Mercedes-Benz Türk, Kırklareli‘ndeki “yıldızlarını” ziyaret etti

Mercedes-Benz Türk, Kırklareli‘ndeki “yıldızlarını” ziyaret etti

Mercedes-Benz Türk, meslek sahibi olmak isteyen kızları eğitim yolunda desteklemek üzere ÇYDD işbirliği ile hayata geçirdiği ‘‘Her Kızımız Bir Yıldız’’ projesi kapsamında, şehir şehir dolaşarak yıldız kızlarla buluşmaya devam ediyor.

Mercedes-Benz Türk, 2004 yılından beri sürdürdüğü sosyal sorumluluk projesi “Her Kızmız Bir Yıldız“  ile meslek sahibi olmak isteyen kızları eğitim yolunda destekleyerek, kadınların ekonomiye katılımını ve ülke kalkınmasına sunacakları katma değeri artırmayı hedefliyor. ÇYDD işbirliği ile hayata geçirilen “Her Kızımız Bir Yıldız“ projesi kapsamında, şehir şehir gezerek eğitimlerine destek olduğu kızlarla buluşan Mercedes-Benz Türk, son ziyaretini Kırklareli‘ne gerçekleştirdi. Mercedes-Benz Türk yetkililerinin Kırklareli’ndeki yıldızlarla bir araya geldiği ve kız öğrencilerin kişisel gelişimine destek olacak yaratıcı drama çalışmasının da yapıldığı buluşmaya 15  bursiyer katıldı.

Mesleki eğitimin yanı sıra kişisel gelişimleri de destekleniyor

Maddi desteğin yanı sıra kızların yıldızlaşmasında ilginin, ekip ruhunun, cesaretin ve özgüvenin de çok büyük rolü olduğuna inanan Mercedes-Benz Türk yetkilileri, Kırklareli‘nde olduğu gibi diğer illlerde de yıldızlarla bir araya gelerek, onları eğitimleri ve meslek sahibi olmaları yönünde yüreklendiriyor. Bu ziyaretlerde, İstanbul’dan gelen bir bir uzman ile uygulanan yaratıcı drama çalışmalarıyla  yıldız kızların kişisel gelişimlerine katkıda bulunuluyor.

Mercedes-Benz Türk, mezun bursiyerlere istihdam da yaratıyor 

2004’te 17 ilde okuyan 200 kız öğrenciyi destekleyerek başlayan Mercedes-Benz Türk’ün sosyal sorumluluk projesi kapsamında bugüne kadar 58 ilde, 4 bin 200 öğrenciye meslek lisesi ve üniversite bursu verildi. Bugün, 200’ü üniversite öğrencisi 1200 öğrenciye burs verilmeye devam ediliyor. Eğitimini tamamlayan 22 yıldız kıza iş imkanı veren Mercedes-Benz Türk, halen burs verilen öğrenciler için staj, yabancı dil eğitimi ve yurt içi kültür gezileri gibi imkânlar da sağlıyor.

Mercedes-Benz Türk Her Kızımız Bir Yıldız  projesinin desteği ile eğitimini başarıyla tamamlayan kızlara istihdam olanakları da sunuyor. Şu anda şirket bünyesinde 22 yıldız kız çalışıyor. Bunlardan 13’ü  Aksaray Kamyon fabrikasında, 9’u Hoşdere Otobüs fabrikasında görev yapıyorlar.

Bursiyer sayısı kadar kapsamı da genişledi

İlköğretim okulu mezunu çalışkan kız öğrencileri mesleki eğitime teşvik etmek, onların kişisel gelişimlerine katkıda bulunmak ve iş hayatında söz sahibi olmalarını sağlamak için hayata geçirlen “Her Kızmız Bir Yıldız“ projesinin kapsamı da zaman içinde genişledi. İlk dönemde motor, elektrik/elektronik, torna/tesviye, makina ressamlığı ve bilgplatiisayar branşlarında mesleki eğitime öncelik verilen projede artık başka bölümler için de burs imkanı sağlanıyor.  Mercedes-Benz Türk’ün yanı sıra yan sanayi firmaları, bayiler ve Mercedes-Benz Türk çalışanlarının da destek verdiği projede şu anda, liseli öğrencilere sağlanan bursların  %68‘i teknik lise bursu, %13‘ü sanat, kalan kısmı ise sağlık ve diğer bölümlere verilen burslardan oluşuyor. 

Yıldızlar İstanbul’da ağırlanıyor

Proje kapsamında ayrıca, başarılı kızlardan oluşan ve farklı illerden seçilen bir grup öğrenci her yıl İstanbul’da bir hafta misafir ediliyor. Bu süre içinde öğrencilere bir yandan çeşitli müzeleriyle şehir tanıtılırken diğer yandan da Mercedes-Benz Türk’ün İstanbul‘daki tesislerini ziyaret etme şansı sunuluyor

Ödüllü proje

Kamuoyunun da takdirini kazanan Her Kızımız Bir Yıldız projesi, 2006 yılında Platin Dergisi’nden “En İyi Sosyal Sorumluluk” kategorisinde  “Zirvedekiler”, 2007 yılında Türkiye Halkla İlişkiler Derneği’nden (TÜHİD)  “Eğitim Kategorisinde En İyi Sosyal Sorumluluk” kategorisinde  “Altın Pusula” ve “ODD Satış İletişim Ödülleri, 2010 Gladyatörleri – Yılın Sosyal Sorumluluk Projesi” ödüllerini kazandı.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.