Metro Turizm’de Görev Değişikliği

Metro Turizm’de Görev Değişikliği

Metro Turizm Seyahat Organizasyon Tic. AŞ’nin eski Genel Müdürü Talat Erden’in görevden ayrılması ile yeni başkan belli oldu.

Kendi sektöründe, şehirlerarası taşımacılık anlamında isim yapan ve her geçen yıl yenilenen vizyonu, yolcularına sağladığı konfor ve güven ile adından sıkça bahsettiren Metro Turizm’in Genel Başkanlık görevini avukat Umut Kahraman devraldı.

Dün akşam düzenlenen bir yemekte kendisi ile yaptığımız özel röportajda yeni ekibiyle beraber yakın zamanda gündeme gelecek olan projeleri, taşımacılık sektörünün sıkıntıları üzerine konuştuk.

Metro Turizm’e Hukukçu Başkan

4 nesildir otobüsçü olduklarını belirten Umut Kahraman, 2001 yılından beri sektörün içinde olduğunu ifade etti. 2007 yılında sektörün yönetim kurulu, icra kurulları gibi birçok birimde görev alan Kahraman’a avukatlık mesleği ve sektörün hukuksal sorunları üzerine sorduğumuz bir soruya karşılık sözlerine şöyle devam etti. ‘Hukukçu kimliğimle de mesleğimin bağdaşan yönleri var. 10 yıldır iktidarda olan bu hükümetin icraatlarından biri bizim sektörümüzü bir mevzuata kavuşturdu. Anlaşılacağı üzere işin hukuksal boyutu da önem arz ediyor. Bu sebeple aileden gelen alaylı yapı ve hukuksal eğitimimle sektörümüzü birleştirip, yeni ekibimizle yararlı çalışmalar içinde olacağımıza inanıyorum’ dedi.


Yeni Projeler Yolda

Umut Kahraman taşımacılık sektörünün geçmiş ve şimdiki dönem arasındaki farklılıkların altını çizdi. 1980’li yıllarda bakanlığın, taşımacılık fiilini yapabilmesi için sektör çalışanlarından talep ettiği belgeleri hatırlatarak "Fakat o dönemde bunların hiçbiri yoktu, otobüsü alan üzerine unvanını yazan taşımacılığını yapıyordu" dedi.

Gelinen noktaya vurgu yaparak olayın bu kadar basit olmadığını belirten Kahraman Bu işin tazminat ve sigorta boyutunun olduğunu ve dolayısıyla hukukun ve mevzuatın ve ilgili bakanlıkların çalışmalarına atıfta bulundu.

Yeni döneme ait sektörün her zaman dirsek temasında olduğu ilgili bakanlıklarla beraber ve yaşanan sıkıntıların aşılması noktasında ciddi projelerinin olduğunun sinyalini veren başkan Umut Kahraman, sektörün zorluklarına dikkat çekti. Yakın zamanda ekibiyle birlikte gerçekleştirecekleri projelerini özetleyerek şöyle devam etti: "Evet, sektörümüz zor bir sektör… Rakiplerimizin her yeni gün yeni ve alternatif bir sistemle karşımıza çıkması, maliyetlerin artması, gelirlerin düşmesi gibi nedenlere bağlı olarak her geçen gün zorlaşan bir sektör fakat buna rağmen taşımacılık sektörü her zaman vardı ve var olacak. Ulaşım modları, entegrasyon ve diğer projeler kapsamında yaşadığımız bu olumsuzlukları lehimize çevirmeye çalışacağız" dedi.

Metro Turizm’in her dönemde yenilik, güven ve farklılık olduğunu belirten Umut Kahraman yeni dönemde yine çok güçlü adımlar atacaklarının müjdesini verdi.

Avukat Umut Kahraman Kimdir?

1979 Karadeniz –Ereğli doğumlu olan Umut Kahraman lise eğitimini Karadeniz Ereğli Anadolu Lisesi’nde tamamladı. 1997 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni kazandı. 4 kuşaktır sektör içinde yer alan bir ailenin yeni dönem temsilcilerinden… Taşımacılık sektörünün çeşitli alanlarında yıllarca görev alan Umut Kahraman evli ve bir çocuk babasıdır.

Alev ARSLAN – Oya KAYA 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.