Mercedes F1'e hazırlanıyor geri sayım başladı

Mercedes F1'e hazırlanıyor geri sayım başladı

Silverstone'a bir fırtına yaklaşıyor. Karanlık bir pit garajında 2018'in en çok beklenen yarış otomobillerinden birinin üzerindeki örtü kalkıyor.

Mercedes-AMG Petronas Motorsport Team'in takımlar klasmanındaki peş peşe dördüncü zaferinin ve Lewis Hamilton'ın sürücüler şampiyonasında ipi göğüslemesinin ardından geçen uzun bir kış sonrasında, Silver Arrows ailesinin umutlarını ve hayallerini sırtlayacak araç gün yüzüne çıktı.

Eski otomobilin yerini doldurmak hiç kolay olmayacak. 12 yarış galibiyeti ve 15 defa ile diğer tüm takımlardan daha çok elde edilen pol pozisyon, rekorların alt üst edildiği geçen sezonun öne çıkan olayları arasında yer alıyor.

Geçen yılki sonuçlara bakıldığında, Abu Dhabi'de sezon bitiş bayrağı sallandığından beri Brackley ve Brixworth'teki fabrikaların 40.000'den fazla parçayı bir araya getirerek takımın en gelişmiş Formula One otomobilini üretmek için neden binlerce saat harcadığını anlamak hiç de güç değil.Mercedes-AMG F1 W09 EQ Power+ otomobilinin parolası "evrim" oldu.1520957209_2018_f1_w09eqpower_car_launch_mercedesamgpetronasmotorsport_m147638-(medium).jpgDNA'sının büyük bir kısmını halefinden alan ve aldığı genetik mirasın üzerine bir dizi ince geliştirme uygulanan tamamen yeni F1 W09 EQ Power+, 25 Martta Avustralya'da düzenlenecek ilk yarışta rekabeti altüst etmek için piste çıkacak.

İlk bakışta göze çarpan en bariz değişiklik pilot kokpitinin üzerine Halo güvenlik cihazının eklenmesi. Yapılan aerodinamik kural değişiklikleri "maymun koltuğu"nun - otomobilin arka ana kanadının altında yer alan küçük bir kanat- ve 2017'de çoğu otomobilin arka gövdesinde gördüğümüz T şekilli kanatların yasaklanmasına kadar uzanıyor.

Şampiyon unvanını elinde tutan Lewis Hamilton'a göre, yeni otomobil rakiplerine göz dağı veriyor: "Bu otomobil geçen yılki otomobile kıyasla her açıdan daha iyi. Görünüş olarak büyük benzerlikler olsa da, gövdenin altı ve hatta gövdenin kendisi bile geçen yıla kıyasla daha iyi olması için geliştirildi.

"Bunu sürecek iki kişiden biri olmak büyük bir ayrıcalık"

"Formula 1'de uyku yok. Biz yarışta değilken takım, otomobili geliştirmek için sıkı bir çalışmaya koyuluyor. Böylesine muhteşem bir takımın parçası olmak ve yeni sezonun otomobilini ilk defa tek parça halinde gördüğüm böyle günler benim için gerçekten çok gurur verici. Böylesine bir sanat eserini tek parça halinde görmek ve bunu sürecek iki kişiden biri olmak gerçekten büyük bir ayrıcalık.

"Tekrar yarışmayı dört gözle bekliyorum. Gerçekten inanılmaz, neredeyse kendimi bildim bileli yarışıyorum ama buna rağmen yine de çok etkileyici. Heyecanı hala iliklerime kadar hissediyorum. Pistlere geri dönmek için sabırsızlanıyorum. Her gün yarışsam yine sıkılmam herhalde."

Otomobilin gümüş ve elektrik mavisi renklerine boyanmış yere yakın dış kısmının altında, Mercedes-AMG Motorsports'un yarışlara ambargo koyan güç aktarım organları yer alıyor. 1000 bhp üretmek. Takımların şampiyona boyunca, şampiyonada yer alan pilot başına yalnızca üç motor ve iki ERS sistemi ile yarışabileceklerini belirten yeni kurallara uymak için, yeni motor ve güç aktarım organları %40 daha verimli olmak üzere yeniden üretildi.

Takvimde yer alan 21 Grand Prix ile F1 tarihinin en uzun sezonu unvanına ortak olan 2018 sezonu için kaybedecek vakit yoktu. Valtteri Bottas ilk deneme ve filme alma turlarını gerçekleştirmek için yeni otomobil ile Silverstone International Circuit pistine çıktı.

Valtteri, "Yeni otomobilin tasarımı ve üretimi için kaç saat harcandığını ve insanların bu otomobil için ne kadar emek sarf ettiğini bilmek gerçekten inanılmaz" dedi. "Pilot olarak bu otomobili sürerken kendinizi gerçekten özel hissediyorsunuz."

"Geçtiğimiz yıl öğrendiğim her şeyi bu sezon ortaya koymak istiyorum" diye ekledi Valtteri. "Bu yıl performans ortaya koymak ve sonuç elde etmek üzerine kurulu. Benim için istikrar büyük öneme sahip. Bazı yarışlarda çok iyi performans ortaya koysam da, bazı yarışlarda istediğim seviyede değildim. Yarışların düzenlendiği her hafta sonunda iyi bir düzeyde olmak istiyorum, bu seneki hedefim bu olacak. Şampiyonluk için mücadele etmeyi kesinlikle isterim."

Takımların ilk denemede kat edebileceği maksimum mutlak mesafe 100 km olsa da, Mercedes-AMG Petronas Motorsport Team, yeni eserinin gerçek potansiyelini ortaya koymak için bu kadar uzun süre beklemek zorunda kalmayacak. Sezon öncesi test 26 Şubat'ta Barcelona'da başladı.1520957199_2018_f1_w09eqpower_car_launch_mercedesamgpetronasmotorsport_m147567.jpg

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.