Michelin 125 yıldır yollarda engel tanımıyor

Michelin 125 yıldır yollarda engel tanımıyor

Dünyanın en büyük lastik üreticilerinden Michelin, 125. yılında, yıllık 600 milyon Euro’luk Ar-Ge yatırımı yapmayı planlıyor.

Lastik sektöründeki faaliyetlerinde 125. yılını geride bırakan Michelin, 170 ülkede sürdürdüğü operasyonel faaliyetleri ile küresel lastik pazarının yüzde 14.6’sını elinde tutuyor. 2012’de Fortune Dergisi tarafından “Yılın en beğenilen lastik üreticisi” seçilen Michelin, inovatif çalışmaları ile lastik sektöründeki faaliyetlerine devam ediyor. 2012 Uluslararası Lastik Teknolojileri İnovasyon Ödülleri’nde “Yılın lastik üreticisi” ödülünü de aldı.

Türkiye ofisini 17 yıl önce açan ancak Türk tüketicisiyle birlikteliği çok uzun süre öncesine dayanan Michelin, Türkiye’de de, otomobil, kamyonet, ağır vasıta, tarım, iş makinası ve forklift lastikleri ile tüketicilerin tercih ettiği lastik markaları arasında yer alıyor.

Ar-Ge’ye yılda 600 milyon Euro

Araştırma ve geliştirme çalışmalarına büyük önem veren ve lastik üreticileri arasında en yüksek Ar&Ge harcamasına sahip olan Michelin, bu doğrultuda 350 farklı meslekten, konusunda uzman 6 bini aşkın Ar-Ge çalışanı ile yıl boyunca çalışmalarını sürdürüyor. 18 ülkede 69 fabrikasında yılda 166 milyon lastik adet üretimi ile dünya lastik sektörünün öncüleri arasında yerini sağlamlaştıran Michelin, Ar-Ge çalışmaları için yılda 600 milyon Euro’luk bütçe ayırıyor. Michelin Teknoloji Merkezleri, araç ve sürücülerin ihtiyaçları doğrultusunda ürün geliştirme yöntemleri üzerinde çalışırken, yakıt tüketimini azaltmayı ve karbondioksit emisyonunu daha da aşağı düşürmeyi hedefliyor.

Michelin’in devrim yaratan ilkleri

• Radyal Karkas

Michelin’in devrim yaratan ilklerinin en dikkat çekenlerinden birisi ‘Radyal Karkas’ teknolojili lastikleri üretmesi oldu. 1940’ların başında, Marius Mignol’ün aklına, sırt bandının enerji tüketimini ölçmek için, yanakları olmayan ve yol tutma kabiliyeti olmayan lastikler üretmek geldi. Radyalin büyük avantajı, yanak ve sırt bandının (yer ile temas eden kısım), (daha az enerji harcayan ve daha dayanıklı olan) radyal bir yapı ile ayrılmasıdır. Araştırma, savaş esnasında büyük gizlilik içerisinde yürütüldü ve patent 1946’da alındı. Ürün benzersiz yol tutuşu, daha iyi aşınma direnci sayesinde daha uzun kullanım ömrü, yakıt sarfiyatı ve her tür yüzeyde tutunma gibi birçok avantaja sahipti. Radyal lastikler ilk olarak, 1949’da lastik değişim piyasasında satılmaya başlandı.

• ‘Yeşil’ lastikler

Michelin, 1992’de, bir yapıştırıcı ve özel bir “karıştırma” prosesi ile ileriye doğru dev bir adım attı. Bu teknik ile elde edilen bileşikler, özellikle düşük yuvarlanma direncine sahip ve soğuk yüzeylerde iyi tutunan, aynı zamanda karbon karası bileşiklerinin aşınma direncini kaybetmeyen lastikler geliştirilmesine imkan verdi. Yeşil lastik segmentinde küresel anlamda lider olan Michelin, karbondioksit emisyonunu minimum seviyede tutmaya odaklandı.

• Michelin Dayanıklılık Teknolojileri

“Michelin Dayanıklılık Teknolojileri” olarak adlandırılan Michelin buluşları yeni nesil lastiklerin geliştirilmesine imkan veriyor. Bir lastiğin kullanım ömrü, yol tutuşu, ağırlığı ve yük kapasitesi gibi alanlarda geleneksel çözümlere göre sağlanan %50’nin üzerindeki tasarruflar, “Michelin Dayanıklılık Teknolojileri” sunduğu avantajların yalnızca bir kısmı. Yeni ürünlerde bulunan bu teknolojiler, Michelin’in filo müşterilerine daha fazla yakıt verimi, güvenlik veya hizmet gibi ihtiyaçlarına cevap verme kararlılığının bir ispatıdır. Bu bağlamda Michelin, müşterilerine önemli tasarruflar sağlamak, aynı zamanda kullanıcılarına daha fazla güvenlik sunmak gibi görevleri üstlenerek büyük yükümlülük altına giriyor.

• Michelin Energy Saver

Michelin, yakıt tüketimini azaltma, lastik ömrünü belirgin şekilde uzatma ve karbondioksit emisyonlarını ciddi şekilde azaltma bakımından tüketicilere gerçek avantaj sağlayan yeni lastiği Michelin Energy Saver’ı 2008 yılı başında piyasaya sundu. Energy Saver’da kullanılan ve lastik sektöründe bir devrim niteliği taşıyan silika teknolojisi, 100 km’de yaklaşık 0.2 litre yakıt ekonomisi sağlayarak benzin maliyetlerini azaltıyor ve CO2 emisyonlarını km’de 4 g düşürüyor. Yeni Michelin Energy Saver ayrıca ıslak zeminde daha kısa fren mesafesi sağlayarak kullanıcılara optimum güvenlik sunuyor.

www.tasimacilar.com

 


 


 


 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.