Mercedes- Benz üretimde hız kesmiyor

Mercedes- Benz üretimde hız kesmiyor

1967 yılında Otomarsan ismi ile kurulan ve aralıksız üretime devam eden Mercedes-Benz Türk A.Ş. 85.000’inci otobüsünü banttan indirdi

Türkiye’de üretilen her iki otobüsten birinde imzasını taşıyan Mercedes-Benz Türk, 2017 yılında da Türkiye pazarındaki zorlu şartlara rağmen şehirlerarası otobüs pazarında geleneksel hale gelen liderliğini sürdürmeyi başardı. Kuruluşundan bu yana Türkiye otobüs üretiminde öncü konumda olan ve sektörün dönüm noktalarını belirleyen Mercedes-Benz Türk, 2017 yılsonu itibarıyla sadece otobüs üretimine 460 milyon Avro yatırım yaptı.

1967 yılında Otomarsan ismi ile İstanbul’da kurulan ve bugün yatırım miktarı 1,138 milyar Avro’ya ulaşan, Türkiye’nin yabancı sermayeli en büyük şirketlerinden biri olan Mercedes-Benz Türk, üretimine başladığı 1968 yılından bu yana toplam 85.000 adet otobüs üretti. Banttan inen 85.000’inci otobüs olan yeni Tourismo ise Türk mühendisler tarafından geliştirildi ve Ocak ayında gerçekleşen lansmanda büyük ilgi gördü.

Mercedes-Benz Türk Hoşdere Otobüs Fabrikası, sektörde yaşanan zor şartlara rağmen üretimine kesintisiz devam etti ve 2017 yılında 3.795 adet otobüs üretti. Şirket, başta Batı Avrupa ülkelerine olmak üzere üretimin yaklaşık % 90’ını ihraç ederek 2017 yılında 3.396 adetlik otobüs ihracatı gerçekleştirdi. Şirket ilk ihracatın yapıldığı 1970 yılından bu yana 50.000’nin üzerinde otobüsün ihracatını gerçekleştirdi.

3.400 çalışanın istihdam edildiği Hoşdere Otobüs Fabrikasında üretilen Travego, Tourismo, Conecto, Intouro ve Setra marka araçlar, dünyanın dört bir yanında 70’den fazla ülkeye ihraç ediliyor.

Mercedes-Benz Türk İcra Kurulu Başkanı Süer Sülün; “2017 yılında Türkiye pazarına olan inancımızı kaybetmeden yatırımlarımıza ve yeni ürünlerimizi piyasaya sunmaya devam ettik. Geçtiğimiz yıl kuruluşunun 50. yılını kutladığımız Mercedes-Benz Türk’ün yarım asırdır gösterdiği üstün performansı, tarihi ve geleneği ile gurur duyuyoruz. 2017 yılında da Türkiye pazarındaki zorlu şartlara rağmen hem şehirlerarası otobüs hem kamyon pazarında geleneksel hale gelen liderliğimizi sürdürmeyi başardık. Hoşdere Otobüs ve Aksaray Kamyon Fabrikamızda yurtiçi talebin azalmasına bağlı olarak ihracata hız verdik ve üretimlerimizi planladığımız seviyelerde aksatmadan devam ettirdik. İstanbul’daki Hoşdere Otobüs Fabrikamızda ürettiğimiz otobüsler bugün dünyanın dört bir yanında 70’den fazla ülkeye ihraç ediliyor. Türkiye’de her iki otobüsten birini Mercedes-Benz Türk olarak biz üretiyoruz. 50. yılımızı geride bırakırken 85.000’inci otobüsümüzün de banttan indirilmiş olması bizim için çok büyük bir gurur kaynağı. Bu noktaya ulaşmamızda emeği geçen tüm paydaşlarımıza teşekkürü borç biliriz.” diye konuştu.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.