoru dahi elimizde tutabiliyoruz. Çünkü bir anda bir motoru yapıp verme şansınız yok. bu bizi MAN bayilerine ayıran özelliklerden birkaç tanesi. MAN olarak kalitemizi arttırmak adına personelimizin eğitimine de önem veriyoruz. Ayrıca müşterilerimizin mağduriyetini gidermek adına servisimize gelen araçların tamir süresi bitene kadar konuk odalarında müşterilerimizi ağırlıyoruz. Bunun yanı sıra elimizde Bursa’da ve İzmir’de olmak üzere 3-4 tane yedek sıfır motorumuz var. Bu motorları diyelim ki gece müşterimiz yolda kaldı. 7/24 çalışan araç servislerimizle bu motorları mağduriyetlerini gidermek amacıyla kendilerine teslim ediyoruz.” “MAPAR’ın yıl sonu hedefi 500 kamyon”
MAN’ın Kamyon pazarıyla ilgili olarak da bilgi veren MAPAR Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Yalçın Şahin 2012’nin ilk 5 ayında 1020 adet araç sattıklarını söyleyerek, pazarı yıl sonu itibariyle 3 binlerde kapatacaklarını belirtti. Mapar Otomotiv olarak ise hedeflerinin 450 ile 500 adet arasında olacağını da özelikle vurguladı. İzmir ve Bursa şubesinin şoför eğitimi konusuna önem verdiğini belirten MAPAR İzmir Genel Müdürü Caner Perk” MAN’ın sanırım 3 eğitmeni var. Bunlar talep edildiği takdirde ya da bizim yönlendirmelerimizle bütün firmalara ücretsiz ya da ücreti bizim tarafımızdan karşılanmak üzere teknik eğitimler, araç kullanma eğitimleri, güvenli sürüş eğitimleri ya da minimum yakıtla minimum tasarruf eğitimlerimiz olmak üzere tarafımızdan verilebiliyor” dedi. “Aracı en verimli nasıl kullanabiliri öğretiyoruz”
Uzun süre şoförlük yapmış birine “Sen iyi şoför değilsin” denilemeyeceğini söyleyen Perk sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Burada teknik eğitimleri atölyeden aldığımız formenlerle servis müdürlerimizle, bizlerle ve gerektiği takdirde MAN’dan aldığımız teknolojiyi aracı çok iyi tanıyan eğitmenlerle bir oluşum haline getiriyoruz. Bu aracı en verimli şekilde ki, bunun yedek parçası, lastik ömrü, aracın ömrünü nasıl makul bir şekilde kullanarak koruyabileceğini öğretmeye çalışıyoruz. Birde araçlarda arıza tespit cihazlarımız var. Bunlar çok özel cihazlardır. Bunlarla biz aracın hangi kilometrede, hangi devir aralığında, kaç kilometre kaç saat, hangi yakıtlarla kullanıldığını tespit edebiliyoruz. Şoför istediği kadar iddia etsin ki ben bu aracı en verimli devirde, en uzun süre kullandım. Biz bunun karşılığında bu araçtan aldığımız verileri kendisine sunuyoruz ve hiçbir kullanıcının buna itiraz etme şansı kalmıyor.” Oya KAYA www.tasimacilar.com 15.06.2012 / 11.18