Metro Turizm’de 2. kuşak yönetimde

Metro Turizm’de 2. kuşak yönetimde

İstanbul Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda 4. kez“Türkiye’nin Geleceği, Bilgi Gençliği” ana temasıile düzenlenen Genç Türkiye Zirvesi’ne katılan Metro Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Çiğdem Öztürk ‘Bilgi Ekonomisi ve Bütünsel Kalkınma’ konulu panelde

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak’ın açılış konuşmasını yaptığı paneldekonuşan Öztürk, konuşmasında bilgi ekonomisinin pratikte nasıl ele alındığını, yapılan teknolojik alt yapı yatırımlarının karayolu yolcu taşımacılığı sektörüne şirketlere ne gibi faydalar sağladığını anlattı.

YANLIŞ BİLGİNİN OLUMSUZ ETKİLERİ

Bünyesinde 55 şirketi bulunanMetro Holding’in amiral gemisi Metro Turizm’in yaklaşık 6 aydır, Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürüttüğünü belirten Öztürk içinde bulunduğumuz çağın bilgi ve teknoloji çağı olduğuna ancak yanlış bilginin telafisi mümkün olmayan zararlar verebileceğine dikkat çekti. Öztürk, konuşmasını şöyle sürdürdü; “Doğru bilgi ve planlamış, koşullara uygun teknoloji, şirketlerin iktisadi yapılarını pozitif yönde etkiliyor. Bu doğru, ancak teknolojinin de elverişli koşulları sayesinde bilginin kolay yaratılmasına karşın, güvenilir olması, çabuk yayılmasına karşın, kontrol altına alınmasının zorluğu, yaygınekonomik kuramları bazen temelden sarsabiliyor.‘Metro Turizm terörden daha fazla can aldı. Binlerce kişinin hayatını kaybetmesine neden oldu’ diye yazılıp çiziliyor. Bu tamamen yanlış bir bilgiydi. Biz günde bin 500’ün üzerinde sefer yapan bir şirketiz. Her gün; Atatürk Olimpiyat Stadyumu’nu tıklım tıklım dolduracak sayıda kişiye ulaşım hizmeti veriyoruz. Günlük bin 500 sefer yıllık yaklaşık 600 bin sefer eder. Tüm bu seferlerimizde gerçekleşen kazalar sebebi ile hayatını kaybeden yolcu sayımız bırakın binleri, yüzlü rakamlara bile ulaşmıyor.”

TEKNOLOJİK ALTYAPI YATIRIMLARI

“Yılda 23 milyon yolcu taşıyan bir şirketin, üretilen bilgiyi doğru kullanarak büyümesi mümkündür” diyen Metro Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Çiğdem Öztürk, şirketin son dönemde yaptığı teknolojik alt yapı yatırımlarından da söz etti. Öztürk projeleri şöyle anlattı;“Gebze Teknik Üniversitesi’nden – Prof. Dr. Bülent Sezen ve TÜBİTAK’tan Prof. Dr. Mehmet Aktan önderliğinde,  Filo, Sefer Verimlilik ve Optimizasyon Projesi’ni yürütüyoruz. Yine üniversite işbirliği ile Bahçeşehir Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi’ndenDr. Okan Şakar ve Dr. Süreyya Akyüz ile görüşmelerini yürüttüğümüzYol ve Yolcu Güvenliği Projemiz de mevcut.  Ayrıca‘Yüksek Güvenlik ve Terör ile Mücadele’ kapsamında yazılımını holding şirketlerimizden Atlas Yazılım ile geliştirdiğimiz bir projeyle, yol kenarı tesis ve terminal noktalarına giriş çıkış yapan tüm araçların, güvenlik kontrol ve kayıtlarının oluşturulduğu bir projenin yatırım çalışmalarını da yürütüyoruz.”

OLUMSUZLUKLARA RAĞMEN ÜLKE EKONOMİSİNE KATKI

Karayolu yolcu taşımacılığı alanında hizmet veren tüm firmaların, ülke içinde ve hatta diğer ülkelerde yaşanan tüm olaylardan etkilendiğini belirten Öztürk, konuşmasını şöyle sürdürdü; “Gürcistan’dan yola çıkıp Almanya’ya gidecek olan bir otobüsümüz, yaklaşık 4 bin kilometre olan ve içinde 7 farklı dilin konuşulduğu güzergâhı boyunca ister istemez o ülkelerdeki olumsuzluklardan, terörizmden ve diğer toplumsal olaylardanda etkileniyor. Fakat özellikle belirtmek isterim ki tüm bu olumsuzluklara rağmen hiçbir seferimizi iptal etmiyoruz. Tam tersine, herkesin gitmeye korktuğu dönemlerde dahi, bazen sefer sayılarımızı bile artırmak suretiyle işimizi yapmaya devam ediyoruz. Böylece yolcularımızın ve vatandaşlarımızın nezdinde bir güven ortamını da yaratmış oluyoruz. Yani burada bütünsellik gerektiren bir tutum içerisinde hareket ederek mikro düzeyde kendi şirketimize, makro düzeyde de faaliyet gösterdiğimiz coğrafyadaki bölge ve ülke ekonomilerine de katkısağlamış oluyoruz.”

Metro Turizm Yönetim  Kurulu Başkanı Çiğdem Öztürk’e konuşmasının ardından Zirve’ye verdiği katkılar için bir plaket sunuldu. 

Metro Turizm ‘Genç Türkiye Zirvesi’ kapsamında İstanbul’a gelen üniversite öğrencilerine de ulaşım sponsoru oldu. Türkiye’nin farklı illerinden zirve için İstanbul’a gelen yaklaşık 550 genç Metro Turizm otobüsleri ile taşındı.

Genç Türkiye Zirvesi’ne Ak Parti Denizli Milletvekili ve Ekonomi eski Bakanı ve Nihat Zeybekçi de katıldı. Zeybekçi, fuar alanına kurulan standları tek tek ziyaret ederek bilgi aldı. Metro Turizm standına da uğrayan Zeybekçi, Metro Holding yöneticileri ile bir araya geldi. Zeybekçi, Metro Holding Kurucu Onursal Başkanı Galip Öztürk’e selamlarını gönderdi.

salon-genel.jpg

img_5003.jpg

8.jpg

cigrem-ozturk-plaket.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.