Mercedes-Benz Türk yılın son teslimatını Martaş Lojistik’e gerçekleştirdi

Mercedes-Benz Türk yılın son teslimatını Martaş Lojistik’e gerçekleştirdi

Mercedes-Benz Türk A.Ş., 1984’ten bu yana lojistik sektöründe hizmet veren Martaş Uluslararası Taşımacılık İnşaat ve Ticaret Ltd. Şti. ile yeni bir iş ortaklığına imza attı.

Eylül ayında 50, Aralık ayında 50 adet olmak üzere, 2012 yılında toplam 100 adet Mercedes-Benz Axor 1840 LS çekici satın alan Martaş Lojistik, yeni Mercedes-Benz kamyonlarla hem filosunu gençleştirdi hem de filosundaki toplam araç sayısını arttırarak taşımacılık sektöründeki yükselişini sürdürdü.


Çırağan Palace Kempinski İstanbul Hotel’de gerçekleşen teslimat törenine Martaş Lojistik’ten Yönetim Kurulu Başkanı Abdi Kurt, Yönetim Kurulu Üyesi Reşit Kurt, Eyüp Okan Kurt ve İbrahim Ozan Kurt katıldılar. Koluman Motorlu Araçlar Tic. ve San. A.Ş.’den Genel Müdür Ali Saltık, Satış Müdürü M. Kürşat İnce’nin de katıldığı törene Mercedes-Benz Türk A.Ş.’den Pazarlama ve Satış Direktörü Süer Sülün, Kamyon Pazarlama ve Satış Müdürü Bahadır Özbayır, Kamyon Filo Satış Müdürü Alper Kurt, Mercedes-Benz Taşıt Ticaret ve Servis A.Ş. Genel Müdürü Osman Nuri Aksoy, TruckStore Müdürü Tolga Bilgisu, Mercedes-Benz Finansman Türk A.Ş.’den ise Satış ve Pazarlama Direktörü Tayfun Öneş, Kamyon ve Hafif Ticari Araç Satış Müdürü Kıvanç Sanrı katıldılar.


Mercedes-Benz Türk Pazarlama ve Satış Direktörü Süer Sülün tören sırasında yaptığı konuşmada, Mercedes-Benz Türk ile Martaş Lojistik arasında kurulan yeni iş ortaklığından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Sülün, Mercedes-Benz Türk’ün araç satışlarında ikinci el araç alım satımı, servis, finansman ve sigorta hizmetlerini de sunduğunu, Martaş Lojistik’e yapılan 100 adetlik filo satışında da çok özel koşullarda finansman ve ikinci el alım hizmetleri dahil edilerek satış yapıldığını söyledi. Bu iş ortaklığının yalnızca satıştan ibaret olmadığını belirten Sülün, uzun yıllar sürecek bir iş ortaklığına adım attıklarını belirterek yeni Mercedes-Benz Axor kamyonların Martaş Lojistik’e bol kazançlar getirmesini temenni etti.


41 bin kere maşallah
Mercedes-Benz Türk Kamyon Pazarlama ve Satış Müdürü Bahadır Özbayır ise konuşmasında, Mercedes-Benz Türk Bayii Koluman Motorlu Araçlar Tic. ve San. A.Ş.'ye bu büyük satıştaki başarılarından dolayı teşekkürlerini iletirken, Mercedes-Benz Türk’ün kamyon grubunda yıllardır sürmekte olan tartışmasız liderliğinin bu satışla daha da güçlendiğini, Mercedes-Benz kamyonların lojistik sektöründeki büyük filoların tercihi olmaya devam ettiğini ifade etti.


Martaş'ın filosunda ki kendi deyimleri ile "yabancı araçların" önemli bir bölümünü takasa almak suretiyle yerine 100 adet 1840 çekici vermekten çok büyük memnuniyet duyduklarını dile getiren Özbayır, çıktığı 2001 yılından bu yana, üretiminin yapıldığı Aksaray fabrikasında 41 bin adet Axor 1840 üretilip satıldığını ifade etti ve bu 41 bine atıf yaparak "41 bin kere maşallah diyorum" dedi. 41 bin müşterinin teveccühünü kazanmış Axor çekicilere "Cumhuriyet Altını" nitelendirmesini yapan Özbayır, "Cumhuriyet altını her zaman değerini korur" diyerek daha uzun yıllar boyunca Türkiye'de Axor üretim ve satışına devam edileceğinin altını çizdi. Hedef her yıl yüzde 15 büyümek
Martaş Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Abdi Kurt ise teslimat sırasında yaptığı konuşmada, Martaş Group olarak nakliye sektöründe yurtiçinde ve yurtdışında sürdürdükleri karayolu taşımacılığı ve lojistik hizmetlerinde Mercedes-Benz’in yeni Euro 5 standartlarındaki kamyonları sayesinde daha da güçleneceklerine inandıklarını dile getirdi. Mercedes-Benz Axor araçların sağladığı yüksek hacimli taşıma kapasitesi ve düşük yakıt sarfiyatı ile hem daha rekabetçi hem daha çevreci bir şirket olacaklarını belirten Kurt, böylece her yıl yüzde 15 büyüme hedeflediklerini ve Mercedes-Benz Türk ile daha uzun yıllar işbirliği içinde olmak istediklerini söyledi.


Mercedes tercihinde Türk üretimi olması önemli rol oynadı Martaş Lojistik'i Mercedes-Benz almaya yönelten nedenlerin başında sağladığı yakıt ekonomisinin geldiğini belirten Kurt, ikinci elde araçların değer kaybetmemesi ve Türkiye'de üretiliyor olmasının da etkili olduğunu belirterek, Mercedes'in Türk ekonomisine büyük katkıda bulunmasını takdir ettiklerini ifade etti. 1978 yılında 2 kamyonla bu işe başladıklarını belirten Abdi Kurt, Martaş Lojistik'in Mersin'de kurulu 7.Uluslararası nakliye firması olduğunu ifade ederek, Türkiye'nin coğrafi konumu nedeniyle avantajlı bir konumda olduğunu ve bu nedenle de 2013 yılını karanlık bir yıl olarak görmediklerini belirtti. "3 ay az bize 2 yıl süre tanıyın"
Ayrıca, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’nın “Araçların Yüklenmesine İlişkin Ölçü ve Usuller ile Tartı ve Boyut Ölçüm Toleransları Hakkında yayınladığı yönetmeliğin ülkemizde Konteynır taşıması yapan firmaları zor durumda bıraktığını belirten Kurt, tanınan 3 aylık sürede firmaların kendilerini yenilemelerinin çok zor olduğunu ifade ederek yönetmeliğe uyum için en az 2 yıl süre tanınması talebini de dile getirdi. Nurcan GÜNEŞ www.tasimacilar.com 17.12.2012 Saat:14:57