Mercedes Benz’in otomobilleri Almanya’dan TL ile gelecek

Mercedes Benz’in otomobilleri Almanya’dan TL ile gelecek

Mercedes Benz Türkiye, Almanya’daki merkezinden ithal ettiği otomobillerin bedelini artık Türk Lirasıyla ödemeye başladı. Böylece otomobillerin Türkiye’deki fiyatı artık TL. üzerinden belirlenecek.

Alman Menşeeli Mercedes Benz 1 Nisan 2012 itibariyle Türkiye ile yapılan ticarette Euro yerine Türk Lirası kullanmaya başladı. Almanya’daki merkezin Türk Lirası’nın kabul etmeye başlamasıyla birlikte Mercedes-Benz Türkiye, ithal ettiği tüm otomobilleri TL. ödeyerek alacak ve Türkiye’de Euro yerine sabit TL. fiyatı üzerinden satacak. Almanya’dan 2011 yılında 250 milyon Euro’luk otomobil ithal ettiklerini söyleyen Mercedes-Benz Türk Pazarlama ve Satış Direktörü Süer Sülün 2012 yılında da aynı seviyede ithalin gerçekleşebileceğini sözlerine ekledi. “Artık TL ile işlem yapan bir Daimler dünyası var”
Türkiye’de ilk kez ithal ettikleri ürün karşılığında Türk Lirası ihraç eden uluslararası bir şirket olacaklarını söyleyen Sülün “Almanya merkezle Aralık ayından beri bu konuda görüşmeler yapıyoruz. Bu alanda önemli bir adım attık. Artık TL ile işlem yapan bir Daimler dünyası var. Daimler’in para birimi olarak TL’yi içine alması çok önemli bir karar. Bir süredir devam eden istikrarın geleceği olduğunu gösteren bir karar. Çünkü bu adımdan geri dönüş olmayacak. Almanya’ya TL olarak ödeme yapabileceğiz. Bu Türk Lirası’nın geçerli bir para birimi olarak değerlendirilmesi anlamına geliyor. Mercedes son iki yıl içinde dünyanın büyüyen ekonomileri olan Rusya’nın rublesi ve Meksika’nın pezosu için de bu şekilde karar aldı” şeklinde konuştu. Alınan kararın büyük değer taşıdığını kaydeden Sülün, fiyat listesinin Euro kurundan bağımsız olarak belirlenmesini tüketici açısından da önemli olduğunu belirtti. Türk Lirası geliri olan insanların sürekli değişen kur üzerinden karar almasının zorluğuna işaret eden Sülün, “Bizim için artık Euro’nun hiç bir önemi yok. Artmış veya düşmüş hiç ilgilenmeyeceğiz” ifadesini kullandı. www.tasimacilar.com 05.04.2012/11:16