Metro Turizm, ‘en itibarlı’ marka olarak adını tescilledi

Metro Turizm, ‘en itibarlı’ marka olarak adını tescilledi

Türkiye İtibar Endeksi 2012 sonuçlarına göre Metro Turizm kendi sektöründe adını bir kez daha tescilledi.

İtibar Atölyesi adına İstanbul Ticaret Üniversitesi'nin akademik denetiminde uluslararası araştırma şirketi XSIGHTS tarafından alkolsüz içecek, bilişim, otomotiv, tekstil, bankacılık, gıda, ilaç, turizm, beyaz eşya, elektronik eşya, sigorta ve ulaşım sektörleri özelinde gerçekleştirilen Türkiye İtibar Endeksi 2012 Sonuçları açıklandı.

Devlet Planlama Teşkilatı ve Türkiye İstatistik Enstitüsü’nün oluşturduğu Türkiye İstatistiki Bölge Birimleri Sınıflandırması doğrultusunda Türkiye’nin 26 ilinde yapılan anket sonucunda ulaşım sektörünün en itibarlı markası ‘Metro Turizm’ oldu.

Çakır: ‘bizim için güçlü bir motivasyon oldu’

Geçtiğimiz yıllarda birçok sektör dalında gerçekleştirilen akademik alanda ve özel sektörde hatırı sayılır bir araştırma olarak kabul edilen ‘itibar çalışmasına bu yıl ilk kez ulaşım sektörü de dahil edildi. Bu yıl ulaşım alanında ilki yapılan araştırmada en itibarlı marka seçilen Metro Turizm’in Yönetim Kurulu Başkanı Ertan Çakır şunları ifade etti: “zorlu ve titiz bir çalışma ile yılda ortalama 20 milyon kişiye hizmet veriyoruz. Türkiye’nin en genç ve en yaygın filosuna sahibiz. Başarımız bir kez daha bu araştırma ile tescillenmiş oldu. Bizi tercih eden, bize güvenen tüm yolcularımıza teşekkür ederiz. Yoğun geçecek sezon öncesi bizim için güçlü bir motivasyon oldu bu sonuç” dedi.

Penn: ‘X-Reputation modelini Türkiye’ye uyguluyoruz’

Çalışmayla ilgili bilgi veren ve Türkiye İtibar Endeksi’ni gerçekleştiren Xsights Araştırma Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Çiğdem Penn: ‘araştırmalar iki boyutta yürüyor. Türkiye’nin 26 ilinde tesadüfî seçim metotları ile belirlenen denekler ile yüz yüze anket çalışması yaparak endeks verilerini topluyoruz. Dünyanın birçok ülkesinde uygulanan X-Reputation modelimizi biz Türkiye’nin yapısal özelliklerine uyumlu olarak yeniden düzenledik ve ülkemiz insanının çok önem verdiği ‘güven’ ve ‘gönüldaşlık’ kavramlarını da araştırmamıza dahil ederek 7 kademede itibarı ölçüyoruz.” dedi. 


 


 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.