Mezun oldukları gün Temsa’da işe başladılar

Mezun oldukları gün Temsa’da işe başladılar

Temsa Global ve Çukurova Üniversitesi’nin işbirliği ile 4 yıl önce açılan Otomotiv Mühendisliği’nin ilk mezunları, Temsa’da çalışmaya başladı.

Temsa Global’in otomotiv sektöründe öncü rol üstlenerek 4 yıl önce başlattığı üniversite- sanayi işbirliği ilk meyvelerini verdi. Otomotiv sektöründe nitelikli eleman ihtiyacını karşılamak, yetkin, uzman elemanlar yetiştirmek amacıyla Temsa Global ile Çukurova Üniversitesi’nin yürüttüğü işbirliği, ilk mezunların iş sahibi olması ile sonuçlandı. Temsa Global’in desteği ile Çukurova Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Makine Mühendisliği bünyesinde açılan Otomotiv Mühendisliği’nden, mezuniyet belgelerini alan ilk mezunlardan otomotiv mühendisliğini başarı ile tamamlayan 6, makine mühendisliği lisans programı okurken başarısı nedeniyle otomotiv mühendisliğinde çift ana dal yapma hakkı kazanıp eğitimini tamamlayan 2 ve 1 adet de otomotiv mühendisliğinde yan dal eğitimini tamamlayan toplam 9 gençten 8’i, aynı gün Temsa’da işe başladı. Diğer mezun ise önce askerlik görevini yerine getirmek ve daha sonra Temsa’da işe başlamak istedi. Mezunların 6’sı Temsa’nın Ar-Ge bölümünde, 2’si ise üretimde görev aldı. Temsa Global’de işe başlayan gençler, aynı zamanda üniversitede yüksek lisans yaparak eğitimlerini devam ettirecekler.


Düzenlenen diploma törenine Temsa Global CEO’su Tamer Ünlü, Temsa Global İnsan Kaynakları Direktörü Tekin Koçak, Çukurova Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Süleyman Güngör, Mühendislik Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Mesut Başıbüyük ve Çukurova Üniversitesi Otomotiv Mühendisliği, Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Kadir Aydın, öğretim üyeleri, öğretim görevlileri, araştırma görevlileri ile Temsa tarafından Otomotiv Mühendisliği eğitiminde görevlendirilen teknik elemanları ve Temsa Global’in yöneticileri katıldı. “Temsa her anlamda destek oldu”
Prof. Dr. Kadir Aydın, “Temsa, sadece mezunları işe almakla kalmadı, 4 yıl boyunca onlara eğitim desteği vermeyi ve sponsor olmayı sürdürdü, tez ve projeleri için uygulama alanları ve laboratuvarlar açtı. Gerek Otomotiv Mühendisliğinde okuyan öğrenciler için yapılabilecek en iyi şeyi Temsa Global yaptı, her tür taleplerimizi anında karşıladı, uygulamalı derslerimiz için akademik unvana sahip, çok iyi İngilizce bilen teknik elemanlarıyla öğretim desteği verdi. Sanayimizin talep ettiği teori yanında uygulamayı da bilen mühendislerin yetiştirilmesi amacıyla Çukurova Üniversitesi ile Temsa Global arasında başlatılan bu işbirliği bugün meyvesini vermiş, Üniversite-Sanayi işbirliğinin ülkemizde örnek alınabilecek en güzel örneği olmuştur” dedi. “Üniversite-sanayi işbirliği sürecek”
Temsa Global CEO’su Tamer Ünlü de, üniversite – sanayi işbirliğinin nitelikli işgücü yetiştirilmesinde büyük önem taşıdığını söyledi ve şöyle devam etti: “Çukurova Üniversitesi ile yaptığımız işbirliğinin sonucunu en güzel şekilde aldık. Bundan sonra da üniversite ile işbirliğimiz artarak devam edecek. Üniversite ve meslek yüksekokulları ile işbirliği yapmaya devam edeceğiz.”


“ÇÜ mühendisleri beklentilerimize uygun yetiştiriyor”
Temsa Global İnsan Kaynakları Direktörü Tekin Koçak ise, “Sürdürdüğümüz bu işbirliği ile Çukurova Üniversitesi ihtiyacımız olan Otomotiv Mühendislerini kendilerinden beklentilerimizi karşılayacak şekilde yetiştirmektedir bu nedenle de Temsa Global A.Ş.’de yeni mühendis ihtiyacımızı karşılarken Çukurova Üniversitesi Otomotiv Mühendisliği lisans ve lisansüstü mezunlarına öncelik tanıyacağız” diye konuştu. Amaç nitelikli işgücü yetiştirmek
Temsa Global’in otomotiv mühendisi ihtiyacını karşılamak üzere, konusunda uzman, en az bir yabancı dili iyi bilen, uluslararası düzeyde Ar-Ge çalışması yapabilen ve yeni araç modelleri tasarlama becerisi kazanmış otomotiv mühendisleri yetiştirmek amacıyla Çukurova Üniversitesi ile 4 Nisan 2008’de imzaladığı protokolle başlatılan işbirliği, süresiz olarak uygulanıyor. Bu protokolün hemen ardından Çukurova Üniversitesi Otomotiv Mühendisliği’nde lisans eğitimi, bir yıl sonra da yüksek lisans eğitimi başlamış, 2008-2009 Eğitim Öğretim yılında ÖSYM tarafından Otomotiv Mühendisliği lisans programına 30 öğrenci + 1 lise birincisi olmak üzere Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin ardından ikinci en yüksek puanla toplam 31 öğrenci yerleştirilmiştir. Bu öğrencilerden 9 adedi İngilizce Hazırlık sınıfı muafiyet sınavını aşarak direk 1. sınıfa başlamış, bu öğrencilerden 6 adedi ise eğitimlerini 4 yılda tamamlamıştır. Otomotiv Mühendisliği’nde aynı zamanda çift ana dal ve yan dal eğitimi de sürdürülmekte olup, Makine Mühendisliği Bölümünden 2 öğrenci çift ana dal 1 öğrenci de yan dal eğitimini tamamlayarak Otomotiv Mühendisliği mezunlarıyla aynı haklara sahip olarak Temsa Global A.Ş.’de işe başlamışlardır. Ç.Ü. Otomotiv Mühendisliği’nde 2011-2012 Eğitim-Öğretim yılından itibaren isteğe bağlı ikinci yabancı dil olan Almanca hazırlık sınıfı da Temsa Global’in destekleriyle açılmıştır. www.tasimacilar.com 09.06.2012/11:42