MBT “2012 Olimpiyat Teknisyenleri” her gruptan ödüle hak kazandı

MBT “2012 Olimpiyat Teknisyenleri” her gruptan ödüle hak kazandı

Mercedes-Benz Türk'ün yetkili servislerinde görev alan teknisyenlerin bilgi ve becerilerini tatlı bir rekabetle ölçtüğü “Teknisyen Olimpiyatları 2012”ye 463 yarışmacı katıldı.

Mercedes-Benz Türk'ün yetkili servislerinde görev alan teknisyenlerin bilgi ve becerilerinin ölçüldüğü Mercedes-Benz Teknisyen Olimpiyatları'nın 9’uncusu Mercedes Benz Türk A.Ş’nin Hadımköy’deki Pazarlama Merkezi’nde Vatan Şaşmaz’ın da sunumu eşliğinde büyük bir coşkuyla gerçekleştirildi.


Mercedes Benz Türk, Teknisyen Olimpiyatları uygulamasıyla müşterilerinin memnuniyetini daha üst seviyeye taşımayı ve markaya olan bağımlılık zincirini daha da güçlendirmeyi amaçlarken, aynı zamanda ekip çalışmasını da içeren uygulamalı ve yazılı sınavlarla rekabetçi bir ortamda teknisyenleri ve müşteri danışmanlarını motive etmeyi ve girişimlerini tespit etmeyi amaçlıyor. Uluslararası yarışmada birinci Türkiye’den
Mercedes-Benz Teknisyen Olimpiyatları 2012 ön eleme sınavları 6 farklı bölgede ve İstanbul, Bursa, Eskişehir, Ankara, Adana, Aksaray, Antalya, Denizli, İzmir, Diyarbakır ve Samsun’da bulunan sınav merkezlerinde yapıldı. Uygulamalı sınav, yazılı sınav, beceri sınavı ve takım çalışması olarak 4 aşamada yapılan ön eleme sınavlarına 116 bakım teknisyeni, 273 sistem teknisyeni ve 74 arıza teşhis teknisyeni olmak üzere toplam 463 sertifikalı teknisyen ve 61 müşteri danışmanı katıldı. Geçen yıl Birollar Otomotiv servis elemanı Gürkan Gürses’in “En Iyi Kamyon Teknisyeni” ödülünü almaya hak kazandığı uluslararası yarışmaya, bu sene de Mercedes Benz Türk bayilerinin “En Iyi Otomobil Teknisyenleri” seçilen servis elemanları katılacak. “Teknisyen Olimpiyatları hizmet kalitesine katkı sağlıyor”
Mercedes Benz Türk olarak en yüksek servis ve bakım kalitesini sunmayı amaçladıklarını söyleyen Mercedes Benz Türk Direktörler Kurulu Başkanı Wolf-Dieter Kurz, “Ürünlerimizi ve servislerimizin devamı ve Hizmetlerimizin çeşitliliği kalitede mükemmelliğe verdiğimiz önem ve uzman mühendislerimizle müşterilerimiz ile kurduğumuz ilişkileri daha üst seviyelere çıkartıyoruz. Teknisyen olimpiyatları organizasyonumuz ile marka bağımlılığı zincirine bir kez daha yepyeni bir halka ekliyoruz” diyerek organizasyonun kazanımlarında bahsetti. Teknisyen olimpiyatlarının hizmet kalitesine de değer kattığını söyleyen Kurz, “Her yıl düzenlediğimiz teknisyen olimpiyatları ile ekip çalışmasını da içeren uygulamalı ve yazılı sınavlarla rekabetçi bir ortamda teknisyenlerimizi ve müşteri danışmanlarımızı motive etmeyi ve girişimlerini tespit etmeyi amaçlıyoruz. Teknisyen olimpiyatları bize ayrıca katılımcılarımızın bilgi ve becerilerini detaylı bir şekilde ölçerek geleceğe yönelik eğitim ihtiyaçlarını ona göre planlama olanağı sunmuş oluyor” dedi. 2011 müşteri memnuniyeti anketiyle ilgili olarak da bilgi veren Kurz “2011 müşteri memnuniyeti anket sonuçlarına göre ise Mercedes Benz Türk’ün, Türkiye’deki otomobil servis hizmetlerinde birinci sırada yer aldığını açıklamaktan büyük gurur duyuyorum. Mercedes Benz Türkiye’deki otomobil servis hizmetlerinde 1’inci sıradadır” diyerek duyduğu mutluluğu dile getirdi.


“Ağustos 2012 itibariyle geçen senenin önündeyiz”
Kurz’un ardından konuşan Mercedes Benz Türk Pazarlama ve Satış Direktörü Süer Sülün ise 2012 Ağustos sonu itibariyle Türkiye’nin otomotiv sektöründe yüzde 17’lik bir gerileme yaşadığını söyleyerek “Biz Mercedes markası olarak Ağustos sonu itibariyle satışta geçen senenin önündeyiz. Bu şunu gösteriyor ki, satış sonrası hizmetler grubu eğer başarılı olmasaydı böyle bir zıplamayı kesinlikle yapamazdık” şeklinde ifade etti. 2015 yılı hedeflerinden de bahseden Süer Sülün sözlerini şu şekilde sürdürdü: “2008-2009 yılında, 2015 için vizyon çizdik 50 bin adet araç yapacağız dedik. Umduğumuzdan daha hızlı koşuyoruz. Geçen sene 40 bin aracı geçtik. İnşallah bu senede geçen sene kırdığımız rekorun üzerine bir rekor daha kıracağız. Otomobilde satış sonrası hizmetlerde birinciyiz. Servis girişlerinde yüzde 60’a varan artışlar var. Bu artışları hazmedip, aynı kaliteyi yakalamak ve müşteriyi memnun etmek gerçekten müthiş bir başarı.”


MBT rekabeti görüp stratejilerini hazırlıyor
Otomotiv dünyasında rekabetin en yoğun olduğu alanı satış sonrası hizmetler olduğunu söyleyen Satış Sonrası Hizmetleri Bölüm Müdürü Ergiz Esen, bu rekabeti karşılamaya yönelik stratejiler oluşturduklarından bahsetti. Satış sonrası hizmetler pazarında müşteri memnuniyetini ve sadakatini en üst düzeye taşımayı hedeflediklerini söyleyen Esen “Bu hedefe ulaşmamızın yolu da neticede artan satışlara bağlı olarak hizmet hacmimizin ve yine artan müşteri memnuniyetine yönelik olarak hizmet kalitemizi arttırmakta geçiyor. Bu da şu anlama geliyor ki daha çok kalifikasyonu yüksek teknisyene ihtiyacımız var” şeklinde konuştu.


“Her teknisyene işine göre bir sertifika”
Yetkili servislerinde çalışan teknisyenleri sertifikalandırdıklarını ifade eden Esen “Bugün Mercedes Benz Türk yetkili servislerinden çalışan her teknisyen yaptığı işin görevine uygun bir sertifikaya sahip. Bu sertifika da girdiği bir eğitim sonucunda yazılı ve sözlü sınavlardan geçerek alınabiliyor. Bu önemli bir kalite belgesi ve kalite unsurudur. Sertifikalar düzenli olarak resertifikasyon tabi tutularak eğitimlerimizi de kapsamını da aynı şekilde ihtiyacımıza göre sürekli olarak güncelliyoruz” dedi. Mercedes Benz Türk’ün 2003 yılından beri düzenlediği ve çalışanlarının azim ve becerilerinin ödüllendirildiği Teknisyen Olimpiyatları organizasyonuyla dereceye giren başarılı teknisyenlerin ödülleri Mercedes Benz Türk Direktörler Kurulu Başkanı Wolf-Dieter Kurz, Mercedes Benz Türk Pazarlama ve Satış Direktörü Süer Sülün ve Satış Sonrası Hizmetler Müdürü Ersin Esen tarafından verildi.


TEKNİSYEN OLİMPİYATLARI SONUÇLARI
Bakım Teknisyenliği Grubu (Kamyon) :
1-Gürkan Gürses (Birollar Otomotiv), 2- Derviş Bulat (Bayraktarlar Aksaray), 3- Kamuran Şimşek (Mengerler Kocaeli). Bakım Teknisyenliği Grubu (Otobüs):
1-Gökhan Usluca (Has otomotiv Avcılar), 2-Yusuf Karaağaçlı (Hases Otomotiv Eskişehir), 3-Mehmet Akif Işık (Mengerler Bursa). Bakım Teknisyenliği Grubu (Otomobil):
1-Erkan Doğan (Gülsoy Florya), 2-Serkan Ceyhan (Koluman Ankara), 3-Yahya Korubeyi (Çeşmeliler). Bakım Teknisyenliği Grubu (Hafif Ticari Araç):
1-Hacı Ahmet Sökmen (Bayraktarlar Merkay), 2-Bilgin öztürk(Has Otomotiv İstoç), 3-Recep Şensoy (Has Otomotiv Avcılar). Sistem Teknisyenliği Grubu (Kamyon) :
1-Necati Zorlu (Hases otomotiv Eskişehir), 2-Selçuk Ceylan (Hasmer Düzce), 3- Mustafa Yılancık (Has Otomotiv Avcılar). Sistem Teknisyenliği Grubu (Otobüs):
1-Murat Kabakçı (Mngerler otogar), 2-Adem Yaşar Küçük(Bayraktarlar Merkon), 3-Emrah Bakacak (Hastalya Antalya). Sistem Teknisyenliği Grubu (Otomobil):
1-Yalçın Karaca (Hasmer Düzece), 2-Levent Çelik (Gülsoy Florya), 3-İlhan Gündüz (Mengerler Bursa). Sistem Teknisyenliği Grubu (Hafif Ticari Araç):
1-Ahmet Topcu (Has Otomotiv İstoç), 2-Serdal Sığırcı (Gelecek Otomotiv Malatya), 3-İsmail Altınok(Bayraktarlar Aksaray). Arıza Teşhis Teknisyenliği (Kamyon) :
1-Tercan Ekiz(Mengerler Sivas), 2-Ercan Karaköse(Mengerler Ankara), 3-Murat Kaya (Koluman İstanbul). Arıza Teşhis Teknisyenliği (Otomobil):
1-Erdal Aksakal(Has Otomotiv İstoç), 2-Aslan Yenice (Mengerler Ankara), 3-Celal Gürpınar(Birollar Otomotiv). Arıza Teşhis Teknisyenliği (Hafif Ticari Araç) :
1-Ümit Göden (Mengerler Davutpaşa), 2-Eyüp Yapıcı Has Otomotiv Susurluk), 3-Serkan Öztürk(Mengerler Davutpaşa). Arıza Teşhis Teknisyenliği (Otobüs):
1-Yücel Çoban(Bayraktarlar Merkon), 2-Fatih Eren (Koluman İstanbul), 3-Muhammed Hadi Öztürk (Mengerler Ankara). EN İYİ TAKIM ÜYELERİ:
En İyi Takım (Kamyon) :
Gürkan Gürses(Birollar otomotiv), Mehmet Ali Baş(Hasmer Düzce), Murat Kaya (Koluman İstanbul), Erhan Ünveren (Hastalya Denizli). En İyi Takım (Otobüs)
Gökhan Usluca (Has Otomotiv Avcılar), Murat Kabakçı (Mengerler Otogar), Fatih Eren (Koluman İstanbul), Necati Ertuğrul (Bayraktarlar Aksaray). En İyi Takım (Otomobil)
Yahya Korubeyi (Çeşmeliler) , İlhan Gündüz (Mengerler Bursa), Aslan Yenice (Mengerler Ankara), Fikret Taş (Koluman Gaziantep). En İyi Takım (Hafif Ticari Araç)
Hacı Ahmet Sökmen (Bayraktarlar Merkay), İsmail Altınok (Bayaktarlar Aksaray), Eyüp Yapıcı (Has Otomotiv (Susurluk), Mesut Demircan (Koluman Tarsus). Oya KAYA www.tasimacilar.com 07.09.2012 / 21:10