Mersin’in kalbi Akdeniz’de atıyor

Mersin’in kalbi Akdeniz’de atıyor

Akdeniz Kaymakamı Arslan’ı ziyaret eden TISİAD Başkanı Kılıç, “Türkiye’nin dışa açılan kapısı konumundaki Mersin önemli bir merkezdir. Mersin’in kalbi ise Akdeniz’de atmaktadır” dedi.

Türkiye-Irak Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TISİAD), Mersin merkez Akdeniz İlçesi Kaymakamı Zeki Arslan’ı makamında ziyaret etti. Ziyarete; TISİAD Başkanı Nevaf Kılıç, üyeler Aynur Olgaç, Serhat Yüce, Şeyhmus Kayar, Mehmet Öz ve Yusuf Nephan katıldı. Derneğin çalışmaları ile ilgili Kaymakam Arslan’a bilgi veren TISİAD Yönetim Kurulu Başkanı Nevaf Kılıç, hedeflerini de anlattı. Genel merkezi Mersin’de bulunan TISİAD’ın, gerek Türkiye’de, gerekse Irak’taki şubeleşme çalışmalarına başladığını bildiren Kılıç, bu yolda kısa sürede mesafe kat etmeyi planladıklarını bildirdi. Üyelerinin yüzde 90’ının Irak’a çalışan firmaların oluşturduğunu söyleyen Nevaf Kılıç, Irak’a çalışmak isteyen firmaların da derneğe üyelik için yoğun bir talep gösterdiğini kaydetti. “Irak halen bakir bir pazar”
Irak’ın gerek kardeşlik bağları, gerekse de ekonomik açıdan önem arz eden bir ülke olduğunu söyleyen Başkan Kılıç, “Halen bakir bir Pazar olan Irak’a yönelik avantajlarımızı iyi değerlendirmeliyiz. Her türlü temel ve ara mala ihtiyaç duyulan Irak’ta inşaat başta olmak üzere çeşitli sektörlerdeki yatırım ihtiyacı da sürmektedir. Bu noktada Türk işadamlarının bölgede, yatırım için yer arayışındaki Irak sermayesinin de Türkiye’de yatırım yapması için elimizden geleni fazlasıyla yapma gayretindeyiz. Türkiye’nin dışa açılan kapısı konumundaki Mersin bu noktada önemli bir merkezdir. Mersin’in kalbi ise Akdeniz’de atmaktadır” diye konuştu. Son olarak Aralık ayında Irak’a yapmayı planladıkları iş gezisine de değinen Kılıç, Kaymakam Arslan’ı da geziye davet etti. “Size çok iş düşüyor”
Akdeniz Kaymakamı Zeki Arslan da, TISİAD’a çalışmalarında başarılar dileyerek, üzerlerine düşen her türlü desteği vermeye hazır olduklarını ifade etti. Mersin’in ise özellikle sahip olduğu zenginlikler bakımından Türkiye’nin önemli şehirlerinden biri olduğunu ifade eden Arslan, yeni dönemde hayata geçecek yatırımlar ile bu önemin artacağına inandığını kaydetti. Bu noktada özellikle Akdeniz’in öne çıkan bölge olduğunu belirten Arslan, “Bölgemiz kentin en eski yerleşim yeri olması nedeniyle gerek ticari, gerekse de sosyal ve kültürel bakımdan zengin ancak bir o kadar da sorunlu bir bölge. İlçemizin gelişmesi, sorunlarının çözümü, Mersin’in gelişimi ve sorunlarının çözülmesidir. İşte bu yolda STK’lara ve sizin gibi SİAD’lara büyük görevler düşmektedir” dedi. Kaymakam Arslan, Başkan Kılıç’ın, Irak daveti için de teşekkür ederek, programının uygun olması halinde katılabileceğini bildirdi. www.tasimacilar.com 22.10.2012 Saat:11:35