Mercedes’ten Sesli Turizm’e 23 adet Sprinter

Mercedes’ten Sesli Turizm’e 23 adet Sprinter

Okulların açılmasına yakın yeni projelerle birlikte araç alımı gerçekleştiren Sesli Turizm özmal filosunu genişletmede tercihini Mercedes Benz Türk’ten yana kullandı.

Öğrenci ve Personel taşımacılığının yanı sıra Turizm taşımacılığı da yapan Sesli Turizm yeni okul projelerinin devreye girmesiyle beraber araç yatırımlarına da hız kazandırdı. Firma taşımasını yeni devraldığı Özel Okyanus kolejinin öğrencilerini Mercedes Benz Türk Bayii Has Otomotiv’den aldığı 23 adet Sprinter ile evden okula, okuldan eve ulaştıracak.

Has Otomotiv’in Hadımköy tesislerinde düzenlenen teslimat törenine Sesli Turizm’den Yönetim Kurulu Başkanı Metin Sesli, Avrupa Yakası Genel Koordinatörü Aytekin Sesli, Sesli Turizm Okyanus Kolejlerinden Sorumlu Koordinatörü Yunus Karakaya, Has Otomotiv Yatırım ve Pazarlama A.Ş. İcra Kurulu Üyesi Mustafa Sarıgül, Has Otomotiv Yatırım ve Pazarlama A.Ş. Genel Müdür Cem Aşık, Mercedes Benz TürkUsed 1 & EL2 Müdürü Faruk Özer, Mercedes Benz Türk A.Ş Hafif Ticari Araçlar Filo Satış Kısım Müdürü Soner Gönültaş ve Has Otomotiv Hafif Ticari Araç Satış Müdürü katıldı.

Filosunda 600’ün üstünde araç bulunan Sesli Turizm, yeni alımlarla birlikte daha kaliteli hizmet verebilmek adına özmal araç sayısını 110 adede yükseltti. Sesli Turizm’in filosunun yüzde 50’sinden fazlası Mercedes marka araçlardan oluşuyor.


41 kere maşallah

Filosundaki araçların tamamını Mercedes marka araçlarla yenileyeceklerini ifade eden Sesli Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Metin Sesli yeni projelerle birlikte Mercedes ile her yıl alımlarının devam edeceğini, 2014 yılında da 50 araçlık bir alım gerçekleştireceklerinin bilgisi verdi.

Has otomotiv ile uzun süreye dayalı bir geçmişe sahip olduklarını belirten Sesli, gerçekleştirilen alışverişte Mercedes ile paket anlaşması yaptıklarını söyleyerek bu yıl 41 araçlık bir yatırım gerçekleştirdiklerini sözlerine ekledi.

“Zor bölgelere özmal araçlar yerleştirilecek”
Okyanus Kolejleri ile 200 araçlık bir taşıma için anlaştıklarını söyleyen Sesli, taşımaların 170 adedinin taşeron firmalarla yapılacağını, 30 adedinde ise özmal araç kullanacaklarını belirterek “projelerimizi muhafaza edebilirsek, 2014 yılında 50 araçlık bir alımımız daha olacak. Şu anda okyanus kolejlerinde çalışacak araçlar için bir güzergah belirlemedik. Bizim özmal araçlarımızı daha zor bölgelere koymamız gerekiyor. Çünkü Burada taşeron arkadaşları koyduğumuzda o servisi yapamayabiliyorlar” şeklinde konuştu.

“Temmuz – Ağustos gibi fiyatların açıklanması gerek”

Henüz taşıma fiyatlarının açıklanmadığına da değinen Metin Sesli, getirilen son düzenlemeyle birlikte fiyatların oda tarafından açıklanacağını ve odanın ne kadarlık bir zam yapacağını bilemediğini söyleyerek yüzde 8 ile 10 arasında bir zam beklentilerinin olduğunu ifade etti ve okulların açılmasına günler kala firma olarak okullara fiyat verdiklerini söyledi.

Sesli Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Metin Sesli konuya yönelik yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Bizim pazartesi günü açılan 6 tane okulumuz var. Eğitim komple başlıyor. Odanın ne kadar fiyat vereceğini bilmiyorum. Temmuz ya da Ağustos ayı gibi kesinlikle fiyatların açıklanması gerekiyordu. Ama elimizde bu seneki fiyatlar yok. Biz her yıl böyle bir şeyle karşı karşıyayız. Müşterilerimizi biliyorsunuz bir pazarlık söz konusu. Biz dedik ki yüzde 10’luk bir artış yapalım, pazarlıkla bu sayı yüzde 7-6 gibi olacaktır. Yine aynı sıkıntıyı yaşıyoruz.”


Yükselen döviz fiyatları her şeyi etkiliyor

Sesli Turizm’in zam öncesi bir alım gerçekleştirerek avantajlı konumda olduğunu söyleyen Mercedes-Benz Bayii İcra Kurulu Üyesi Mustafa Sarıgül, “elimizde biraz da eski fiyatlı araçlarımız vardı. Metin bey onlardan faydalandı. Şimdi ise metin bey ile tekrar masaya oturduğumuzda son zamlar fiyatlara yansıyacak. Kurlar ciddi anlamda yükseldi. Kurun bu şekilde yükseliyor olması bütün ürünlere otomatikman fiyat artışı olarak yansıyacak” dedi.

Stratejinin ve lojistiğin iyi organize edilmesi durumunda hitap etme kabiliyetinin artacağını söyleyen Sarıgül, “Şu anda okulların açılma sezonu. Artık herkes biliyor ki araç yatırımı yapılacak. Bunun bağlantılarını 2-3 ay öncesinden arkadaşlarımız takip etmeye başlıyor ve sonuçlanmaları bugünlere denk geliyor” ifadelerini kullandı.

“Torba yasasıyla birlikte Vitolar minibüs segmentinden çıktı”
Son gelen torba yasa ile birlikte araçların türlerinin değiştiğini hatırlatan Sarıgül, Vitoların minibüs segmentinden çıkıp otomobile döndüğünü, otobüslerin minibüse indiğini belirterek bu durumun Mercedes için bir satış duraklaması yarattığını belirtti. Vito sahiplerinin araçlarını hangi belgeye kaydedeceklerini bilemediğini söyleyen Sarıgül, aracın otomobil sınıfına girdiğinden dolayı D2’ye kaydedilmediğini, şu anda vito bağlantısı olan firmaların da satışta frene bastığını sözlerine ekledi.

Alımla ilgili kısa bir bilgi veren Mercedes Benz Türk A.Ş Hafif Ticari Araçlar Filo Satış Kısım Müdürü Soner Gönültaş ise konuşmasında araçları sıfırdan takas olmaksızın aldığını belirtti. Sesli Turizm’in Kaskolu paketten faydalanarak araç aldığını bir kez daha yineleyen Gönültaş, sesli turizm ile ilişkilerinin güçlenerek devam edeceğini belirtti.

Oya KAYA

 


 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.