Metro Turizm’in Kaptanları eğitimden geçiyor

Metro Turizm’in Kaptanları eğitimden geçiyor

Türkiye Karayolu Yolcu Taşımacılığı sektöründe hizmet veren Metro Turizm, tüm otobüs şoförlerine ‘Ağır Vasıtada Defansif Sürücülük’ ve ‘Yorgunluk ve Yorgunlukla Mücadele’ konularında eğitimden geçiriyor.

Türkiye’nin en büyük filosuna sahip olan ve 76 kente günde ortalama Bin 400 sefer düzenleyen Metro Turizm, 2013 yılında da çok farklı alanlarda yatırımlar yapmaya devam ediyor. Metro Turizm, Demir Bükey Akademi’yle yaptığı işbirliği sonucunda tüm şoförlerine ‘Ağır Vasıtada Defansif Sürücülük’ ve ‘Yorgunluk ve Yorgunlukla Mücadele’ konularında eğiterek müşterilerine en iyi hizmeti vermeyi amaçlıyor.

Eğitimlere başladığı zamandan bu yana 250 kişinin üstünde şoföre eğitim veren Metro Turizm, 2013 sonuna kadar 2 bin civarına şoförün bu eğitimlerden faydalanmasını amaçlıyor. Eğitimin ilk aşamasında teorik bilgiler verilirken, ikinci aşamasında şoförler uygulamalı olarak otobüsler üzerinde canlandırılan olaylar karşısında nasıl davranmaları gerektiğine dair pratik eğitimden de geçiyor.

Demir Bükey Akademi tarafından Metro Turizm şoförlerine verilen eğitimlerde defansif sürüş, araçlarda bulunan aktif ve pasif güvenlik gereçleri, sürüş güvenliğini olumsuz etkileyen faktörler, hava ve yol şartları gibi teknik eğitimlerin yanı sıra uygulamalı eğitimde doğru direksiyon tutma teknikleri, yapay buz alanı üzerinde düz ve acil durum frenleri gibi sürüşe yönelik önemli sürüş teknikleri konusunda eğitime tabii tutuluyor. Eğitimi başarı ile bitiren kaptanlar ise “katılım belgesi” , “başarı brövesi” ve “ araç kartı” almaya hak kazanıyor.

Metro Turizm günde 1.400 sefer yapıyor

“Günde ortalama 1.400 sefer yaparak yılda 20 milyondan fazla yolcu taşıyoruz.” diyen Metro Holding CEO’su Ertan Çakır, Türkiye’nin en genç filosuna sahip olduklarının altını çizdi.

Güvenli hizmet sunabilmek adına çalışmalarına aralıksız devam ettiklerini belirten Çakır, “Sektörde en fazla noktaya ulaşan ve en geniş ağa sahip otobüs şirketiyiz. Konuğumuz olarak gördüğümüz yolcularımıza, daha güvenli hizmet sunabilmek için çalışmalarımıza aralıksız devam ediyoruz. Türkiye’de alanında tek olan Demir Bükey Akademi’yle yaptığımız işbirliğiyle tüm Türkiye’deki şoförlerimize eğitimler aldırmaya başladık. Metro Turizm olarak karayollarında keyifli, temiz bir yolculuğun yanı sıra güvenli sürüşte de birinci olacağımızdan kuşkumuz yok” şeklinde konuştu. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.