Metro Turizm’den Dev MAN ve NEOPLAN Yatırımı

Metro Turizm’den Dev MAN ve NEOPLAN Yatırımı

Türkiye'de karayolu yolcu taşımacılığında güven ve konforun adresi olan Metro Turizm, gerçekleştirdiği 32 milyon TL’lik dev yatırımla, filosunu MAN ve NEOPLAN otobüsleri ile güçlendirdi.

Metro Turizm bu önemli yatırımda, başta MAN’ın yeni yıldızı Lion's Coach EfficientLine olmak üzere NEOPLAN’ın Starliner, Cityliner ve Tourliner modellerinden oluşan 45 otobüs satın aldı. Tören, MAN Kamyon ve Otobüs Ticaret A.Ş. Ankara Tesisleri’nde yapıldı. Gerçekleştirilen bu büyük yatırımla birlikte Metro Turizm filosundaki MAN ve NEOPLAN marka otobüs sayısı da 200’e ulaştı.

Törene katılım Yoğundu

MAN Kamyon ve Otobüs Ticaret A.Ş. Yürütme Kurulu Başkanı ve CEO’su Kazım Tuncay Bekiroğlu ile MAN Kamyon ve Otobüs Ticaret A.Ş. Satış ve Pazarlama Direktörü Eren Gündüz’ün ev sahipliğinde gerçekleşen törende, MAN bayii MAPAR’ın yanı sıra Metro Holding ve Metro Turizm’in üst yönetimi de hazır bulundu. Bu dev yatırımın teslimat töreni, Metro Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve CEO'su Ertan Çakır, Metro Turizm Genel Müdürü Umut Kahraman, Metro Turizm Ankara Yöneticisi Ekrem Öztürk ile MAPAR Yönetim Kurulu Başkanı Yalçın Şahin’in de katılımıyla gerçekleştirildi.

‘Adil olmayan ucuz rekabete karşı büyük bir başarı’

Teslimat töreninde konuşan Metro Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve CEO'su Ertan Çakır da, Metro Turizm’in 1992 yılında kurulduğu günden bu yana kaydettiği aşamalara vurgu yaparak, “3 otobüsle kurulan Metro Turizm bugün, 1.319 otobüsle, 350 güzergâhta, Türkiye’nin her yerine milyonlarca yolcu taşıyoruz. 2012 yılında 20.5 milyon yolcuyu ulaştırdık’ dedi. Türkiye’de son 5 senede otobüs yolcusu sayısının yüzde 54 civarlarında arttığını belirten Çakır, bu 5 yıllık dönemde Metro Turizm’in yolcu artış oranını yüzde 90 olarak açıkladı. Ertan Çakır konuyla ilgili şu ifadelere yer verdi: Bu, hem sektörde, hem de havayollarının bizlerin aksine ÖTV alınmayan, yani adil olmayan ’ucuz’ rekabetine karşı alınmış çok önemli bir başarı… Metro Turizm, kurulduğu günden bu yana böylesine başarılı çalışmaları ve gerçekleştirdiği önemli yatırımlarıyla kısa zamanda alanında Türkiye’nin lider firması oldu” açıklamasında bulundu.

Metro Turizm’de MAN ve NEOPLAN sayısı 200’e ulaştı

Filolarında ağırlıkla MAN Fortuna ve Neoplan Tourliner bulunduğunu belirten Çakır, yatırım kapsamındaki MAN Lion's Coach EfficientLine ve NEOPLAN’ın Starliner, Cityliner, Tourliner modellerinden oluşan 45 otobüs ile filolarındaki MAN ve NEOPLAN araçların sayısının 200’e ulaşacağını söyledi. Gerçekleştirdikleri bu çok önemli yatırımda MAN ve NEOPLAN’ı tercih etmelerinde, araçların yüksek teknolojileri, kaliteleri, tasarımları, satın alma maliyetleri, sundukları konfor, müşteri memnuniyeti ve istekleri, satış sonrası hizmet kalitesi ile düşük yakıt maliyetlerinin etkili olduğunu belirtti.

‘MAN Fortuna, dünya etrafında 50 tur attı’

Törende Ertan Çakır’dan sonra bir konuşma yapan, MAN Kamyon ve Otobüs Ticaret A.Ş. Yürütme Kurulu Başkanı ve CEO’su Kazım Tuncay Bekiroğlu da, araçlarının yüksek teknolojisine ve kalitesine dikkat çekti. Bekiroğlu, ‘her ihtiyacı karşılayan modeller geliştiriyoruz. Kısa süre önce pazar payları yüzde 10 iken, bugün yüzde 18’lere ulaştı’ dedi. Kazım Tuncay Bekiroğlu, “Bu veriler ışığında, son yıllardaki toplam pazar payı artışımızın yüzde 180 olduğu görülmektedir“ dedi. MAN’ın Ankara’daki tesislerinde üretilen 2008 model MAN Fortuna seyahat otobüsünün, düzenli servis bakımı sayesinde rekor kırarak, motoru hiç açılmadan 2 milyon kilometre yol yaptığını da belirten Bekiroğlu, kaydedilen bu mesafenin; dünyanın etrafında atılan 50 tura denk geldiğine dikkat çekti.

Yolların yeni yıldızı MAN Lion's Coach EfficientLine

Kazım Tuncay Bekiroğlu, Türkiye yolcu taşımacılığında karayolunun, geleneksel ve yaygın bir tercih olduğunu ifade etti. Türkiye’de karayolu ile yolcu taşıma pazarının, oldukça gelişmiş bir Pazar olduğuna vurgu yapan Bekiroğlu, ‘MAN ve NEOPLAN olarak, hem yolcu hem de firma ihtiyaçlarını karşılayan modeller geliştiriyoruz. Sektörde 250 yılı aşan köklü tecrübemiz, ürettiğimiz ileri teknolojiler ve kalite merkezli çalışmalarımızda, yolcu, kullanıcı ve firma talepleri odakta yer alıyor” dedi. Bu doğrultuda en güzel örneklerden birinin de MAN’ın yükselen yıldızı Lion's Coach EfficientLine olduğunu belirten Bekiroğlu, “Lion's Coach EfficientLine’da, hem tasarım, hem de araç ve motor teknolojileri bakımından özel olarak geliştirildi. Düşük yakıt maliyeti ve işletme giderleri ile firmalara, sunduğu eşsiz konfor ile de yolculara büyük avantajlar sunuyor” dedi.

Yatırımın 18 milyon TL’si Ankara üretimi

32 milyon TL’lik yatırımla satın alınan otobüslerin MAN Lion's Coach EfficientLine ve NEOPLAN Tourliner’dan oluşan 18 milyon TL’lik bölümü, MAN’ın Ankara tesislerinde üretildi. Teslim edilen otobüsler arasında, Metro Turizm’in yeni segmenti V-Style için hizmet verecek 10 adet NEOPLAN Starliner da bulunuyor. Metro Turizm’in birçok ayrıcalıkları bulunan bu yeni lüks V-Style segmentinde, yalnızca NEOPLAN Starliner’lar hizmet verecek. Yatırım kapsamında yer alan 45 otobüste, 22 adet ile ağırlıkla yer alan MAN Lion's Coach EfficientLine ise; gelişmiş özellikleri ile Türkiye karayolu taşımacılığının en çok talep ve takdir gören model olarak yer alıyor.

Az yakıt tüketiyor, çok kazandırıyor

Sürekli tüketim optimizasyonuna yönelik olarak tasarlanmış MAN Lion’s Coach EfficientLine, yolcu otobüsü segmentinde; ‘en az çevre yükü’ ile ‘azami ekonominin’ mümkün olduğunun da somut bir kanıtı konumunda. MAN Kamyon ve Otobüs Tic. AŞ. Satış ve Pazarlama Direktörü Eren Gündüz “EfficientLine yakıt tasarrufunda, diğer markaların hayal edemeyeceği seviyelere ulaştı. Sadece 2 ay içinde Metro Turizm’in aynı araçtan 10 tane daha almak istemesinin sebebi; ilk aldıkları 10 adet MAN Lion’s Coach EfficientLine’ın beklenenden bile daha az yakıt tüketiyor olmasıdır” diyerek Metro Turizm’in konuya verdiği önemi vurguladı.

www.tasimacilar.com


 


 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.