Mercedes-Benz EGO Genel Müdürlüğü’ne toplam 132 Conecto Körüklü teslim etti

Mercedes-Benz EGO Genel Müdürlüğü’ne toplam 132 Conecto Körüklü teslim etti

EGO ihalesinin 250 adet dizel yakıtlı alçak tabanlı körüklü ip otobüs ihalesini kazanan Mercedes-Benz Türk Şubat 2013 itibariyle, teslim edilmesi gereken 250 adedin 132 adedinin teslimatını tamamladı.

25 Mayıs 2012 tarihinde gerçekleşen 250 adet dizel yakıtlı alçak tabanlı körüklü tip otobüs ihalesini kazanan Mercedes-Benz Türk ile EGO Genel Müdürlüğü arasındaki sözleşme 03 Eylül 2012 tarihinde imzalandı. İhale, EGO Genel Müdürlüğü tarafından 13 yıl sonra açılmış ilk dizel alçak tabanlı körüklü otobüs ihalesi olma özelliğini taşıyor. Şartname gereği 250 adet körüklü araç teslimatının, sözleşmenin imzalandığı tarihten 250 takvim günü sonra tamamlanması gerekiyordu. Mercedes-Benz Türk Şubat 2013 itibariyle, teslim edilmesi gereken 250 adedin 132 adedinin teslimatını tamamladığını duyurdu.

İdeal ölçüler

Yapılan açıklamada teslim edilen Conecto Körüklü araçların tamamen alçak tabanlı olma özelliğine sahip olduğu belirtilirken, trafik yoğunluğu yaşanan şehir merkezlerinde konforlu ve ekonomik kullanım için ideal ölçülere (18 m uzunluk, 2,55 m en ve 3,08 m dış yükseklik) sahip olduğu, ve 22,82 m’lik dönme çapı ile kullanıcısına yüksek bir manevra kabiliyeti sunduğunun altı çizildi.

Dört kapısı ve alçak tabanlı yapısıyla yolculara binme ve inmeyi konforlu hale getiren körüklü Conecto’lar ile ilgili olarak "Yana eğilme fonksiyonu ile daha da artırıldı. Ön kapıda 320 mm, orta ve arka kapılarda da 340 mm olan giriş yüksekliği (araç yüksekliği) yana eğilme fonksiyonu sayesinde 60 mm daha azalıyor ve yaşlılara, çocuklara hareket kabiliyeti kısıtlı yolculara, orta kapıda bulunan engelli rampası sayesinde ise tekerlekli sandalye veya çocuk arabası kullanıcılarına otobüse rahat binme ve inme olanağı sunuyor" ifadeleri kullanıldı.

Ergonomik ve güvenli

EGO Genel Müdürlüğü’ne teslim edilen Körüklü Conecto’nun yolcu kapasitesi 35 oturan, 115 ayakta olmak üzere 150 kişiden oluştuğu belirtilirken, geniş, renkli yan camlar, 2 bin 302 mm iç yüksekliği, ferah iç mekan, rahat ve modern koltukların körüklü Conecto’da çağdaş bir yolculuk ortamı sunduğu ifade edildi. Şöfor mahallinin ise ergonomik ve güvenli araç kullanımını sağlayacak şekilde tasarlandığı ve şoför bölümüne özel ayrı bir klima donanımı eklendiği ifade edildi.

Körüklü Conectolar ile ilgili verilen diğer bilgiler şöyle;

Körüklü Conecto’nun sessiz, Euro-5 normuna uygun 11,97 litre hacimli motoru 2000 devir/dakikada 260 kW (349 bg) güç üretiyor. Motorun aracın arka tarafına dikey olarak yerleştirilmiş olması, hem motorun ve hem de motora bağlı aktarma organlarının bakımında büyük kolaylık sağlıyor.

Geniş kapsamlı aktif güvenlik paketi ile donatılan körüklü Conecto, tüm tekerleklerde disk frene sahip. Aracın standart donanımında bulunan ABS (Anti Blokaj Sistemi), ASR (Anti Patinaj Sistemi) ve EBS (Elektronik Fren Sistemi) seyir güvenliğini sağlıyor. ZF Ecolife otomatik şanzımana entegre çalışan retarder, aracın fren sistemi ile birlikte sarsıntısız yavaşlamasını sağlıyor ve fren mesafesinin kısalmasına ve fren ömrünün uzamasına yardımcı oluyor. Araçlarda bulunan motor odası yangın ikaz ve söndürme sistemi ile motor odasında meydana gelebilecek herhangi bir yangın tehlikesine karşı araç içindeki yolcuların güvenliğini sağlıyor. Otomatik motor yağı ilave sistemi ise motorda zaman içerisinde eksilen yağı otomatik olarak tamamlayarak motor performansına katkı ve kullanıcıya kolaylık sunuyor.

Araç içinde bulunan LED aydınlatmalar aydınlatma ömrünü uzatırken, her yolcu koltuğu üzerine en az 100 lüks aydınlatma yapabiliyor.Araçta ayrıca yolcu güvenliği için acil durum şalteri bulunuyor. Bu şaltere basıldığında araç stop ederken, dörtlü flâşör fonksiyonu ve iç aydınlatma sistemi devreye girerek aracın emniyetli durmasını sağlıyor.

Mercedes-Benz Conecto araçlarda yolcu ve sürüş güvenliği ayrıca 9 adet kamera ile destekleniyor. Araçta bulunan 4 adet 360 derece kamera şoför bölgesi, aracın ön ve arka bölümü ile ön kapı bölgesini görüntülerken, diğer kameralar şoföre geri sürüş yardımında bulunarak üç ve dördüncü kapıların görüntülenmesini sağlıyor. Görüntüler şoför mahalinde bulunan iki adet ekrandan takip edilebiliniyor. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.