Mengerler’den Gürsel Turizm’e 65 adet Sprinter teslimatı gerçekleştirildi

Mengerler’den Gürsel Turizm’e 65 adet Sprinter teslimatı gerçekleştirildi

Gürsel Turizm özmal yatırımında Mercedes Benz Türk’ü tercih etti. Firma Mercedes Benz Bayii Mengerler’den aldığı 65 adetlik sprinter’i özel okul taşımalarında kullanacak.

Mercedes Benz Bayii Mengerler’in Bostancı’daki tesislerinde düzenlenen teslimat törenine Gürsel Turizm Taşımacılık ve Servis Tic. A.Ş’den Yönetim Kurulu Üyesi Kerem Birant, Genel Müdür Banu Elibol, Okul Hizmetleri Koordinatörü Nurettin Kurt, Mengerler Ticaret Türk A.Ş’den Genel Müdür Nusret Güldalı, HTA Satış Müdürü Hüseyin Özcan, HTA Satış Showroom Müdürü Özer Taşkesen katıldı.


Filonun yüzde 90’ı Mercedes Benz markasından oluşuyor

Gürsel Turizm Hafif Ticari Araç grubunda yaptığı 65 adetlik Sprinter alımıyla birlikte araç filosunun yüzde 90’ı Mercedes markalı araçlardan oluşuyor. Günlük 190 bin taşıma kapasitesine sahip olan Gürsel Turizm’in filosunda 160 adet Hafif Ticari ve 20 adet de Vito yer alıyor.

2013 yılı sonuna kadar 57 milyonluk bir araç yatırımı yapmayı öngördüklerini belirten Gürsel Turizm Taşımacılık ve Servis Tic. A.Ş’den Yönetim Kurulu Üyesi Kerem Birant, yeni alımla bu hedefin 45 milyonluk kısmının tamamlandığını belirterek “2013 yılı Aralık sonu yatırımımızı 57 milyon olarak bugünden görüyoruz. Hedefimizin 45 milyonunu bu alımla birlikte gerçekleştirdik. Mercedes Benz ise bu alımda bize 17 milyonluk bir finans desteği sağladı. Geri kalan kısmını öz kaynaklarımızdan karşıladık. Öz Kaynak yatırımlarımızın içinde takas sistemi de var” dedi.

Gürsel Turizm filosuna her yıl 100 Mercedes yatırımı

Dünya genelinde 7 binin üzerinde özmal araçla çalışan firmaların olduğunu söyleyen Levent Birant, firma olarak kendilerinin de 7 bin araçla hizmet verdiklerini belirtti.

Mercedes Benz ile yaptıkları konuşmalarda her yıl 100 araçlık bir yatırım sözü verdiklerini söyleyen Birant, “Mercedes’te küçük araçlarda yüzde 100’deyiz. Filomuzda farklı markadan araçlarda var, Onlarında bulunması zorunlu olan yerler var. Ama filomuzda kullandığımız araçların neredeyse tamamı Mercedes. Otobüslerimizde de aşağı yukarı yüzde 90 seviyelerindeyiz. Onu da önümüzdeki son çeyrekte muhtemelen dönüştüreceğiz. Yılsonuna doğru binek araçla ilgili bir adımımız olacak. Onunla ilgili de son kararları almak üzereyiz” şeklinde konuştu.


“Ekmek aslanın ağzında şimdi kuyruğuna girdi, çıkartabilene aşk olsun”

Gürsel Turizm ile uzun süreye dayanan bir işbirliği içinde olduklarını belirten Mengerler Ticaret Türk A.Ş’den Genel Müdür Nusret Güldalı ise araç satımıyla birlikte işin bitmediğini bundan sonraki sürecinde çok önemli olduğuna dikkat çekerek “Malı almak tabi önemli ama aldıktan sonra sahip çıkmak da çok önemli. Bizlerde malı satacağız ama sattıktan sonra da bunlara sahip çıktığımız sürece markanıza da sahip çıkma yönünde daha hızlı hareket etmiş olacağız” dedi. 
Yoğun bir rekabet ortamında iş yapmanın zorluğuna da değinen Güldalı, “Biz gürsel ile yıllardan beri iş ortaklığı yapıyoruz. İşin zorluklarını bizde görüyoruz. Ekmek aslanın ağzında şimdi kuyruğuna girdi çıkartabilene aşk olsun diyoruz. Dolayısıyla böyle yoğun bir rekabet ortamında kolay değil. Ama Gürsel Turizm’in dengeli bir yatırımı var. Alt yapıları son derece kuvvetli. Sağlıklı bir iş içerisindeler” şeklinde konuştu.

Oya KAYA 


 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.