Metro Turizm'den 21 Milyon Euro'luk yatırım

Metro Turizm'den 21 Milyon Euro'luk yatırım

Karayolu taşımacılığı sektörünün en büyük araç filoları arasında yer alan Metro Turizm 2014 yılında da yatırımlarına devam ediyor.

50 adet Temsa safir, 50 adet safir vip süit olmak üzere; 100 otobüs yatırımı yapan Metro Turizm, araçların ilk 30 adetlik bölümünü İzmir'de düzenlenen törenle Temsa'dan teslim aldı.

İzmir Otogarı’nda 19 Şubat Çarşamba günü düzenlenen törene eski Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı, AKP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, Metro Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Şenol Ayyıldız, Temsa Pazarlama ve Satış Direktörü Murat Anıl'ın katıldığı törene Türkiye'nin her bölgesinden Metro acenteleri de katıldı.

11 yılda önemli hizmetler


Düzenlenen törende konuşan AKP İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Binali Yıldırım, 11 yıllık bakanlığı döneminde ülkemizin ve karayolu yolcu taşımacılığı sektörünün kazanımları arasında bulunan duble yollar ile ulaşım hizmetine kalite ve konfor kattıklarını, duble yollar ile trafik güvenliğinin de üst düzeye çıktığını kaydetti.

Sektörün önünü açtık

Sektörün mevzuat düzenlemelerinin de yine kendi Bakanlığı döneminde oluşturulduğunu vurgulayan Bakan Yıldırım, “Karayolu Taşıma Kanunu ve Yönetmeliği ile sektörün kurumsal kimliğinin oluşturulmasına ve daha verimli çalışmasına katkılar sağladık. Yaptığımız düzenlemelerde hep sivil toplum örgütleri ve sektör mensupları ile istişare içinde olduk. Onların daha iyi imkanlarla çalışmasına yönelik her türlü imkanı sunduk. Sektörün önünü açtık ” dedi.

Yapılan hizmetler ve yatırımlar, ülkemize katma değer yaratmaya devam ediyor

Metro Turizm’in yıllık 20 milyonu aşkın yolcu taşıdığını ve insanların sevdiklerine güvenle kavuşturduğunu ifade eden Yıldırım, “Metro Turizm hizmetlerinin yanı sıra, yatırımlarıyla da ülke ekonomisine katkı sağlamaya devam ediyor. Bu yatırımların Metro Turizm’e hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Metro Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Şenol Ayyıldız, Yolcularına son teknolojiyle donatılmış, sektörün en genç araç filosuyla en iyi hizmeti vermek için yatırım yapmaya devam edeceklerini, kalan 70 adet Temsa Safir otobüsü de, Mayıs ayı sonuna kadar teslim alacaklarını ifade etti.

Ayyıldız, 76 ilde 900 adet acente ve günde ortalama 1300 seferle, 2013 yılında 21 milyon 500 bin yolcu taşıyarak 920 milyon ciro elde ettiklerini, 2014 yılı hedeflerinin ise 24 milyon 500 bin yolcu ve 1 milyar 250 milyon TL ciro olduğunu söyledi.

Ayyıldız ayrıca; "bu yıl, Metro Turizm'in hisselerinin halka arzı için çalışmalarımızı başlattık. Bu süreçte, bağımsız değerleme kuruluşu tarafından yapılan şirket değerleme raporu sonucunda şirketimizin piyasa değeri 874 milyon 607 bin 867 TL olarak belirlendi. Gerekli yasal başvuru sürecinin en yakın zamanda tamamlanacağını düşünüyoruz" dedi.

Müşteri yeni nesil Safir den memnun

Temsa Pazarlama ve Satış Direktörü Murat Anıl, Metro Turizm’in karayolu yolcu taşımacılığı sektörünün öncü firmalarından biri olduğunu belirterek, “Metro Turizm her yıl büyüyen hedeflerle yoluna devam ediyor. 2013 yılında 21 milyon yolcuya ulaşan, bu yılda hedefini 24 milyon 500 bin yolcu olarak belirleyen Metro Turizm’in bu büyüyen hedeflerine ürünümüz Safir ile katkı sağlamaktan mutluyuz. Metro Turizm’deki Prestij araç sayısı 130, 30 adetlik Safir teslimatı ile Metro Turizm filosundaki Safir sayısı 224’e ulaşarak toplam araç sayımız 354 oldu. Önümüzdeki günlerde Metro Turizm’e yeni Safir teslimatlarımızda olacak. Safir aracımızın işletmede sağladığı avantajlar, konfor düzeyi ile yolcuda yarattığı yüksek memnuniyet firmaların yeni yatırımlarında da tercihinin Safir yönünde olmasını sağlıyor. Yeni araçlarımızın Metro Turizm’e hayırlı olmasını ve bol kazançlar getirmesini diliyorum” dedi.

metro-turizm-yatirim-yapti.jpg

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.