Mercedes’in 10 bin M2’lik yeni holü devreye girdi

Mercedes’in 10 bin M2’lik yeni holü devreye girdi

Aksaray Fabrikası’ndaki faaliyetlerini yenileyerek sürdüren Mercedes Benz Türk, Aksaray Kamyon Fabrikası’nda yeni üretim holünü de açtı.

1986 yılından bu yana Aksaray Kamyon Fabrika’sındaki yatırımlarına devam eden Mercedes Benz Türk, Axor, Actros, Atego ve Unimog kamyonların üretildiği fabrikada Daimler AG’nin sürekli iyileştirme ve geliştirme prensipleri dahilinde çalışmalarını sürdürüyor.

Mercedes Benz yeni üretim holünün açılışını Mercedes-Benz Türk A.Ş. Direktörler Kurulu Başkanı Rainer Genes, Mercedes-Benz Türk Aksaray Kamyon Fabrikası Direktörü Klaus Pfeifer, Yan Sanayi Yönetimi Bölüm Müdürü Rainer Skulimma, SFTP & AKS2014 Projesi Müdürü Sedat Zeytunlü, Üretim Mühendisliği ve Teknik Hizmetler ve Ön Üretim Atölyesi Üst Düzey Yöneticisi Cengiz Adak katıldı.


Mercedes Benz Türk, 10 bin m2 daha büyüdü

Bu doğrultuda Mercedes-Benz Türk, Aksaray kamyon fabrika sahasında yeni bir üretim holü inşa ederek, toplam araç montaj alanını 7.705 m2’ den 17.250 m2’ye çıkardı. Yeni yatırımla birlikte ihracat pazarlarındaki konumunu güçlendirmenin yanı sıra, yurtiçi ve yurtdışı pazarlardaki müşterilerinin beklentilerine ve özel isteklerine de daha hızlı yanıt verebilecek konuma geldi.

2010 yılı sonunda alınan, Aksaray’da 5 yıl içinde 130 milyon Euro’luk yeni yatırım yapılması kararının ardından Aksaray’daki yenileme, geliştirme çalışmalarına tüm hızıyla başlayan Mercedes-Benz Türk, inşaat çalışmaları tamamlanan yeni üretim holü için toplam 20 milyon Euro’luk’luk yatırım gerçekleştirdi. Yeni araçlar üretmeye yönelik altyapının oluşturulması, kapasitenin arttırılması, daha verimli ve esnek üretim süreçlerinin oluşturulması için gerçekleştirilen bu yatırımlar kapsamında yan akan band, şasi boyahanesi ve şasi döndürme prosesi yenilenirken, çalışan ergonomisi de artırıldı.


Yeni üretim holüne yeni teknoloji

Mercedes Benz Türk, yeni üretim holünde ayrıca Elektronik kontrollü civata sıkma tabancaları, Avrupa’da ilk kez uygulanan şasilerin enine ilerlediği montaj bandı, Yeni teknoloji şasi döndürme sistemi, Şasi boyahanesi, Uçucu organik bileşen miktarı ve düşük emisyon değeri ile çevre dostu olan yüksek katı oranlı/ düşük solvent içerikli boya uygulaması, Araçların antifriz, debriyaj yağı, cam suyu ve hidrolik vites yağının tek konsol sistemi üzerinden doldurulmasını sağlayan kombine otomatik dolum sistemi, Yeşil bina - binada aydınlığa duyarlı, solar panel entegre edilebilir altyapıya hazır aydınlatma sistemi gibi teknolojiler de kullanılmaya başladı.

“Kamyon üretim tesisimiz dünyanın en modern tesisleri arasında yer alıyor”

Mercedes Benz Türk A.Ş.’nin Daimler AG şirketleri arasında yıldız işletme konumuna sahip olduğunu söyleyen Mercedes-Benz Türk A.Ş. Direktörler Kurulu Başkanı Rainer Genes, Aksaray yatırımlarını şöyle değerlendirdi: “Bizler bu başarıda Aksaray Kamyon Fabrikası’nın ve çalışanlarımızın önemli katkıları olduğunu görüyor ve yakaladığımız başarı ile Aksaray’da üretilen kamyon modellerinin yurtiçi ve ihraç pazarlarında gösterdiği üstün performanstan büyük mutluluk duyuyoruz. Bugün burada açılışını yaptığımız yeni üretim holümüzle verimliliğimizi, esnekliğimizi ve kapasitemizi arttırarak Türkiye ve ihracat pazarlarındaki müşterilerimizin beklentilerine ve özel isteklerine de daha hızlı yanıt verebilecek ve başarılarımızı daha da üst noktalara taşıyabileceğiz. Türkiye’deki kamyon üretim tesisimiz bugün dünyanın en modern tesisleri arasında yer alıyor ve Daimler üretim ağında çok önemli bir konuma sahip. Üretim üssümüz olmasının ötesinde, Türkiye’nin önemi, tüm ürün gruplarımızda pazar olarak da hızla artıyor.”


“Yeni üretim holüyle birlikte üretim süreçleri de iyileşti”

Mercedes-Benz Türk Aksaray Kamyon Fabrikası Direktörü Klaus Pfeifer ise tören sırasında yaptığı konuşmada, “Yeni üretim holümüzle birlikte, üretim süreçlerimiz iyileştirilirken, iş ortamlarının ergonomik olmasına dikkat ettik. Üretilen araç sayısı ile birlikte çalışanlarımızın konforunu da arttırdık. Yeni yatırımlarımızla Türkiye otomotiv sektörü ile Aksaray ilinin gelişimine olan katkılarımızı sürdürmeye devam edeceğiz” dedi.


 


 


 


 


 


 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.