Mercedes-Benz Türk çocuklara trafik eğitimi vermek üzere yola çıkıyor

Mercedes-Benz Türk çocuklara trafik eğitimi vermek üzere yola çıkıyor

Mercedes-Benz Türk,Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfıyla(TEGV) birlikte trafiğin en savunmasız katılımcıları olan çocuklara trafikte doğru ve dikkatli davranmalarını sağlayacak yeni bir eğitim programına başlıyor.

Trafik Ateşböceği projesi için özel olarak tasarlanan aracın Rahmi Koç Müzesinde düzenlenen tanıtım toplantısına TEGV ve Mercedes ailesinden çok sayıda kişi katıldı.


Çocukları olası tehlikelere karşı yaşlarına uygun bir yaklaşımla bilinçlendirmek ve güvenliklerini sağlamak üzere Mercedes-Benz Türk’ün ana şirketi Daimler AG tarafından 2001 yılından bu yana çeşitli ülkelerde uygulanan MobileKids Trafik Eğitim Projesi Türkiye’de de hayata geçiriliyor. Bugüne kadar Almanya, Hindistan, Malezya, İsrail, İtalya, Çin ve Macaristan’da uygulanan MobileKids projesiyle 1,3 milyon çocuğa ulaşıldı.


Çocuklara yönelik bir projenin çocuk eğitimi konusunda uzmanlaşmış kuruluşlar tarafından yapılması gerektiğine inanan Mercedes-Benz Türk,MobileKids projesinde TEGV ile işbirliği yapıyor.Bu kapsamda çocuklara birebir ulaşılması için TEGV’in gezici öğrenim birimi eğitime dahil edilerek ilk tematik ateşböceği olan Trafik Ateşböceği hazırlandı. Şubat 2013’den itibaren Trafik Ateşböceği “Çocuklar Yollarda” sloganıyla Türkiye’ nin çeşitli bölgelerinde ilköğretim çağındaki çocuklara trafik eğitimi verecek. Proje’nin ilk 5 yılında, her yıl 3-4 farklı ilde bulunan yaklaşık 7-8 okulda etkinlik yapılması, her yıl 1-2 coğrafi bölgeye gidilmesi ve 5 yılın sonunda ülkemizin 7 bölgesine ulaşılması planlanıyor.


Trafik Ateşböceği’nin yanı sıra MobileKids web sitesi (www.tr.mobilekids.net) projenin bir diğer önemli aracını oluşturuyor. MobileKids web sitesi içerdiği trafik konulu oyunlarla çocuklara eğlenerek öğrenme fırsatı sunarken, ailelerine trafik eğitimi konusunda yararlı bilgiler veriyor.Ayrıca MobileKids projesi sosyal medyada da yer alarak Facebook sayfasıyla daha geniş bir kitleye ulaşmayı hedefliyor.


Trafik Ateşböceği’nin ilk durağı Küçükçekmece Arif Nihat Asya İlköğretim Okulu olarak belirlendi. Sonrasında 2013 yılında sırasıyla Aksaray ve Manisa’da ihtiyaçlar doğrultusunda belirlenen okullarda eğitimlerin devam edeceği belirtildi.

Yolların ulaştırdığı her yerde eğitim verilecek

TEGV Genel Müdür Berna Çağatay vakfın varoluş nedeninin devlet tarafından verilen temel eğitime katkı sağlamak olduğunun altını çizerek, Mercedes-Benz'in katkıları ile yola koyulan ve Vakfın 24. Gezici Öğrenim birimi olan MobileKids'in eğitimin hiç bir koşulda kesintiye uğramaması prensibinden yola çıkarak, yolların ulaştırdığı her yerde çocuklara eğitim desteği vermek üzere hayata geçtiğini belirtti.


Trafiğin ve trafik kazalarının ciddi bir sorun olduğu ülkemizde, ilk öğretim düzeyinde verilen trafik eğitiminin yetersiz olduğuna dikkat çeken Çağatay, bu nedenle TEGV Trafik Ateş Böceği'nin çocuklarımızın güvenliği ve kaliteli yaşamlarına önemli bir katkı sağlayacağını ifade ederek, Mercedes'e bu yolculukta kendilerine verdikleri destek nedeniyle teşekkür etti.


Çocuklar trafik kurallarını oyun yöntemi ile öğrenecek

Proje çalışmalarına bir yıl önce başladıklarını belirten Mercedes-Benz Kurumsal İletişim Sorumlusu Tülin Steinhauser, projenin içeriği oluşturulurken ilk öğretim çocuklarına öncelik verildiğini belirterek, oyun yöntemi ile çocukların trafik kurallarını öğrenmesi ve bunun pekiştirilmesinin hedef alındığını ifade etti.


Mercedes'in sosyal sorumluluk projelerine önem verdiğine vurgu yapan Steinhauser,"Eğitim odaklılığımızdan hareketle kendi sektörümüze uygun bir çocuk projesi yaratmak istedik. Çocukların eğitimi ile bu işe başlamanın en doğru yol olduğunu düşündük. Çünkü çocuklar küçük yaşlarda trafik kurallarını içselleştirdiklerinde ileri yaşlarda da bunları kullanacaklardır diye düşündük" şeklinde projenin hayata geçiriliş aşamasını anlattı.


"Trafik kültürünü içselleştireceğiz"

Toplantıda konuşan TEGV İçerik ve Araştırma Geliştirme Departmanı Suat Kardaş ise projenin hedef kitlesinin 2 ve 8. sınıf aralığında ki ilk öğretim çocukları olduğunu belirterek, "Trafik eğitimini sadece temel kuralları öğretmekten ibaret görmüyoruz. Trafik bir kültürdür ve sadece kurallardan ibaret değildir. Bu kuralları içselleştirmek gerekir. Biz bu kültürü çocuklara benimsetmek amacıyla yola çıktık" şeklinde konuştu. Gezici Ateş Böceği projesi tüm bölgeleri dolaşarak birçok okula ulaşmayı hedefliyor. Ayrıca okul bahçelerine konuşlandırılarak çocuklara eğitim verecek proje boyunca çocuklara Moki isimli bir maskot eşlik edecek.

Nurcan GÜNEŞ
 


 


 


 


 


 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.