Mercedes’in yeni gözdesi Citan Aralık’ta Türkiye pazarında

Mercedes’in yeni gözdesi Citan Aralık’ta Türkiye pazarında

Mercedes Benz’in hafif ticari araç grubundaki en yeni ürünü Citan Aralık 2012 itibariyle pazara girmeye hazırlanıyor. Şimdiden fiyatı belli olan Citan 53 bin TL ile satışa sunuluyor.

Autoshow 2012 İstanbul fuarında yer alan Citan’ın; Mercedes’in hafif ticari araçlar segmentinde yer alan Vito, Viano ve Sprinter kadar başarılı olacağı da söyleniliyor. “Yeni Mercedes müşterileri kazanacağız”
Mercedes-Benz Türk Hafif Ticari Araçlar Pazarlama ve Satış Müdürü Tufan Akdeniz Autoshow’da düzenlediği basın toplantısında Citan ile daha önceden hiç Mercedes müşterisi olmayan yeni bir hedef kitlesi amaçladıklarını ifade etti. Hafif ticari araçlar grubunun en küçük ve en yeni üyeci Citan’ın Türkiye pazarında oldukça iddialı olacağını belirten Akdeniz, “Türkiye’de pazarın çoğunluğunu hem iş hem de aile oluşturuyor. Citan Türkiye’de 30’lu yaşlarda aile sahibi, ilk aracı hafif ticari araç olan ve bizim bugüne kadar hiç Mercedes müşterisi olmamış yeni bir hedef grupla buluşmamızı sağlayan bir araç oldu” dedi. Sprinter’da 2009, 2010 ve 2011’de oldukça iyi bir satış yakaladıklarını belirten Akdeniz, 2011 yılında 8 bin 500 adet sattıkları Sprinter için bu yılki hedeflerinin 10 bin olduğunu söyledi. Citan’da da aynı başarıyı yakalayacaklarını ifade eden Akdeniz “ Sprinter’e yakın 5-6 bin adet Citan satarız. 150 binlik pazarda yüzde 3’ten aşağı satışımız olmaz” diye konuştu. “Rakiplerine göre iddialı”
Citan’ın rakiplerine göre oldukça iddialı olduğunu söyleyen Akdeniz, Almanya Berlin’de aracın her türlü teste tabi tutulduğunu söyleyerek sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Tüm Avrupa bayii teşkilatıyla birlikte 5 bin 200 kişi diğer tüm rakipleriyle test etme fırsatı bulduk. Bizde satış ve satış sonrası tüm bayii teşkilatımız ile Türkiye’den 200 kişi oradaydık. Aracı tüm rakiplerimizle birlikte değişik yol şarlarında slalom testi olsun, çamurlu kaygan yol olsun, yokuş, asfalt ve şehir içinde test ettik ve araca kendi elimizle puanlar verdik. Sürüş konforuna, yol tutuşuna ve yakıt ekonomisine puanlar verdik. Biz kendi aracımız olduğu için bu heyecan ile kendi aracımızı kayırmış olabiliriz diye şüpheye de düştük. Sonra tekrar değerlendirdik ama 5 bin 200 kişinin değerlendirmesine bizim gözümüzden Citan tüm rakipleri içinde bir numara çıktı.” “Citan’ı kendiniz test edin”
Kasım ayının son haftasında bayilere test araçlarını göndereceklerini belirten Akdeniz aracı test etmeden konuşanın yersiz olduğunu belirterek “Kasım ayı itibariyle tüm bayilerimizde test araçlarımız olacak. Kendiniz test edin, kendiniz görün. Diyeceksiniz ki, hem yol tutuş anlamında, hem güvenlik anlamında hem yakıt ekonomisiyle(100 km=4,6lt.)gibi çok iddialı bir rakama sahip. Hem karbondioksit salınımı ile her alanda iddialı bir araç. Bu araçla önümüzdeki yıl binlerce yeni Mercedes müşterisi ile tanışmanın sevincini yaşayacağız” diyerek iddialı bir konuşma yaptı. Citan Hakkında;
• Üç farklı dizel motor (Euro 5 desteği sunan) (75 hp, 90 hp ve 110 hp) ve 1 adet benzinli motor (114 hp) seçeneği ile üretilmiştir. • Ülkemiz koşulları düşünülerek ve ülkemizdeki hafif ticari pazarın genişliği de göz önüne alınarak aracın geliştirme çalışmaları yapılmış. Aracın deneneceği pilot bölgeler için (Almanya, İspanya, Fransa, İtalya, İngiltere) Türkiye’de bu nedenle dahil edilmiş. • Citan Kombi: 4,32 m uzunluğundaki 5 kişilik, • Citan Panelvan: 3,94 m, 4,32 m ve 4,71 m olmak üzere üç farklı uzunluk seçeneği ile ticari kullanımın farklı alanlarına uygun bir araç, • Citan Mixto: 5 kişilik bu aracın arka koltuğu tamamen yatırılabiliyor. Her iki yanında da standart olarak sürgü kapılı bu aracın uzunluğu 4,71 m. • Citan, Autoshow 2012′de görücüye çıktıktan sonra Aralık 2012 itibariyle satışa sunulacak. • Kataloglarda yer alan satış fiyatı: 109CDI (90 HP) modeli 53.000 TL • Metalik boya isterseniz 1000 TL daha ödeme yapmanız gerekecek. www.tasimacilar.com 10.11.2012 / 14:48