Mevzuat Taslağı Bakanlığa Sunuldu

Mevzuat Taslağı Bakanlığa Sunuldu

Uluslararası Nakliyeciler Derneği(UND)’nin, ağır ve havaleli yük taşımacılığında yaşanan mevzuat ve uygulama kaynaklı sorunları giderebilmek adına uzun süredir devam eden çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor.

UND, Özel Yük Çalışma Grubunun, Vinç İşletmecileri Derneği ve Kadir Has Üniversitesi ile birlikte devam ettirdiği ortak çalışmalar doğrultusunda, ağır ve havaleli yük taşımacılığının durumu, yurtdışındaki örnek ülkelerdeki ilgili mevzuatlar ve buna ilişkin uygulamalar, sektördeki yasal düzenlemelere olan gereksinimler, sektörün ihtiyaçları ve gelişimine yönelik atılması gereken adımlara ilişkin uzunca bir süredir devam eden çalışmalar sonucunda oluşturulan "Ağır ve Havaleli Yük Taşımacılığı Taslak Mevzuatı" Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’nda yapılan toplantıda sundu.

   Müsteşar Yardımcısı Sayın Talat Aydın'ın başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda, "Ağır ve Havaleli Yük Taşımacılığı" ile ilgili yaşanan tüm sorunlar ve çözüm önerileri ayrıntıları ile ele alınırken, mevcut sorunları çözüme kavuşturacak olan ve Avrupa Birliği ülke mevzuatları ile uyumlu bir şekilde hazırlanan " Ağır ve Havaleli Yük Taşımacılığı Yönetmelik Taslağı", Bakanlığımıza teslim edilirken, içeriği, getirdiği çözümler ve sektörümüze yönelik etkileri tün detayları ile birlikte paylaşıldı.

   Ayrıca, Karayolları Genel Müdürlüğünden Trafik Güvenliği Daire Başkanı Yakup Dost, Ulaşım Güvenliği Şefi Hüsnü İlgün ve Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Mahmut Gürses'in katılım sağladığı toplantıda, Bakanlığın konu ile ilgili yürüttüğü çalışmalar ve iyileştirici faaliyetlere ilişkin bilgilendirme yapıldı.

   Düzenlenen toplantıda Uluslararası Nakliyeciler Derneği(UND) İcra Kurulu Üyesi Erman Ereke temsil ederken, komisyonumuz Kadir Has Üniversitesi Yard. Doç. Dr. Ömer Faruk Görçün, Vinçder Başkanı Ramazan Midilli, ve UND Özel Yük Çalışma Grubu Başkan Yardımcısı Samet Gürsu  (Hareket Nak.), üyeleri Sadık Durmuş, Gökhan Öztaş'tan (Çaba Nak.) ve UND Ankara Bölge Temsilcisi Halil Ilgaz'dan oluştu.


 

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.