Mersin'de ki UND Genel Kuruluna ''İstanbul'da UN Ro-Ro tekeldir'' ifadesi damgasını vurdu

Mersin'de ki UND Genel Kuruluna ''İstanbul'da UN Ro-Ro tekeldir'' ifadesi damgasını vurdu

Mevcut Başkan ve ayrıca yeni dönem için de Başkan adayı olan Ruhi Özmen Hatay'ın ardından Mersinli nakliyecilerle buluştu.

Uluslararası Nakliyeciler Derneği'nin 18-19 Ocakta yapılacak olan Genel Kuruluna az bir süre kala Başkan adayları seçim turlarına devam ediyor. Mevcut Başkan ve ayrıca yeni dönem için de Başkan adayı olan Ruhi Özmen Hatay'ın ardından Mersinli nakliyecilerle buluştu.


15 Ocak 2011 yılında gerçekleştirilen 36. Olağan Gelen Kurulda 215 oy ile Başkan seçildiğini hatırlayan Özmen, Mersin'li nakliyecilerle buluşma nedeninin UND'ye Başkanlık ettiği iki yıllık sürede nelerin yapılıp nelerin hayata geçirilemediğinin konuşulması ve bölgenin UND'den beklentileri olduğunu belirtti. "Karşınızda sorunları bilen insanlar var"
Özmen dernek üyelerinin problemlerine tek tek değinerek " Karşınızda bu sorunların tamamını çok yakından takip eden bir Yönetim Kurulu var. Ben 27 yıldır bu işi yapıyorum. Masanın etrafında oturan arkadaşlarımızın tamamı sorunları bilen insanlar" dedi. Özmen'in, hazırlanan program gereği saat 18:00 sularında yemeğe geçileceğini ve toplantının yemekte devam edeceğini belirtmesi üzerine salonda bulunan bazı nakliyecilerden tepki aldı. Yemekte sorunların konuşulamayacağını ifade eden bir nakliyecinin yemekten ziyade sorunların çözülmesi için çaba beklediğini ifade etmesi üzerine Özmen, Hatay'da yapılan toplantının 5,5 saat sürdüğünü ve herhangi bir zaman kısıtlaması olmadığını belirterek, bunun sadece hazırlanan programa uymak amacıyla dile getirildiğini belirtti.


"Bu toplantıyı rekabete borçluyuz"
Ayrıca başka bir sektör çalışanı ise "Şuan bu toplantıyı gözünü sevdiğim rekabete borçluyuz, rekabet olmasaydı eminim siz şuan burada olmayacaktınız" diyerek, 18-19 Ocakta yapılacak Genel Kurul için UND'nin otel ve uçak masraflarını karşılamasının etik olup olmadığını sordu ve ekledi, "yaptıklarınızı saydınız ama yaptıklarınızı zaten bilen biliyordur bence çıkıp burada yapamadıklarınızı sayacaktınız. benim için kimin kazanacağı önemli değil ama rekabetin bu ortamı oluşturmuş olması çok güzel" "Organizasyonun parası dernek tarafından ödenecek"
Uçak biletlerinin ve otel masraflarının karşılanmasının Çetin Nuhoğlu'nun Başkan adaylığı ile ilgisi olmadığını ifade eden Özmen,"Bunu defalarca söyledim Mersin'de de tekrarlayayım. Hep söylediğim bir şey vardı: Biz büyük bir dernek olacaksak, İstanbul'da ses getirecek bir etkinlik yapmalı ve devleti davet etmeliyiz. En az 700-800 kişinin katılımını sağlayacak bir organizasyon peşinde olduğumu defalarca söyledim. Bunun için bu organizasyonu yaptım. Bu organizasyonu yaparken de parasını birilerinden almadım bu sizin paranız ve dernekten ödenecek bir paradır.Bu organizasyon Rahmetli Saffet Bey zamanında da Çetin Başkanın zamanında da defalarca yapılmış bir organizasyondur" cevabını verdi. "Biz öderiz derseniz memnun olurum"
Nakliyecilerin, "bu kadar sıkıntılı bir dönemimizde biz kendi ücretlerimizi öderdik buna hiç gerek yok" demesi halinde memnuniyet duyacağını ifade eden Özmen, "Sizden rica ediyorum bu yazıyı geri çekin biz kendimiz gelelim ve özgür irademizle seçimlerde oy kullanalım derseniz seve seve hemen bir faks ile bu yazıyı düzeltebilirim. Ama ben derneğin üyeleri ile bir gecede olsa hoş bir vakit geçirmesini ve kendi gelecekleri için oy kullanmalarının çok önemli olduğunu, bu katılımın çok yüksek seviyede sağlandığın da da o hani "dinlenmiyoruz, sözümüz geçmiyor lafını bir kere daha medyaya ve sivil toplum örgütlerine ve hükümete ulaştırma şansı yakalayacağız diye düşünüyorum" dedi.


Hisse satışının Genel Kurula sorulması gerekmiyor muydu?
Bir nakliyecinin "bu kadar büyük bir mal varlığı satışının genel kurula sorulması gerekmiyor muydu?" sorusu üzerine Özmen, " Hisse satışı ile ilgili UND'nin Yönetim Kurulu 36. Genel Kurulda her türlü gayri menkul alım satımına ilişkin son anda eklenen gündem maddesi ile bir yetki almıştır. Araçlarımızı sattığımız gibi gayrimenkullerimizi sattığımız gibi menkullerimizde satabiliriz o yetki ile dolayısıyla UN Ro-Ro ile yapmış olduğumuz bir satış opsiyon vaadi anlaşmasıdır. 5 milyon Euro'yu bu şartlarla hisse satışı fiilen UN Ro-Ro'da olan 1.2 hissemiz UND'nin aktifindedir satışı fiilen gerçekleştirilmemiştir. Yani kapanışı yapılmamıştır. Bunu defalarca anlattım. Eğer bu kapanış yapıldıktan sonra elimizde kalan 0.8'lik hissenin de 10 milyon Euro'dan az olmamak kaydı ile 10 milyon Euro bedelle satışına dair anlaşma imzalanmıştır. Bu anlaşmanın cezai şartları ve cayma şartları her iki taraf içinde aynı şekildedir. UN Ro-Ro'da bu anlaşmadan cayabilir ve bize bir tazminat öder, UND'de bu anlaşmadan cayar ve tazminat öder. Ama geldiğimiz noktada da UND'nin bu anlaşmadan geri adım atacak gücü yoktur. Yani ekonomik olarak oradan aldığımız 5 milyon Euro'yu ödeyecek gücümüz yoktur. Böyle bir gücü elde ettiğimiz gün UN Ro-Ro'nun parasını ödeyip, hisselerimiz zaten izim üzerimizde, cezasını da ödedikten sonra her türlü tasarruf hakkını kullanmak bizim elimizdedir" dedi ve Hisse senedinden elde edilecek miktarın nereye ödeneceği yönündeki kararın yönetim kurulu tarafından karara bağlandığını, ayrıca Gaziantep, Kayseri ve Bolu’da istifa eden üyelerinde bu kararın altında imzaları olduğunu söyledi. UN Ro-Ro ile özel bir ilişkiniz var mı?
Nuhoğlu geçtiğimiz günlerde yaptığı bir konuşmasında "Benim Başkanlığımı yalnızca UN Ro-Ro istemez" şeklinde bir ifade de bulunmuştu. Bunun üzerine bir nakliyeci, "Çetin Bey benim adaylığımı UN Ro-Ro istemiyor diyor. UN Ro-Ro ile özel bir ilişkiniz var mı? Ayrıca haksız rekabet için ne yapabildiniz? " sorusunu yöneltti. "Evet UN Ro-Ro ile ilişkim var"
Soru üzerine UN Ro-Ro ile bir ilişkisi olduğunu ifade eden Özmen bu ilişkiyi şöyle açıkladı; "Evet ilişkim var İtalya'ya çalışıyorum. İtalya üzerinden Avrupa'ya römorkla taşıma yapıyorum. Mutlaka UN Ro-Ro ile bir ticaret yapmak zorundayım. UN Ro-Ro yerine bir başka şirketi ikame ettirirsek onunla da çalışmak zorunda kalırım" diyerek, Türkiye'de kurulmuş Ro-Ro şirketlerinin tümüne firma olarak destek verdiklerini ifade etti ve "Tekirdağ'dan kalkan Ege Ro-Ro'ya hiç kimse binmediğinde biz Mars olarak en az 7-8 araçla destekledik. BKT Ro-Ro kurulduğunda kuruluşu ile ilgili her türlü desteği vereceğimizi söyledik. Kale grubunun Çanakkale'den kaldırdığı Ro-Ro'ya ilk arabalarımızı biz verdik" dedi.


"UN Ro-Ro İstanbul'da tekeldir"
Alternatif bir Ro-Ro şirketinin kurulması için çok ciddi çabalar sarf edildiğini, ancak başarılı olunamadığını belirten Özmen, "Size tüm samimiyetim ile söylüyorum rekabetin oluşturulması haline bundan en büyük faydayı sağlayacak bu masanın etrafında oturan büyük Ro-Ro kullanıcılarıdır. Ro-Ro şuan da bir tekel işletmesidir. Tek başına İstanbul'dan Trieste hattını kullanır bir pozisyondadır. Rekabet olmasını ve fiyatların düşmesini bizde istiyoruz" ifadesinde bulundu. Çetin Nuhoğlu'nun başkanlığını kimin isteyip kimin istemeyeceğini bilmediğini belirten Özmen, bu ifadelerden , Çetin Nuhoğlu'nun başkanlığını istemeyen UN Ro-Ro'nun kendisinin başkanlığını isteyeceği anlamının da çıkarılmaması gerektiğinin altını çizdi. Nurcan GÜNEŞ www.tasimacilar.com 22.12.2012 Saat:18:35