Marmaray’ın Vagonları hazır

Marmaray’ın Vagonları hazır

İstanbul’un iki yakasını denizaltından birbirine bağlayacak olan Marmaray projesinde kullanılacak Hyundai-EURotem tren setleri İstanbul Expo Center’da düzenlenen Eurasia Rail 2013 Fuarı’nda sergilendi.

Eylül –Ekim ayları gibi hizmete açılması planlanan Marmaray projesinde kullanılacak vagonlar yaklaşık olarak 262 yolcuyu taşıyacak kapasitede olması öngörülüyor.

Hyundai-EURotem A.Ş Elektrik&Elektronik Mühendisi ve Üretim Müdür Yardımcısı Murat Öktem, Hyundai ROTEM firmasının projede kullanılacak olan araçları Adapazarı'ndaki fabrikada, Türkiye Vagon Sanayi A.Ş. (TÜVASAŞ) ile birlikte ürettiğinin altını çizerek toplamda teslim edilecek araç sayısının 440 adet olduğunu ve bu sayının büyük bir kısmının tamamlandığını belirtti.


Marmaray projesinin Eylül-Ekim ayları gibi hizmete açılmasının planlandığını ifade eden Öktem, yaklaşık olarak 262 kişilik olan vagonların engelli vatandaşların kullanımına uygun ve konfor açısından son derece geliştirilmiş olduğunu belirtti.

İstanbullu memnun kalacak

“İstanbulluların bu araçtan çok memnun olacağını tahmin ediyoruz” diyen Öktem, araçların 5'li ya da 10'lu setler halinde temin edileceğini ifade ederek 5'li setlerin, yolcunun yoğun olduğu saatlerde ya da gerektiğinde birbirine bağlanarak kullanılacağını belirtti.


Gebze-Halkalı arasındaki 77 kilometrelik hatta sefer yapacak 440 adet demiryolu aracının, 22-23 metre uzunluğunda olacağı ve özellikle sabah ve akşam saatlerinde daha sık sefer yapması bekleniyor.

Proje tamamlandığında kesintisiz olarak Gebze'den Halkalı'ya 105 dakikada gidilebilecek. İki yönlü olarak Saatte 150 bin yolcu taşınması hedeflenen projede, Metro hatlarının entegrasyonunun da sağlanacağı bilgisi verildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.