Mersin otogarının ihalesi 11 Şubat'ta yapılacak

Mersin otogarının ihalesi 11 Şubat'ta yapılacak

Mersin’in yeni otobüs terminali ihalesinin 11 Şubatta açık usulle yapılacağı bildirildi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, şehre yakışır şekilde projesi hazırlanan terminali 2014 yılının ilk aylarında hizmete sunmayı hedeflediklerini kaydetti.

Çavuşlu’da rehabilite edilen eski çöp depolama alanının yanındaki 40 dönüme inşa edileceğini belirtilen yeni otogar hakkında Belediye Başkanı Macit Özcan, “Yeni otogarın hayata geçmesi için yer, bütçe ve projemiz hazır. 2013 yılında yapacağımız en büyük yatırımlardan birisi bu olacak.” dedi.

Yeni otogarın Mersin'in büyüklüğüne uygun ve modern bir şekilde dizayn edileceğinin altını çizen Özcan, hizmet kapasitesi açısından mevcudun en az 2-3 katı büyüklüğünde ve alışveriş merkezleri ile sosyal birimlerin bulunacağı bir otogar olacağını ifade etti.

Otogarın şehir merkezinin dışında olmasının birçok avantajı da beraberinde getirdiğini aktaran Özcan, "Her şeyden önce otobüsler şehir merkezine girmeden direk olarak otobanı kullanacak. Kent merkezindeki araç trafiği önemli ölçüde rahatlayacak. Ayrıca yeni otobüs terminalinin kurulacağı yer Toroslar ilçesi sınırları içinde olacağı için, bu ilçemiz özellikle ticari anlamda büyük bir hareketliliğe kavuşacak” ifadelerini kullandı. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.