Mersin Lojistik Fuarı 5. kez konuklarını ağırlıyor

Mersin Lojistik Fuarı 5. kez konuklarını ağırlıyor

Mersin 5’inci Uluslararası Lojistik ve Transport Fuarı açıldı. 4-7 Ekim tarihlerinde CNR EXPO Yenişehir Fuar Merkezi’nde yerli ve yabancı lojistik firmaları ürünlerini tanıtmaya başladı.

Forza Fuarcılık ve Organizasyon Hizmetleri A.Ş.’nin, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) ile Mersin Deniz Ticaret Odası (MDTO) işbirliğinde, Mersin Uluslararası Liman İşletmeciliği A.Ş.’nin (MIP) ana sponsorluğunda gerçekleştirilen 5. Uluslararası Lojistik ve Transport Fuarı’nın açılışına Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, merkez Mezitli Belediye Başkanı Uğur Yıldırım, MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aşut, MDTO Genel Sekreteri Korer Özbenli, MIP Genel Müdürü John Phillips ve fuarda yer alan firmaların temsilcileri katıldı.


“Mersin Türkiye’nin Lojistik Merkezi”
Fuar açılışında bir konuşma yapan Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu Mersin’in sadece Türkiye’nin değil, Ortadoğu ve Uluslararası ticaretini de önemli merkezlerden biri olduğunu vurguladı. Mersin’in sanayide, tarımda ve lojistik hizmetlerinde de iddialı bir kent olduğunun ifade etti. Türkiye’nin lojistik merkezi olan Mersin için “Bir çevre düzeni planı düşünün ki, lojistiği Türkiye’ye öğreten bir kent olsun, adı Mersin olsun ve bu Mersin’in çevre düzeni planında lojistik bölgesi diye bir kavram olmasın. Ve bu planda, bu kentin gözü önünde her türlü kamu, sivil dinamikleriyle de kabule şayan olsun” diye konuşan Güzeloğlu “Bugün yüzde 8-25 arasında bir ürün maliyetinde yer alan lojistikte rekabet, karların yüzde 3-5’lere düştüğü dünya ticaretinde ne kadar ekonomik gerçekleştirilirse o kadar öne çıkmaktadır. Ama siz gelen talebi karşılayacak altyapıyı, imar planlamalarını, parselin bağlantı yollarını, arıtma sistemlerini, depolama noktalarını, liman entegrasyonlarını sağlamaz, planlamaz ve altyapı hazırlamazsanız başarı olmaz. Bu bakışla Mersin’i hem yönetiyor hem de lojistik meselesini bu bakışla değerlendiriyoruz” dedi.


“Lojistik merkezi olmayan bir lojistik kent olur mu”
“Lojistik merkezi olmayan bir lojistik kent olur mu?” diyerek konuşmasına başlayan Mersin Ticaret ve Sanayi Odası MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aşut, “Lojistik özellikle Mersin için omurga sektörlerden biridir. Lojistik, sadece kamyon sayısının artması ya da büyük bir limana sahip olmak değil, bilgi ve planlama gerektiren karmaşık bir sistemdir. Lojistik, ancak bunları sağlayacak bir merkezle katma değer ve çarpan etkisi yaratır. Aksi takdirde sektör havanda su döver, kent kaybeder. Dünyanın gözü Mersin ve Mersin’in lojistik avantajlarındadır. Yeter ki, eksiklerimizi tamamlamamıza izin verilsin, projelerimiz önündeki bürokrasi kaldırılsın, devlet kendi hedeflerine sahip çıksın” şeklinde konuşarak düşüncelerini dile getirdi.


Açılış konuşmalarının sonrasında Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu fuar alanını gezerek incelemelerde bulundu. www.tasimacilar.com 05.10.2012 / 11:49