Mercedes ilginç otomobilini sahneye çıkardı!

Mercedes ilginç otomobilini sahneye çıkardı!

ABD’nin Las Vegas kentinde devam eden Tüketici Elektroniği Fuarı CES 2020’de, birçok teknolojik ürünün tanıtımı yapıldı. Fuara ise Mercedes-Benz firmasının geliştirdiği otomobil, Vision AVTR damga vurdu.

Fuarda sahne alan  Mercedes-Benz, James Cameron'ın meşhur Avatar filminden esinlenerek geliştirdiği yeni otomobili Vision AVTR'yi geçtiğimiz günlerde tanıtmıştı. Son zamanlarda, teknolojik gelişmelerle paralel bir ivme yakalayan otomobil piyasası, hareketlenmeye devam ediyor. Dünya genelinde elektrikli araç kullanımının giderek yaygınlaşması ve markaların bu doğrultudaki yatırımları yeni otomobil modellerinin tanıtılmasıyla sonuçlanıyor. Bu doğrultuda ABD’nin Las Vegas kentinde devam, Tüketici Elektroniği Fuarı CES 2020’de, Mercedes-Benz firmasının geliştirdiği otomobil, Vision AVTR fuara damga vurdu.

470 Beygir 700 KM Menzil

Gelecekteki otomobiller hakkında heyecanlanmamıza neden olan bir tasarıma sahip Vision AVTR, dünyanın nadir bulunan materyallerinden üretilmiş 470 beygir gücünde bir batarya kullanıyor. Otomobil, tek bir şarjla 700 kilometreye kadar menzil vadediyor.

Direksiyon yok 

Otomobilin yanlara doğru ve çapraz olarak da hareket edebilmesini sağlayan özel tekerlekleri ve tamamen direksiyonsuz tasarımı oldukça dikkat çekerken, aynı zamanda iç kısmı tamamen geri dönüştürülmüş plastik ve vegan deriden oluşuyor.

Mercedes'in ürettiği elektrikli otomobil olan Vision AVTR, şu anda yalnızca konsept olarak sergilendi. Gelecekte böyle bir otomobille karşılaşırmıyız bilinmez ama otomobilin şu anda sahip olduğu tasarım, birçok kullanıcıyı şimdiden oldukça heyecanlandırmışa benziyor.

 

mercedes-benz-vision-avtr-15741.jpg

 

maxresdefault.jpg

 

mercedes_901.jpg

 

mercedes-benz-vision-avtr.jpg

 

mercedes_8736.jpg

 

mercedes_5804.jpg

 

mercedes-benz-vision-avtr-concept-car-featured-image-1568x882.jpg

 

mercedes_4958.jpg

 

1_resize_md.jpg

 

a_resize_md.jpg

 

 

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.