Mercedes-Benz'e Allison şanzımanlar

Mercedes-Benz'e Allison şanzımanlar

Goiás Eyaleti’nin başkenti Goiania’da, Allison 3000 Serisi™ şanzıman donanımlı 49 adet Mercedes-Benz Atego 1729 kamyonu hizmet vermeye başlıyor. Yeni araçlar, Goiania Kentleşme Şirketi olan Comurg tarafından işletilecek.

Comurg, eyaletin başkentinde çöp toplama için ilk Allison tam otomatik şanzıman donanımlı Mercedes-Benz Atego 1729 kamyonlarını kullanmaya başlıyor.

Comurg Ulaşım Departmanı Sorumlusu Luiz Carlos Cascão, iki yıl boyunca Brezilya'da otomatik şanzımanlı kamyon işleten diğer atık toplama şirketlerini gözlemlediklerine değinerek şöyle devam ediyor: "Araştırmalarımız sonrasında ülke genelinde atık toplama şirketleri arasında zaten standartlaşan tam otomatik şanzımanlı kamyonları tercih ettik. Filomuzdaki ilk tam otomatik şanzıman donanımlı kamyonlarımız olacak."

Tam otomatik şanzımanlı kamyonların satın alınması seçenekler arasındaydı. Atık toplama hizmetlerinde debriyaj sisteminin sık değiştirilmesi yüksek bir gider kalemi oluşturduğundan satın alma kararı verilirken bakım maliyetleri göz önünde bulunduruldu. Cascão, konu ile ilgili olarak; “Mevcut filomuzda debriyaj sistemi, en büyük masrafımızı temsil ediyor. Atık toplama hizmeti araçlar için yorucu bir iş olduğundan manuel şanzımanlı kamyonların debriyajlarını 5.000 / 8.000 kilometrelik aralıklarla değiştirmemiz gerekiyor” dedi.

Cascão; “Kamyonlarımızı şu anda kullanmıyor olsak da Atego 1729 araçlarımız ile ilk deneyimimizden oldukça memnun kaldık. Yeni alımımızda Goiânia'daki Allison yetkilileri de bize teknik destek verdiler. Tam otomatik şanzımanlarla da iyi bir deneyime sahip olacağımıza inanıyoruz” şeklinde açıkladı.

Allison Transmission 3000 Serisi, orta hizmet tipi ticari araçlar için tasarlanıyor. Beton mikserler, itfaiye, dağıtım, inşaat, güvenlik araçları gibi çok çeşitli uygulamalarda maksimum verimlilikle çalışmayı amaçlayan bu seri, dar veya geniş vites oranlarına sahip ve yedi vites seçeneği ile kullanılabiliyor. Motor tahrikli ilave güç çıkışı (PTO) ve entegre çıkış retarderi opsiyonel olarak sunuluyor. Retarder, fren aşınmasını azaltarak, gelişmiş araç frenlemesi sağlıyor. Operasyon, Allison'un prognostik kabiliyetlere sahip 5. nesil elektronik kontrolleri tarafından yönetiliyor.

Allison Transmission Güney Amerika Operasyon Direktörü Evaldo Oliveira, açıklamasında; “Atık toplama gibi belirli ağır iş türleri için Allison tam otomatik şanzıman seçimi, Brezilya'da giderek daha da artıyor. Özel filo sahipleri ve Comurg gibi halka açık şirketlerin şanzımanlarımızı tercih etmeleri, ürünlerimizin kalitesini ve güvenirliliğini onaylıyor. Atık toplama alanında filo yöneticilerinin fizibiliteleri, esas olarak düşük bakım maliyetleri ve araçların verimliliğine dayanıyor. Bu bağlamda şanzımanlarımız rakipsiz” diye belirtiyor.

mercedes-benz-allison.jpg

 

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.