Mercedes ve TIRSAN Karadeniz’de Büyük Bir Ortaklığın Temelini Attı

Mercedes ve TIRSAN Karadeniz’de Büyük Bir Ortaklığın Temelini Attı

Karadenizli iki büyük firma Hassoy A.Ş. ve TIRSAN Treyler yaptıkları iş birlikteliğiyle büyük bir aile oluşturdu.

Artvin Hopa’da bir araya gelen iki firma, iş birliklerini düzenledikleri bir basın toplantısı ile duyurdu. Toplantı’ya Hassoy Yönetim Kurulu Başkanı Ali Osman Ulusoy, TIRSAN Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Nuhoğlu, Ulusoy Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hülya Ulusoy ve davetliler katıldı. Hopa Peronti Hotel’de düzenlenen akşam yemeğinde bir araya gelen katılımcılar birleşmenin sektör açısından da önemine değinerek, yıllardır süren dostluklarını bir araya getirerek güzel bir beraberlik örneği sergilediklerini belirttiler.

Mercedes ve TIRSAN Karadeniz de buluştu

Karadenizli iki büyük ailenin bir araya gelip güzel bir işbirliği çatısı altında birleşmiş olmalarında dolayı mutlu olduğunu belirten TIRSAN Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Nuhoğlu, Mercedes Bayisi Hassoy ile yeni bir başlangıcın adımlarını attıklarını dile getirdi.

Çetin Nuhoğlu toplantı sırasında yaptığı konuşmasında “Bugün yeni bir başlangıç yapıyoruz. Artık Mercedes ile başlattığımız o ilişki bu bölgede de devam edecek. Tüm Karadeniz Bölgesi’ne Mercedes ve TIRSAN beraberce müşterilerine hizmet sunacaklar. O anlamda da çok mutluyuz. Hem aile birbirine çok yakın hem de Mercedes ve TIRSAN iki lider markanın yan yana gelmesinin her açıdan çok doğru ve avantajlı olduğunu görüyoruz” dedi.

Karadeniz bölgesine fayda sağlayabilmek açısından da birlikteliğin önemli olduğunun altını çizen Nuhoğlu, “Bölgeye nasıl fayda sağlayabiliriz, neleri hayata geçirebiliriz cümlesini artık yavaş yavaş tüm bilgi birikimlerimizle beraber paylaşmanın mutluluğunu taşıyorum” diyerek Türkiye’nin son 5 yılda çok büyük değişiklikler yaşadığını belirtti.


“Sarp ve Hopa bölgenin büyümesi için biçilmiş kaftan”

Sarp ve Hopa’nın bölgenin büyümesinde büyük rolü olduğunu ifade eden Nuhoğlu sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Türkiye çok net değişiyor. Türkiye’ye son 5 yılda geri dönüp baktığımızda göreceğimiz bir sürü değişiklikler hem bu bölgede hem tüm Türkiye’de inanılmaz fazla. Bu bölgeye baktığımızda bundan 10 yıl önce Türkiye’den Gürcistan, Azerbaycan veya onun üzerinden Orta Asya’ya yapılan taşımalarda sayılar 3-5 bini bugün 100 binleri konuşuyoruz. Bugün Sarp Sınır Kapısı’na geçen geldiğimizde gördüm, adım atmak mümkün değil artık. Özellikle bizim ticaretin bu bölgelerde büyümesi özellikle Azerbaycan ve Gürcistan ile olan iyi ilişkilerimiz, bunun üzerinden geçerek Orta Asya’ya gitme arzumuz bu bölgedeki taşımacılığı daha da geliştirecektir. Sarp, Hopa bu iş için biçilmiş kaftandır. Hem Orta Asya’ya uzanan Sarp Sınır Kapısı da biçilmiş kaftandır.”

“Avrupa, Kafkas, Asya tarihi ulaştırma koridoru”

Tarihi ulaştırma koridorundan da kısaca bahseden Nuhoğlu, koridorun adını İpek Yolu’ndan esinlenerek aldığını ifade ederek “Biliyoruz ki yıllarca TRACECA dediğimiz ulaştırma koridoru, tarihi İpek Yolu’ndan ismini almıştır. Bu yollardan geçerek ta Moğolistan’a kadar bağlanması planlanmıştır. Bunlar bize güven veriyor, bunlar bize ilerisi için umut veriyor. Biz uluslar arası nakliyeciler, yurtiçi taşımacıları, eşya ve yolcu taşımacıları olarak baktığımız zaman gerçekten inanılmaz enerji harcıyoruz. Her şeyden fedakârlık yapıyoruz ve bunların sonucu olarak da çocuklarımızın geleceği için çalışıyoruz. Ne kadar cefakâr işleri yaptığımızı biliyoruz. Bunun karşılığı olarak da bu bölgede hak ettiğimiz daha iyi yerlere taşınmak için mücadele ediyoruz” şeklinde açıklama yaptı.

Mercedes ve TIRSAN gibi iki büyük markanın Karadeniz de hizmet verecek olmasının önemini bir kez daha vurgulayan Nuhoğlu “bundan sonra iki büyük marka Mercedes ve TIRSAN yan yana gelerek, tek elden hizmet verebilmenin mutluluğunu yaşamaktayız” dedi.

Nuhoğlu ailesiyle uzun yıllara dayalı dostluklarının olduğunu hatırlatan Hassoy A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Ali Osman Ulusoy ise konuşmasında birlikteliğin Mercedes ve TIRSAN’ın yanı sıra tüm Karadenizlilere ve bölge nakliyecisine hayırlı olması temennisinde bulundu.

Oya KAYA


 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.