Mercedes Benz Türk araçları fuarda görücüye çıktı

Mercedes Benz Türk araçları fuarda görücüye çıktı

Mercedes-Benz Türk, Busworld Turkey 2012 Fuarı'nda 9 aracıyla boy gösterdi.

Şehirlerarası otobüs pazarının lideri olan Mercedes-Benz Türk, İstanbul/Hoşdere fabrikasında ürettiği otobüslerini, Busworld 2012’de sergiledi. Bu otobüsler; Yeni 2 + 1 koltuklu ve Eğlence ve Bilgi Sistemi ekranlı Travego 17,Travego 15, 2 + 1 koltuklu Tourismo 16, Tourismo 15, Conecto Solo, Conecto Körüklü, Sprinter Servis, Sprinter Dolmuş ve Vito 8+1 Minibüs’ ten oluşuyor.
Fuarda basın mensuplarıyla bir araya gelen Mercedes-Benz Türk AŞ Satış ve Pazarlama Direktörü Süer Sülün ve Otobüs Pazarlama ve Satış Müdürü Burak Tarım, kent içi taşımada otobüs alımlarının devam edeceğini, Mercedes-Benz’in her zaman bu alanın bir parçası olacağını, metrobüs projesinde ise, en ideal aracın Capacity olduğunu ifade ettiler. “Türkiye’nin üretim yapan en büyük 15. Şirketi”

1967’de kurulduğu günden bu güne 710 milyon Euro yatırım yapan Mercedes-Benz Türk, bugün Türkiye’nin üretim yapan en büyük 15. şirketi konumunda. Şirket, üretime başladığı 1968 yılından 2011 sonuna kadar toplam 62 bin otobüs ve 149 bin 300 kamyon üretimi gerçekleştirdi. Mercedes-Benz Türk A.Ş., 2011 yılında 3 bin 018 adet otobüs üretirken, aynı zamanda pazar liderliğini sürdürdü. 1028 adetlik yurtiçi otobüs satışı ile şirket, tarihinin en yüksek seviyesine ulaştı ve yüzde 56,8’ lik pazar payı ile yine en fazla tercih edilen şehirlerarası otobüs markası olmayı başardı. Bunun ötesinde şirket, başta Batı Avrupa olmak üzere yurtdışı pazarlarına bin 919 adetlik otobüs ihracatı gerçekleştirdi. “Busworld Turkey’in ana sponsoru olmaktan mutluyuz”

Busworld Turkey’in otobüs camiasını bir araya getiren yegâne bir etkinlik olduğunu dile getiren Mercedes Benz Türk Otobüs Pazarlama ve Satış Müdürü Burak Tarım, fuarın ana sponsoru olmaktan dolayı çok mutlu olduklarını belirtti. Tarım, “Fuardan beklentimiz bütün müşterilerimiz ve otobüs camiasıyla bir arada olabilmek için bütün ürünlerimizle buradayız. Busworld’ü sahiplenmemizin en önemli nedenlerinden bir de otobüs sektörü içindeki lider rolümüz. Satış için burada değiliz amacımız sektör ile bir arada olmak” dedi. “Travego 2+1 ile konforlu yolculuk”
Pazara yeni sunulacak olan Travego 17 2+1 ile yolcuların daha rahat ve konforlu bir yolculuk geçireceklerini belirten Sülün, “Sunduğu ekonomik performansı ile müşteriler, standartları yükselten konforu ile yolcular için tercih nedeni olan Travego 2+1, son derece ergonomik yeni koltuklarıyla, yan yana seyahat opsiyonu yanı sıra tek kişilik koltuklarda müstakil seyahat imkânı da sağlıyor ve yolculuğu konforlu bir deneyime dönüştürüyor” dedi. Metrobüs hattının uzamasından dolayı belediye tarafından bir talep olacağını belirten Mercedes-Benz Türk AŞ. Satış ve Pazarlama Direktörü Süer Sülün, “İBB Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın da açıkladığı gibi alımlar olacak, bizde bekliyoruz. Artan bir talep var. Oluşacak duruma göre hareket edeceğiz” dedi. Otobüslerde kullanılan koltuk arkası TV’in tamamının Mercedes Benz Türk imzası ile üretildiğini belirten Sülün, geliştirdikleri multimedya ürününün Avrupa içinde kullanılacağını belirti. Mart ayında en yüksek satışa ulaştık
Mercedes-Benz Türk Satış ve Pazarlama Direktörü Süer Sülün, Otobüs Satış Müdürü Burak Tarım ile birlikte düzenlediği sohbet toplantısında öncelikle pazarın ilk 3 aylık performasnını değerlendirdi. Geçen yılın ilk 3 ayı ile bu yılın ilk 3 ayı karşılaştırıldığında toplam pazarda yüzde 30 oranında bir gerileme olduğunu vurgulayan Sülün, Mercedes’te bu kadar gerileme olmadığını ifade etti. Mart ayında en yüksek satış adedi ile en yüksek Pazar payına ulaştıklarını kaydeden Sülün, yılın ikinci altı ayında bu gerilemenin duracağını öngördü. Süer Sülün, pazarın geçen yılın yüzde 10 altında seneyi tamamlayacağını tahmin ettiklerini dile getirdi. Bedkletilerin üzerinde bir ilk 3 ay geçirdiklerini söyeleyen Sülün, otobüste geçen yılın satış adetleri ile aynı oranlarda satış beklediklerini kaydetti. www.tasimacilar.com 23.04.2012/14:08