Mercedes X-Class ile X-Macera'da ilk ayak tamamlandı

Mercedes X-Class ile X-Macera'da ilk ayak tamamlandı

X-Macera projesi kapsamında Mercedes-Benz X-Class, gücü, konforu ve premium kalitesini yolların bittiği arazi şartlarında da kanıtlayarak zorlu yolcuğuna devam ediyor.

Aralık 2017’de Türkiye pazarında satışa sunulduğunda yoğun bir ilgiyle karşılanan, yaklaşık 1 yıllık sürede toplam 1.300 adedi aşkın satışa ulaşan Mercedes-Benz’in ilk Pick-Up modeli X-Class, X-Macera projesi ile Türkiye’nin dört bir yanını dolaşmaya devam ediyor. Değişen segment beklentilerini karşılayan ve ilk premium model olan Mercedes-Benz X-Class; konforu, gücü ve prestijiyle kendini kanıtlarken, X-Macera projesiyle tüm bu özelliklerini vurguluyor.  

X-Macera projesi kapsamında, deneyimli otomobil gazetecisi Okan Altan’ın direksiyonuna geçtiği Mercedes-Benz X-Class, Gürcistan ormanlarına açılan Türkgözü sınır kapısından başlayan rotasının ilk bölümünü Datça’daki Knidos’ta tamamladı. Mercedes-Benz X-Class, Türkiye’nin en Kuzey-Batısı’ndan Güney-Doğusu’na olan yaklaşık 3.500 km’lik zorlu yolculuğunu15 günde başarıyla tamamladı. Araç, tüm zorlu arazi koşullarının üstesinden gelerek, olabildiğince düz bir çizgide ilerleyerek yolculuğuna devam ediyor.

X-Macera’nın rotasında Mercedes-Benz X-Class’ın sınırları sonuna kadar zorlanıyor. Aracın limitlerini zorlamak adına Türkiye’nin ve hatta bazı noktalarda dünyanın en zor rotaları listesine giren yerler tercih edildi. Türkgözü’nden başlayan X-Macera, Şavşat Karagöl, Artvin Hatila, Borçka Klaskur, Kaçkar Dağı, Ovit Karadeniz, Derebaşı Virajları, Karanlık Kanyon, Kapadokya, Mercedes-Benz Türk Aksaray Kamyon Fabrikası, Beyşehir Eğirdir ve Batı Toroslar üzerinden ilerledi. Ardından, Türkiye’nin en Güney-Batı noktalarından sayılan Datça’daki Knidos’a ulaşıldı. X-Macera’nın ikinci aşaması ise zorlu ve yeni rotasıyla hız kesmeden devam ediyor.

mercedes-benz-x-class-x-macera-kapadokyada-003.jpg

mercedes-benz-x-class-macera-tur-002.jpg

Muhteşem manzaralar eşliğinde X-Macera

X-Macera projesiyle Türkiye’nin doğal güzelliklerine tanıklık ediliyor. Doğu Karadeniz’den iç bölgelere doğru geçilirken, bağlantı yolları ile birlikte 17 km’lik uzunluğuyla dünyanın en uzun tünellerinden biri olan Ovit Tüneli’nden geçildi. Rotada dünyanın en tehlikeli üç yolundan biri olarak anılan D-915’ten de geçildi. Derebaşı Virajları’nı da kapsayan ve kış şartlarında, karlı bir zeminde aşılan bu yol, Of’u Bayburt’a bağlıyor. Rotadaki bir sonraki durak Doğu Anadolu’nun enfes doğası içerisinde uzanan Karanlık Kanyon olarak bilinen Kemaliye Taş Yolu’ydu. Rotanın takip eden bölümünde, Kapadokya sonrasında, Aksaray’daki Mercedes-Benz Türk Kamyon Fabrikası’na da uğrayan X-Class, burada üretilen kamyonları selamlarken aynı zamanda Fabrika sahası içerisindeki tırmanma eğimli özel test alanında yeteneklerini sergiledi. İç Anadolu’yu aşarak Akdeniz bölgesine giriş yapan X-Macera ekibi, Eğirdir ve Salda Gölleri’ni takiben Datça’daki Knidos’a ulaştı.

Mercedes-Benz Türk Hafif Ticari Araçlar İcra Kurulu Üyesi, Tufan Akdeniz: “X-Macera ile X-Class’ın potansiyelini zorluyoruz” Mercedes-Benz Türk Hafif Ticari Araçlar İcra Kurulu Üyesi Tufan Akdeniz, “X-Macera” projesini hayata geçirmelerinin ardından aldıkları olumlu tepkiler ile ilgili; “Mercedes-Benz Türk Hafif Ticari Araçlar olarak daha önce hiç yer almadığımız bir segmente giriş yaparken, aracımızın üstün özelliklerine güveniyorduk. Yaklaşık 1 yıllık sürede aracımız kendine özgü bir müşteri kitlesini oluşturdu ve segmentte premium beklentileri karşılayan yegâne araç konumuna geldi. Mercedes-Benz X-Class’ın hem yolda, hem de arazideki potansiyelini biliyorduk ve aracımızın sınırlarını zorlamak adına ‘X-Macera’ projesine başladık. X-Macera’nın ilk bölümü tamamlandığında görüyoruz ki; aracımız kabiliyetleri ile bekletilerin ötesine ulaşmanın yanı sıra, müşterilerimize araçlarına çok daha farklı uygulamalar yapılabileceğini göstermiş olduk. Bu proje sayesinde segment içinde X-Class’ın rakiplerinden nasıl ayrıştığını çok daha iyi anlatabileceğimizi düşünüyorum.” dedi. Deneyimli otomobil gazetecisi Okan Altan: “X-Macera’da, Mercedes-Benz X-Class ile tanıklık ediyoruz”

Mercedes-Benz Türk Hafif Ticari Araçlar İcra Kurulu Üyesi, Tufan Akdeniz

mercedes-benz-turk-hafif-ticari-araclar-icra-kurulu-uyesi-tufan-akdeniz-001.jpg

Otomobil Gazetecisi Okan Altan

mercedes-benz-x-classs-macer-okan-altan-001.jpg

X-Macera projesinde direksiyondaki isim Okan Altan; “Türkiye’nin eşsiz güzellikleri eşliğinde zorlu rotamızda Mercedes-Benz X-Class’ı deneyimlemek adına yola çıktık. Bu yolculuğumuzda kesintisiz ilerleyişimizi aracımızın her türlü arazi koşullarına karşı koyabilmesi sayesinde gerçekleştirmekteyiz. Aracımızla dünyanın en tehlikeli 3 yolundan biri kabul edilen, Of’u Bayburt’a, Karadeniz’i Doğu Anadolu’ya bağlayan D-915’i bile, soğuk hava ve karlı zemine rağmen sorunsuz geçmeyi başardık. Mercedes-Benz X-Class’ın konforu ve gücünü ilerleyen dönemde de yeni rotalarda deneyimleyeceğiz. Bir sonraki aşama için takipte kalın!” diye konuştu.

mercedes-benz-x-class-kackarlar-003.jpg

x-class-mercedes-benz-macera-002.jpg

Mercedes-Benz X-Class Pick-Up dünyasının sınırlarını daha da yukarıya taşıyor

Araç, Pick-Up dünyasının sınırlarını daha da yukarı taşıyor ve sürüş dinamizmi, konfor, tasarım ve güvenlik özeliklerinin yanı sıra geniş kapsamlı kişiselleştirme özellikleri ile de Mercedes-Benz’e has karakteristik değerleri daha da zenginleştiriyor. Zarif çizgileriyle dikkat çeken Mercedes-Benz X-Class, Pick-Up dünyasının sınırlarını daha da yukarı taşıyor ve sunduğu üç farklı donanım seçeneği ile iş ve yaşam tarzlarının beklentilerini karşılıyor.

Mercedes-Benz X-Class, konfor odaklı süspansiyon geometrisi ve hava kanallı ön ve arka diskleri sayesinde off-road dışında kullanıcısına mükemmel asfalt sürüş performansını da sunuyor. Aynı zamanda araç, on iki tuşlu multifonksiyonel direksiyon simidinin ayarlanabilir özelliği sayesinde ergonomik vücut duruşunu iyileştiriyor ve rahat bir pozisyonda şürüş keyfini mümkün hale getiriyor. Mercedes-Benz X-Class, tüm zeminler için dört tekerlekli çekiş sistemi sunuyor. Araç, Low Mod (Düşük hızda 4x4) ve 4MATIC kilitli aks diferansiyeli ile her türlü yol ve zemin koşulunun üstesinden gelebiliyor.

Mercedes-Benz Power X 250d 4MATIC, 2298 cc hacmindeki sıralı 4 silindirli X 250d 4MATIC, 3750 d/d’de 190 HP güç ve 1500 d/d’den itibaren 450 Nm tork üretiyor. Gücünü dört tekerleğe birden aktarabilen X 250d 4MATIC, arzu edildiği takdirde sadece arkadan itişli olarak da ilerleyebiliyor.

Mercedes-Benz X-Class Power X 250 d 4MATIC AT Teknik Özellikleri

mercedes-benz-x-class-teknik-ozellikler.png

 

 

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.