Mersin Uluslar arası Limanı(MIP)’na yılın işlemi ödülü

Mersin Uluslar arası Limanı(MIP)’na yılın işlemi ödülü

Akdeniz Bölgesi’ndeki ana konteyner limanlarından biri olan Mersin Uluslarasarı Limanı (MIP) gerçekleştirdiği yatırım ile yılın işlemi ödülüne layık görüldü.

Akdeniz Bölgesi’ndeki ana konteyner limanlarından biri olan Mersin Uluslararası Limanı (MIP), yurtdışında gerçekleştirdiği 450 milyon dolarlık tahvil arzı ile Project Finance International Dergisi tarafından 2013 PFI Ödülleri’nde “Yılın İşlemi” ödülüne layık görüldü. Türkiye’deki altyapı yatırım şirketlerinin gerçekleştirdiği işlemlerin değerlendirildiği kategoride MIP, “Yılın İşlemi” ödülünü aldı.

Akfen Holding ve MIP Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın ödüle ilişkin olarak yaptığı açıklamada, MIP’in işletmeciliğini 2007 yılından bu yana Akfen ve dünyanın önde gelen liman işletmecilerinden PSA International PTE LTD birlikteliğiyle yürüttüklerini belirtti.

Yatırımlar tamamlandığında Dünya’nın en büyük gemilerine verecek limanlardan biri olacağız

Hamdi Akın konuşmasına Mersin Uluslar arası Limanı olarak oluşturdukları hedeflerden bahsederek, “Mersin Uluslararası Limanı olarak hedefimiz 18.000 TEU kapasiteye sahip dünyanın en büyük gemilerine hizmet vermek. 450 milyon dolarlık bu tahvil arzı Türkiye altyapı yatırımları için yeni bir enstrüman niteliğinde olduğu gibi hedeflerimize ulaşmamızda da büyük rol oynayacak’’ dedi.

Akın, Bu hedeflerle başlanılan yatırımlar tamamlandığında dünyanın en büyük gemilerine hizmet verecek birkaç limandan biri olacaklarını ifade etti. Akın, ‘’PFI Dergisi’nden aldığımız bu ödül, bizlere bir kez daha doğru yolda olduğumuzu gösterdi. “Yılın İşlemi” ödülünü almış olmaktan son derece büyük bir memnuniyet duyuyoruz. Geliştirdiğimiz iş modelleri ile sektörümüzde öncü olmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

 

mip.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.