Metro turizm bayi toplantısı Antalya’da yapıldı

Metro turizm bayi toplantısı Antalya’da yapıldı

Metro Turizm 2013 yılını yeniden kuruluş yılı ilen ederek, Türkiye genelindeki bayilerine, bölge müdürlerine ve yöneticilerine yönelik motivasyon ve eğitim toplantısı düzenledi.

Antalya Golden Coast Hotel’de gerçekleştirilen bayi toplantısında rekabet kanunu eğitimi, araç takip sistemi eğitimi ve yol kadrosunun performansını arttırmaya yönelik eğitimler verildi. Yöneticilerin ve personelin bir araya geldiği 3 gün boyunca kurum içi iletişim ve motivasyon üst seviyelere taşınarak hem markanın hem de sektörün verimliliğine önemli katkılar sağlanmış oldu. Yapılan toplantılarda yeni açılan 2013 turizm sezonu ile karayolu taşımacılığında beklentiler aktarılırken, sektörel büyümeye yönelik rakamlar, yeni filo yatırımı ve Metro Turizm’in 2012’ye yönelik finansal değerlendirmeleri paylaşıldı. Her yıl olduğu gibi bu yıl sonunda da Türkiye karayollarının güvenle ve kaliteli hizmet eşliğinde en fazla yolcu taşıyan markası olma hedefi üzerinde durularak ortak bir söz verildi.


2012 yılında 260 milyon yolcunun 130 milyonu karayoluyla seyahat etti


Toplantılar boyunca Metro Turizm’in kurucusu Galip Öztürk, Metro Holding CEO’su Ertan Çakır, Metro Turizm Genel Müdürü Umut Kahraman bayiler, bölge müdürleri ve personelleri ile yakından ilgilenerek karşılıklı bilgi alışverişinde bulundu. Gerçekleştirilen toplantıda 2012 yılında 20 milyonun üzerinde yolcu taşıdıklarını hatırlatan Metro Holding CEO’su Ertan Çakır tüm metro çalışanlarının bu başarıda büyük emeği olduğunu ifade etti. Karayolu taşımacılık sektörünün büyüyerek ekonominin lojistik sektörlerinden biri olacağını söyleyen Çakır, ülke ekonomisinin büyümesine paralel olarak karayollarına yapılan yatırımında sektörün büyümesinde etken teşkil edeceğini belirtti. 2012 yılında Türkiye geneline 260 milyon yolcunun seyahat ettiğini söyleyen Çakır, bunun 130 milyonunun karayoluyla seyahat ettiğine ifadelerine ekleyerek “Türkiye’de bir yılda kişi başına düşen seyahat ortalaması 3.4 iken Avrupa’da bu rakam 8… Türkiye nüfusunun genç olması, gençlerin çalışma hayatına hızla atılması, ekonominin gelişmesine paralel olarak ulaşım alt yapısının da iyileşmesiyle birlikte önümüzdeki yıllarda seyahat ortalamalarının Avrupa ortalamasına ulaşacağını tahmin ediyoruz. Metro Turizm her yıl hedeflerini yükselterek büyümesini sürdürüyor. Yıllık ortalama yüzde yüzde 15 büyüme gerçekleştiriyoruz. Geçtiğimiz yıl 700 milyon TL ciroya ulaştık 2013 hedefimiz ise 850 milyon TL…” dedi.

 


Metro Turizmin 2013 yılı hedefi 22 milyon yolcu taşımak


Her yıl metro turizmin hedeflerinin üzerine çıkarak artış kaydettiğini açıklayan Metro Turizm Genel Müdürü Umut Kahraman ise 2013 yılı hedeflerinin 22 milyon yolcu olduğunu belirterek bu hedefin de üstünde bir taşıma sağlayacaklarını ifade etti. 2013 yılının Metro Turizmin yeniden kuruluş yılı olarak belirlediklerini söyleyen Kahraman, “Tüm araç içi hizmetleri, konaklama tesisleri ve filo yatırımlarımızla sürekli bir yenilenme sürecindeyiz. Araç içi teknolojik yatırımlar ve yazılımlarla yolcularımıza konforlu yolculuklar sunuyoruz. Yatırımlarımız bu yılda devam edecek. Sektörde filosunda 2+1 koltukla hizmet veren Suit otobüs sayısı en fazla olan markayız. Önümüzdeki yıllarda Suit otobüs sayımızı maksimum seviyelere ulaştıracağız. Yine 2.5 yaş ortalaması ile sektörde en genç filoya sahip olan Metro Turizm “yolcu memnuniyetini” en üst seviyede tutmak hedefinde. Bugün bizlerle çalışan paydaşlarımızla uzun yıllardır beraberiz. Görüyoruz ki 2 . nesilde bizlerle birlikte çalışmaya devam ediyor. Bu bizi fazlasıyla sevindiriyor ve görünen o ki önümüzdeki dönemde genç nesille daha dinamik ve profesyonel işlere imza atmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu. Metro Turizm’de yeni yatırımların müjdesini de veren Kahraman, özel hareket merkezlerinin kurulacağını ve daha önce 3-4 yolcu ile hareket eden otobüslerin bu sayede 30-40 yolcuyu bulacağını hem doluluk hem de karlılık oranlarının artacağını söyledi. Kahraman, Metro Turizm olarak kaptanlara eğitime büyük önem verdiklerini ve bunun karşılığını da aldıklarının altını çizdi.


“Metro Turizm sektörün en itibarlı markası seçildi”


Toplantıda sektördeki rakamları ve Metro Turizmin gelecek dönem projeksiyonlarını anlatan Metro Turizm Pazarlama Müdürü Dinçer Yirmibeşoğlu, Metro Turizmin 2012 yılında sefer başına ortalama yüzde 11 artış yaptığını belirtti. Sefer başına 40 yolcu ve yüzde 80 doluluk oranı ile hareket ettiklerini anlatan Yirmibeşoğlu, “Metro Turizm’in bu denli tercih edilmesinde filomuza yaptığımız yatırım, teknolojik yapılanmamız, konforlu seyahat imkânı ve en önemlisi yolcularımızı evlerine en yakın noktadan alıp yine en yakın noktaya ulaştırmamız büyük etkendir. Ayrıca 48 saat içinde soruna çözüm bulan ve her ana kalkış noktasında müşteri hizmetleri departmanı bulunan sektördeki tek firmayız” dedi. Türkiye’nin en genç filosuna sahip Metro Turizmin 1000’den fazla satış acentesi ile hemen hemen her semt ve kasabada ulaşılabilir olduğuna dikkati çeken Yirmibeşoğlu, “ Biz sadece taşıma hizmeti vaat etmiyoruz. Ulaşım sektöründe en kurumsal firmayız. Güvenli ve teknolojik yolculuk için yolcularımıza her türlü imkanı sunuyoruz. Yolcu sadakatini sağlayan passenger kart ile 200 bin yolcumuza ulaşıyoruz. Yaptığımız tüm bu yatırımlar ve bizi sektör lideri konumuna taşırken ulaşım sektörünün “en itibarlı markası” seçilmemizi de sağlamıştır” şeklinde konuştu.

“Metro Turizm de yeniliklere devam”


Atlas Yazılım Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Can Yalamanoğlu’da konuşmasında Atlas Yazılımın son projeleri ile ilgili bilgi verdi. Yalamanoğlu, yaklaşık 2 yıldır üzerinde çalışılan araç içi güvenli internet projesinin tanıtımını yaptı. Yalamanoğlu, çok yakın zamanda araç içi internet projesinin hayata geçeceğini belirtti. Proje içeriğinin kanuna uygun şekilde logolama yapacağını bu vesile ile internet arşivi oluşturulacağını ve olası soruların giderileceğini anlattı ve araç takip sistemleri ve netbus programına entegre ile projenin daha verimli sonuçlar doğuracağını belirtti. Araç içi multimedya sistemlerine de değinen Yalamanoğlu, her yolcunun daha keyifli yolculuk yapmasını sağlamak için içeriğin çok zenginleştirildiğini ve otobüs içinde dönüş bileti satın alma imkanının bile olduğunu sözlerine ekledi. Yalamanoğlu, yolcu takip sistemi ile birlikte Metro kargo olarak kargo takip sistemini de Ekim ayında Atlas Yazılım olarak hayata geçirecekleri müjdesini verdi.

www.tasimacilar.com 


 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.