Mete Büyükakıncı: ''Euro5 ve Euro6 normunda üretim yapıyoruz''

Mete Büyükakıncı: ''Euro5 ve Euro6 normunda üretim yapıyoruz''

Volvo Group Trucks Türkiye’den Sorumlu Başkan Yardımcısı Mete Büyükakıncı Volvo ve Renault Truck’un birleşmesinin ardından geçen süreci değerlendirdi.

Volvo Trucks ve Renault Trucks’ın Ocak ayında Volvo Group Trucks çatısı altında birleşerek Uluslararası Nakliyede, yurtiçi dağıtımda, inşaat sektöründe müşterilerine çözüm ortağı olmasının ardından geçen süreci değerlendiren Volvo Group Trucks Türkiye’den Sorumlu Başkan Yardımcısı Mete Büyükakıncı, bu durumun marka, model, satış teşkilatının birleşmesi gibi algılanmaması gerektiğini söyledi.


Birleşmenin asıl nedenini Türkiye’de halen varlığını sürdüren Renault Turcks ve Volvo Trucks şirketlerinin satış haricinde kalan bölümünün bir çatı altında toplanmasından ibaret olduğunu belirten Büyükakıncı 1 Ocak 2014 tarihi itibariyle yapılandırılmasını tamamlayacak olan Volvo Group Trucks’ın belli başlı bölgelerde kendi servislerini de açacaklarını vurguladı.

Türkiye’nin ekonomik gelişimiyle hem iç hem de dış yatırımcıların oldukça ilgisini çektiğini söyleyen Büyükakıncı, “Türkiye artık güçlü ekonomiler arasına girmeye başladı. Bu da yatırımcıları ülkeye çekiyor. Böyle önemli bir pazarda bizim Volvo grup olarak varlığımızı lafta bırakmamak için kesinlikle burada fiziksel olarak da var olmamız lazım. Biz de yatırımlarımızı bu şekilde devam etme kararı aldık” dedi.

“Hadımköy Merkezi 10 Milyon Euro’ya mal oldu”

İstanbul’da yatırım kararı alan Volvo Group Trucks’ın Hadımköy’de 10 milyon Euro’ya mal olan bir Kamyon servis merkezi açtıklarını söyleyerek büyükşehirlerde olmayan bir teşkilata sahip olduklarının atını çizdi.

Volvo Group Trucks Türkiye’den Sorumlu Başkan Yardımcısı Mete Büyükakıncı, konuşmasında “bizim amacımız bu birleşmeden tabi ki kar elde etmek, Ama nasıl kar etmek? Etkinliğimizi, hızımızı ve sağlıklı büyümemizi, ayağımızı sağlam basarak, ilerleyerek, müşteriye yakın olmak ve müşterinin avantajlarını arttırmak için birleşiyoruz. Sadece müşterinin avantajlarını değil, servis teşkilatımızın da avantajlarını arttırıyoruz. Bugün bir Renault Trucks veya bir Volvo Trucks ayrı ayrı servisi, değişik araç farklılığına hizmet ederken şimdi her birine bizle devam edecek her birine her iki araçta girecek. Ciroları muhakkak ki artacak. Onların nakit akışları da düzelecek. Hizmet kaliteleri yükselecek. Müşteri açısından da bakacak olursak servis tek çatı altında sağlanacak” diyerek filosunda Volvo Ve Renault Trucks olan firmaların tek çatı altındaki servis noktasında işlerini kolaylıkla sağlayacaklarını hatırlattı.


“Ciro’nun yüzde 70’i Kamyon satışları ve servislerden geliyor”

Volvo Group’un dünyada bir numara olmak gibi bir hedefi olduğunu ifade eden Büyükakıncı, cironun yüzde 70’e yakınının kamyon ve servis satışlarından geldiğini söyledi. Volvo Group’un dünya çapında ticari anlamda taşımacılık çözümleri sunan bir şirket olduğunu belirten Büyükakıncı, Renault Trucks ile birlikte 5 markanın Grup içerisinde yer aldığını belirterek ağır kamyon grubunda dünyanın en büyük üreticisi olduklarını söyledi.

Volvo Group’un Türkiye pazarında beklentisi büyük

Türkiye’de yüzde 90 civarındaki taşımaların karayolu ile yapıldığını hatırlatan Büyükakıncı, 2013 yılı hedeflerinden bahsederken şunları söyledi: “2023 yılı ihracat hedeflerinden bahsedecek olursak, ihracatımız artacak ama sadece ihracatımızın artması da yalnız kalmıyor. İhracat-İthalat olarak düşünelim tüketimimiz artıyor. Tüketimimiz arttığı zaman da biz bu ekmekten çaya, ağır sanayi ürünlerinden aklınıza gelebilecek her şeyi taşıyoruz. Tabii ki Türkiye’ye büyük beklentilerle geliyoruz.

“Segment bazında bakıldığında Türkiye pazarının ağırlığı İstanbul’da” diyen Büyükakıncı, ağır ticari araç pazarın yüzde 40’a yakınının İstanbul’da yer aldığını belirtti. Büyükakıncı, “son jenerasyon araçlarımızın hepsini aynı sürümde, aynı zamanda vizyona sokuyoruz. Eski sattığımız araçlardan devam edelim de maliyetten kurtarırız demiyoruz” dedi.

“Hem Euro6 Hem de Euro5’i bünyemizde barındırıyoruz”

Renault Trucks’un araçları üretirken Euro 6 normunda üretim yaptığını söyleyen Büyükakıncı sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Euro6 teknolojisini Euro5’de de kullanarak Euro 5 ihtiyacı olan pazarlara ki bizler gibi vereceğiz. Bizim pazarımız o kadar güzel bir avantaja sahip ki, herkes konuşuyor, iki kıtada da yer alan ülke. Kıtalar arası geçiş. Çok doğru! Bizim bütün ekonomik gücümüz buradan geliyor. Normal bir zamanda Avrupa, Orta doğu, kuzey Asya, orta Asya neredeyse Afrika’nın kuzey doğusunun geçiş noktası biziz. Avrupa da bugün çalışmaya başlayacak olan kamyonlar Euro6 kamyonları. İstanbul’daki müşterilerimizin Türkiye genelinde özellikle İstanbul’daki en büyük taşımacılık yapanların gittiği ülkeler, Avrupa ülkeleri. Uluslararası Transportçular. Bunlar Euro 6 alacaklar. Bizde ikisi de var.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.