Mercedes EMİTT Fuarında yerini aldı

Mercedes EMİTT Fuarında yerini aldı

Dünyanın en büyük turizm fuarlarından olan ve bu yıl 17'ncisi düzenlenen Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı (EMITT), TÜYAP Kongre ve Fuar Merkezi'nde açıldı.

Mercedes-Benz Türk ise, 24-27 Ocak 2013 tarihleri arasında Beylikdüzü TÜYAP fuar merkezi’nde düzenlenen EMİTT Doğu Akdeniz uluslararası turizm ve seyahat Fuarı’na turizm sektörünün talep ve gereksinimlerine cevap veren ürünleriyle katılıyor.

Mercedes-Benz Türk’ün hafif ticari araç ve otobüs grubundan oluşan turizme özel ürün yelpazesinde şu araçlar yer alıyor: Yeni Mercedes-Benz Citan, Mercedes-Benz Vito – 8+1 kapasiteli minibüs, Mercedes-Benz Sprinter - 13+1 kapasiteli minibüs, Mercedes-Benz Sprinter – 16+1 kapasiteli minibüs, Mercedes-Benz Tourismo 15 RHD.


Mercedes ailesinin yeni kahramanı Citan

Araçlardan Kısaca bahsetmek gerekirse, Mercedes Benz hafif ticari araçların yeni gözdesi Citan, sürüş dinamiği, çevikliği ve performansı ile sınıfının en iddialı aracı olarak satışa sunuluyor. Üç farklı dizel motor seçeneğiyle (75 hp, 90 hp ve 110 hp) yeni Citan hem düşük yakıt tüketimi hem de düşük işletme maliyetlerine sahip. Aracın Euro 5 emisyon normuna uygun yeni nesil motor seçenekleri, elektrik destekli hidrolik direksiyonu ve vites değiştirme göstergesi, ekonomik kullanımın temel taşlarını oluşturuyor. Güvenli, hassas ve konforlu bir kullanım sağlayan yürüyen aksamı, özel tasarımı, zengin güvenlik donanımı ve ekonomik motor seçenekleri ile yeni Citan, Mercedes-Benz’in tüm karakter özelliklerini taşıyor. Dış tasarımında dinamik çizgileri ve etkileyici radyatör panjuru ile bugüne kadar Sprinter, Vito ve Viano’dan oluşan Mercedes-Benz hafif ticari araçlar yelpazesine tam uyum sağlıyor.


Mercedes’in binek konforundaki minibüsü Vito

Ekonomikliği, çevreye uyumu ve dinamizmi ile hafif ticari araç kategorisine yeni bir boyut getiren Mercedes-Benz Vito, geliştirilen motorları ve şanzımanları, düşük emisyon değerleri ve yakıt tüketimi, buna bağlı olarak sunduğu yüksek performansı ve konforuyla dikkat çekiyor. 2010 yılı sonunda yenilenen Vito Minibüs 8+1 modeli müşterilerin beğenisine sunulduğundan beri turizm sektörünün en çok tercih edilen aracı oldu. Vito Minibüs 8+1, turizm sektörünün tüm ihtiyaçlarını karşılıyor. D2 turizm belgesine yazılabilen 8+1 yeni Vito sınıfında katlanabilir, yön değiştirebilir koltukları ve 70 cm. bagaj alanı sunabilen tek araç konumunda. Mercedes-Benz otomobillerini çağrıştıran Vito, kullanıcısına bir ticari araçtan beklenen dayanıklılığı, performansı ve işletme ekonomisini sunuyor. Minibüs segmentinde yer alan Mercedes Benz’in Vito aracı özelikle VIP taşımacılığında tercih ediliyor.

Şehirlerarası yolculukların bilinen ismi Tourismo

Tourismo’dan bahsetmek gerekirse, 2007 yılında lansmanı yapılan Tourismo hem turizm sektörüne hem de şehirlerarası yolcu taşımacılığına hitap ediyor. 15 RHD, 16 RHD ve 17 RHD olarak farklı uzunlukta üretimi yapılan Tourismo’ların yüksekliği 3,62 metre. Uzunluğunun haricinde yolcu kapasitesi olarak da farklılık gösteren Tourismo’lardan 2 akslı, 12,14 m uzunluğunda olan Tourismo 15 RHD: 46 yolcu kapasiteli ve 354 PS gücünde, Euro 5 normuna uygun, MB OM 457 hLA (Sıra 6 silindir) motora sahip. 2 akslı, 12,96 m uzunluğunda olan Tourismo 16 RHD da 50 yolcu kapasiteli ve 354 PS gücünde, Euro 5 normuna uygun, MB OM 457 hLA (Sıra 6 silindir) motora sahip. son olarak 3 akslı, 13,9 m uzunluğunda olan Tourismo 17 RHD ise54 yolcu kapasiteli ve 421 PS gücünde, Euro 5 normuna uygun, MB OM 457 LA (Sıra 6 silindir) motora sahip.

Mercedes’in hafif ticaride 1 numaralı gözdesi Sprinter

Mercedes Benz’in Personel ve Öğrenci taşımacılığında yaygın olarak kullanılan aracı Sprinter 13+1'den 22+1'e kadar sunduğu koltuk düzenleri ve koltuk düzenine göre farklılık gösteren bagaj hacimleri ile her sektöre uygun çözümler sunuyor. Mercedes-Benz, Emitt fuarında turizm taşımacılığının en önemli gereksinimlerini birleştirerek oluşturduğu Sprinter 13+1 bagajlı ve 16+1 bagajlı araçları ile yer alıyor. Bu araçlar yolcularına sağladığı güvenlik, konfor ve geniş bagaj alanının yanı sıra, düşük yakıt sarfiyatı ve işletme maliyetleri ile turizm sektörünün en gözde araçları konumunda bulunuyorlar. Kendi kategorisinde en güvenli araç olarak tanımlanan Sprinter’de 9. nesil Elektronik Dengeleme Programı (ESP) olan ADAPTIVE ESP de standart donanım kapsamında. Değişken yük ağırlığını dikkate alarak aracın ağırlık noktasını hesaplayan bu sistem, araç güvenliğini büyük ölçüde arttırıyor. ADAPTIVE ESP, BAS fren destek sistemini, ASR anti patinaj sistemini, ABS anti blokaj sistemini ve EBV elektronik güç dağıtım fonksiyonlarını da sunuyor. 


 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.