Mercedes-Benz Efsane Otobüsleri ile fuarda yerini aldı

Mercedes-Benz Efsane Otobüsleri ile fuarda yerini aldı

Toplu taşımacılığa şehiriçi ve şehirlerarası otobüsleriyle hizmet veren Mercedes-Benz Türk 20-27 Eylül 2012 tarihleri arasında Almanya’nın Hannover şehrinde düzenlenen 64. IAA Uluslararası Ticari Araçlar ve Yan Sanayi Fuarında yerini aldı.

Katılımın oldukça yoğun olduğu fuarda Mercedes-Benz Türk, otobüs segmentinde Travego, Tourismo, İntouro ve Citaro modellerini sergiledi. Citaro: Mercedes-Benz firmasının ilk olarak 1997 yılında ürettiği alçak tabanlı otobüs modeli olan Citaro, 12 metreden 20 metreye kadar üretilen şehiriçi ve şehirlerarası yolcu taşımacılığında kullanılıyor.


İntouro: Mercedes-Benz tarafından 1999 yılında üretimine başlanan İntouro, alçak kasa yapısı hafifliği ve uygun fiyatı ile yıllardır çok tercih edilen bir model olurken Bugüne kadar sadece Doğu ve Orta Avrupa’ya satılıyordu. Ancak, talebin değişmesi üzerine diğer Avrupa ülkelerinde de satılması kararı alındı ve 2012 yılında Avrupa’ya 3 bin 800 adet ihraç edildi.


Travego: Mercedes-Benz'in en prestijli otobüsü olan Travego,konforlu koltukları, 2.55 metre araç genişliği ve 2.10 metre iç yüksekliği sayesinde de ferah bir yolculuk ortamı sunarken, yolcu kabinine ideal sıcaklık ve nem şartlarını sağlayacak güçlü klima sistemi ile tek akslı ve çift akslı olmak üzere iki çeşit olarak sunulmaktadır. Çift akslı modeli 54 kişilikken tek akslı modeli ise 46 kişilik olan Travego, opsiyonel olarak sunulan Power Shift şanzımanı, sağladığı yüksek tırmanma kabiliyeti ve yakıt tasarrufundaki üstün performansı ile dikkat çekiyor. Dünya’da sayılı otobüs üreticisi tarafından uygulanan katoforez yöntemi ile uzun yıllar paslanmaya ve korozyona dayanıklı hale gelen Travego, EBS, ABS, ESP gibi güvenlik sistemleride standart olarak sunuluyor. Düşük yakıt tüketimi ve asgari işletme maliyetleriyle dikkat çeken Travego IAA fuarında kullanıcıya sunuldu.


Tourismo: İstanbul'daki Hoşdere Otobüs Üretim Fabrikası'nda üretilen Tourismo, Türk pazarında ciddi başarılar yakaladı. Şehirlerarası yolcu taşımacılığının simgesi olan Travego 2 akslı 15 SHD 12 metre ve 3 akslı modeli 17 SHD modeli ile fuarda yerini aldı.


www.tasimacilar.com 01.10.2012 / 16:42