Mercedes-Benz ilk çeyrekte zirvede

Mercedes-Benz ilk çeyrekte zirvede

2015 yılının ilk çeyreğinde Türkiye’de ürettiği ticari araçlarıyla sektör ortalamasının üzerinde satış gerçekleştiren Mercedes-Benz Türk, kamyon ve otobüs pazarında liderliğini ilan etti.

 

Mercedes-Benz Türk 2015 yılının ilk çeyreğinde de Türkiye’de ürettiği otobüs ve kamyonlarda yüksek satış rakamlarına ulaşarak pazar liderliğini korudu. İlk üç aylık kamyon satışlarını geçen yılın aynı dönemine göre %66 oranında arttırarak toplam 5.440 adet kamyon ve çekici satışı gerçekleştiren Mercedes-Benz Türk, hem sektörün rekorunu, hem de kendi rekorunu yenilemeyi başardı.Mercedes-Benz Türk, ilk çeyrekte otobüs ürün grubunda satışlarını  %10 oranında artırarak toplam 205 adet otobüs satışı gerçekleştirdi ve pazardaki liderliğini korudu.

Türkiye otomotiv sektörünü ve Mercedes-Benz Türk’ün ticari araç satışlarını değerlendiren Mercedes-Benz Türk A.Ş. Pazarlama ve Satış Direktörü Süer Sülün; 2015’in ilk çeyreğinde de liderliklerini devam ettirdiklerini açıkladı. Sülün; “Mercedes-Benz Türk olarak Türkiye’de üretimini gerçekleştirdiğimiz kamyon ve otobüs satışlarımızda müşteri odaklı yaklaşımımız ile ilklere imza atmaya ve trend yaratmaya devam ediyoruz. Müşterilerimize tek elden verdiğimiz birinci el satış, finansman, sigorta; TruckStore ve BusStore markaları altında ikinci el, takas, servis anlaşmaları ve satış sonrası hizmetlerimiz ile müşteri memnuniyetini ön planda tutuyor ve başarı çıtamızı her geçen gün daha da yükseltiyoruz” şeklinde konuştu.

Mercedes-Benz kamyon grubu, efsane Actros, Axor ve Atego satışlarıyla rekor kırmaya devam ediyor

İlk üç ayda 6 ton ve üzeri kamyon pazarının geçen yıla oranla % 76 büyüme göstererek 10.650 adede yükseldiğini söyleyen Süer Sülün, sözlerine şöyle devam etti: “Bu olumlu tabloya pazarın %70’ini oluşturan çekici ve inşaat kamyonu segmentlerinin sırasıyla % 88 ve % 80 oranlarında büyümesinin etkisi büyük oldu.  Mercedes-Benz Türk olarak bu büyümeyi değerlendirerek, ilk çeyrekte satışlarımızı geçtiğimiz yıla kıyasla %66 oranında arttırdık, toplamda 5.440 adet kamyon ve çekici satışı gerçekleştirdik. Türkiye çapında kamyon satışı faaliyetlerini sürdüren 33 Mercedes-Benz Türk Yetkili Bayii ile işbirliği içerisinde olan şirketimiz, Mart sonuna kadar elde edilen 3.429 adet çekici, 1.140 adet inşaat kamyonu ve 871 adet de nakliye kamyonu satışı ile hem sektörün rekorunu, hem de kendi rekorunu yenilemeyi başardı.”

"Türk iş dünyasının en büyük destekçisiyiz"

Mercedes-Benz Türk olarak Actros, Axor ve Atego model kamyonları ile inşaat, madencilik, belediye hizmetleri, gıda, lojistik, akaryakıt gibi pek çok sektörde Türk iş dünyasının en büyük destekçisi konumununda olduklarını ifade eden Süer Sülün "1986 yılından bu yana Aksaray Kamyon Fabrikası’nda ürettiğimiz geniş kamyon ve çekici ürün gamımız sayesinde müşterilerimizin her ihtiyacını karşılayabiliyoruz.

Mercedes-Benz kamyonları ilk alımda ve kullanım süresi boyunca kazandırırken, satarken de en karlı ürün olma özelliğine sahip ticari araçlar kategorilerinde zirvedeki konumunu yıllardır koruyor. Mercedes-Benz Türk olarak her zaman müşterimiz ile direkt temas ve işbirliği içerisindeyiz. Sektörün nabzını yakından takip ediyor; büyük müşteri özel aktiviteleri, şoför dinlenme köşeleri, kuru-pilav gibi saha aktiviteleriyle sektörün tüm temsilcilerini desteklemeye devam ediyoruz “ dedi.  

"Otobüslerimiz 48 yıldır pazar lideri"

Şehirlerarası ve turizm otobüs pazarının 2015 yılı ilk çeyreği itibariyle,  geçmiş beş yıllık pazar ortalamasının aynı dönemine kıyasla daha yüksek adetlerle kapandığının altını çizen Mercedes-Benz Türk A.Ş. Pazarlama ve Satış Direktörü Süer Sülün,  toplam otobüs pazarının ise 2014 yılının aynı dönemine oranla %74 seviyesinde artış göstererek 394 adet ile kapandığını belirtti.

Sülün; 48 yıldır pazar lideri olan Mercedes-Benz Türk otobüs ürün grubunun, 2015 yılının ilk çeyreğinde de başarısını sürdürdüğünü vurgulayarak şunları söyledi: “Mercedes-Benz Türk A.Ş. olarak 2015 yılının ilk çeyreğinde 62 adet Travego, 118 adet Tourismo ve 25 adet Setra olmak üzere toplamda 205 adet otobüs satışı gerçekleştirdik. Bu rakam ile 2014 yılının aynı dönemine göre satışlarımızı %10 oranında arttırmayı başardık ve büyüyerek genişleyen pazar içinde yine liderliğimizi koruduk.

Türkiye şehiriçi otobüs pazarı ise, 2015 yılının ilk çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine oranla % 33’lük bir daralma ile toplamda 272 adet olarak gerçekleşti. Mercedes-Benz Türk olarak biz ise şehiriçi otobüs pazarında 93 adet Conecto otobüs satışı gerçekleştirdik ” dedi.

suer-sulun-manset.jpg

"Satış sonrası hizmetlerimizle pazarda öne çıkıyoruz"

Mercedes-Benz Türk olarak geniş otobüs ürün yelpazemiz ile şehiriçi kullanımına uygun Conecto Solo, Conecto Körüklü, şehirlerarası kullanımına uygun Setra, Travego S ve Tourismo modelleri ile pazarın çok önemli bir oyuncusu olmaya devam ettiklerini anlatan Mercedes-Benz Türk A.Ş. Pazarlama ve Satış Direktörü Süer Sülün sözlerine şöyle devam etti: "Satış sonrasında da ürünlerimiz ile birlikte sunduğumuz hızlı ve avantajlı hizmetlerimiz; uzatılmış garanti, bakım ve kaza paketleri, orijinal yedek parça indirimleri ile otobüs piyasasına yıllardır çözüm üreterek müşterilerimize büyük faydalar sağlıyor ve güvenilir iş ortağı olarak yanlarında yer alıyoruz.“

 

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.