Mercedes-Benz yıldız olmaya hazırlanıyor

Mercedes-Benz yıldız olmaya hazırlanıyor

Mercedes-Benz yeni nesil Sprinter’da ağırlıklı olarak sürücü kabininde optimize edilen detaylar daha nitelikli ve daha kullanışlı bir yapıyı beraberinde getiriyor.

Yeni nesil Sprinter’da otomobil seviyesinde olan etkileyici tasarım, konfor ve güvenlik özellikleri oldukça dikkat çekiyor.Mercedes-Benz, yeni nesil Sprinter ile sunduğu 1.700’ü aşkın farklı kombinasyonla müşterilerinin her türlü beklentisini karşılıyor.Üstün güvenlik donanımlarıyla ve önden çekiş seçeneği ile Mercedes-Benz yeni nesil Sprinter, bir kez daha farkını ortaya koyuyor ve sektörün yıldızı olmaya hazırlanıyor.

2018, Şubat ayında Almanya’nın Duisburg kentinde dünya lansmanı gerçekleşen üçüncü nesil Mercedes-Benz yeni Sprinter; akıllı, interaktif ve yenilikçi özellikleriyle göz kamaştırıyor. Türkiye’de satışa sunulduğu1996 yılından beri özellikleriyle hafif ticari araçlar sınıfında farkını hep belli eden ve taşımacılık sektöründe yıldız olan Sprinter, Mercedes-Benz binek araçlarındaki benzersiz tasarım, konfor ve güvenlik özellikleriyle bir kez daha sektöre iddialı bir giriş yapıyor.

Benzersiz tasarımıyla göz kamaştıran yeni Sprinter daha fonksiyonel ve her ihtiyaca uygun

Yüksek güvenlik donanımlarıyla, müşterilerine yönelik ince detaylarıyla ve bilgi-eğlence sistemleriyle yeni bir çağ açan Mercedes-Benz yeni nesil Spinter, 1.700’ü aşkın farklı kombinasyon alternatifleriyle müşterilerine minibüs, panelvan ve kamyonet olmak üzere 3 ana seçenek sunuyor. Her zaman müşterilerinin talep ve beklentilerine yönelik araçlar piyasaya sunan Mercedes-Benz, yeni nesil Sprinter ile de bu farkını bir kez daha ortaya koyuyor.

sprinter.jpg

Yeni nesil Sprinter araçların temelini maksimum seviyede modüler bir yapı konsepti oluşturuyor. Bu modüler yapı konsepti sayesinde farklı alanlarda faaliyet gösteren şoförlerin, ticaret erbaplarının ve meslek gruplarının ihtiyaçları karşılanıyor. Sunulan çeşitlilikler ile şehir içi ve şehir dışı yolcu taşımacılığı yapan, okul ve personel servisi hizmeti veren, nakliye ve kurye hizmetleri gerçekleştiren firmalar için yeni çözümler sunuluyor.

Sprinter araçlar satışa sunulduğu günden beri kullanıcısına sunduğu hem fonksiyonellik, çok yönlülük, sağlamlık özellikleri ile hem de güvenlik donanımları ile taşımacılıkta fark yarattı. Yenilenen Sprinter araçlar da sunduğu bu temel özellikleri aynen korumaya devam ediyor.

Mercedes-Benz Yeni Sprinter’ın teknik özellikleri

4 ülkede, 8 lokasyonda, Finlandiya’nın çetin soğuklarından, Andes’deki yüksek irtifalardan ve Amerika’daki aşan sıcaklara kadar 9 milyon km’yi aşan testlere tabi tutulan Mercedes-Benz yeni Sprinter, müşterisine sadece arkadan itişli değil aynı zamanda önden çekişli araç seçeneği de sunuyor. Önden çekişli araçlar, arkadan itişli araçlarla karşılaştırıldığında aracın yük taşıma kapasitesi 50 kg artıyor. Ayrıca araçtaki 80 mm daha alçak olan yükleme eşiği de ticari kullanımda yüklemeyi önemli oranda kolaylaştırıyor ve kullanım konforunu artırıyor.

sprinter_ic.jpg

Önden çekişli araçlarda iki yeni şanzıman tipi dikkat çekiyor. 9 kademeli tork konvertörlü otomatik şanzıman ticari araç pazarında önemli bir yenilik olarak öne çıkıyor. Şanzımanın vites oranları yakıt ekonomisi ile atak sürüş özellikleri arasında mümkün olan en iyi dengeyi sağlıyor. Yeni şanzımanın beraberinde getirdiği bir diğer önemli avantaj ise daha düşük gürültü seviyesine bağlı olarak artan yol konforu. Yeni 6 ileri manuel şanzıman ise vites kolunda rahatsız edici titreşimlere neden olmayan yapısıyla kullanım konforunu destekliyor.

Aracın arkadan itişli versiyonunda 4.325 mm’ye kadar ve önden çekişli versiyonunda 3.924 mm’ye kadar uzanan dingil mesafesi farklı kullanım ihtiyaçlarını karşılıyor. Özel raf sistemleri gibi detaylar da yükleme alanında kullanım kolaylığı ve ergonomiyi destekliyor. Arka çamurluk yapısı, tek tekerlekli arka aks mimarisi ve önden çekişli yapı kullanım alanını arttırırken 17 m3 kargo alanı ve 5,5 tona kadar yük taşıma kapasitesi de yeni Sprinter’ın kullanım alanını arttırıyor. Çamurluk arası yükleme genişliği 1,22 metre olan yeni nesil Sprinter, bu sayede paletleri enlemesine yükleme imkânı da sunuyor.

Mercedes-Benz yeni nesil Sprinter araçlarda ileri seviyede kullanışlı ve konforlu bir yapı sunuluyor. Ergonomik tasarımlı konforlu koltuklar, anahtarsız çalıştırma ve daha da geliştirilen iklimlendirme sistemi de araçta öne çıkan yeniliklerin başında yer alıyor. Ayrıca, kullanım amacına göre şekillendirilebilen saklama alanı da kullanıcısının kabin içinde düzeni sağlamasını kolaylaştırıyor.

Güvenlik donanımlarıyla da yeni Sprinter segmentinde tamamen yeni bir boyuta geçiyor. Mesafe takip sistemi “DISTRONIC, Aktif Fren Asistanı, Aktif Şerit Takip Asistanı” ve yorgunluk uyarısı “ATTENTION ASSIST” gibi elektronik asistanlar sürüş güvenliğinde sürücüye yardımcı oluyor. Ek olarak kendi kendini temizleyebilen ve görüntüyü iç dikiz aynasına aktaran “Geri Görüş Kamerası”, 360 derece görüş açısına sahip modern bir park yardımcısı veya silme işlemi esnasında da maksimum görüş alanı sunan entegre Wet Wiper System özelliğine sahip “Yağmur Sensörleri” de yeni nesil Sprinter ile birlikte yeni sürüş destek sistemlerinden biri olarak sunuluyor.

mercedes-benz-sprinter.jpg

yeni_sprinter.jpg

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.