Michelin BFGoodrich lastikleri test edildi

Michelin BFGoodrich lastikleri test edildi

Michelin tarafından üretilen BFGoodrich’in ‘All- Terrain’ ve ‘Mud-Terrain’ lastikleri, gerçek kullanıcı ve arazi koşullarında test edildi.

BFGoodrich “All-Terrain” lastikleri, VW Amarok model araçlarla asfalt ve arazi şartlarında test edildi. Sapanca’nın Soğucak Yaylası arasındaki zorlu ve özel bir parkurda yapılan test sürüşü esnasında sürücüler, lastiklerin yol tutuş, fren, konfor gibi birçok performansını deneme fırsatı buldu.

BFGoodrich “Mud-Terrain” ise Özel olarak tasarlanan off road ve tırmanma pistinde gerçekleştirilen sürüş testinde her türlü arazi koşulunda yoluna devam ederek tüm performans kriterlerini fazlasıyla karşıladı.

“All Terrain” ile 4x4

BFGoodrich’in 4x4 ve off road arazi araçlarına özel geliştirdiği All-Terrain ve Mud-Terrain lastikleri, sürücülere her türlü yol koşulunda performans ve dayanıklılığı bir arada sunuyor.

Konfor ve güvenlikten ödün vermeyen “All-Terrain”, 4X4 ve SUV araçların gerçek performansını yakalaması için birçok yeniliği içinde barındırıyor. Yüzde elli arazi ve yüzde elli şehir içi kullanım için üretilen BFGoodrich All-Terrain, arazide çamura, çakıla, hatta keskin kayalara rağmen yola devam edebiliyor. Mükemmel sürüş deneyimi ve performans için geliştirilen “All-Terrain”, derinleştirilen sırt deseniyle eşsiz bir çekiş performansı sağlıyor. Üç katlı kuşak (TriGard) yapısı ve iki kat artırılmış çelik kemerleriyle “All-Terrain”in dayanıklılığı desteklenirken, lastik yanaklarına kadar uzatılan derin sırt deseni, ıslak zeminlerde hızlı su aktarma avantajı sunuyor. Derin ve keskin kanallı yapısı ise çamurlu zeminlerde yol kavrama özelliğini artırıyor.

“Mud-Terrain”n karkas yapısı geliştirldi

Off road araçlara özel tasarlanan “Mud-Terrain” ise geliştirilen karkas yapısı sayesinde arazinin zorlu şartlarında dayanıklılığıyla dikkat çekiyor. Keskin hatlara sahip sırt deseniyle çamurlu arazide durmaksızın ilerleme imkanı sunuyor.
Michelin Türkiye Genel Müdürü Marco Giuliani, Sapanca’da düzenlenen toplantıda BFGoodrich yeni nesil lastiklerin yanısıra Türkiye lastik pazarını ilişkin de değerlendirmelerde bulundu.

Yılın ilk 3 ayında Türkiye lastik pazarının yüzde 15’in üzerinde büyüme kat ettiğini ifade eden Giuliani, “Ancak burada yılın başlarında geç teslim edilen kış lastiklerinin etkisini göz önünde bulundurmak gerekiyor. Ağır vasıta lastik pazarı; global ekonomik krizin devam eden etkileri, Avrupa’daki resesyon, uluslararası firmaların nakliye gücündeki azalma gibi nedenlerle 2012 yılında 2011’e göre yüzde 10 küçülmüştü. İlk 3 ayda ise ağır vasıta lastik satışlarının 2012’nin aynı dönemine göre 15’e yakın arttığını görüyoruz. Yine ilk 3 ayda binek lastikleri pazarında, üreticilerden bayilere satışta yüzde 30’a yakın büyüme kaydedildi. Bu rakamlarda hala, kısmen de olsa geçen sene yürürlüğe giren kış lastiği kanununun etkilerini görüyoruz. Bu artışın son tüketici bazında etkilerini ise hep birlikte bekleyip göreceğiz” şeklinde konuşu.

Sürüş testlerine katılan Michelin Türkiye Genel Müdürü Marco Giuliani, BFGoodrich lastikleri ve test performanslarıyla ilgili yaptığı değerlendirmede ise “Her ürünümüzü, performans bütünlüğünden ödün vermeden kullanıcı ve araç ihtiyaçları doğrultusunda üretiyoruz. BFGoodrich lastikleri 4x4’teki bilgi ve teknolojisini binek lastiklere de aktarmış bir marka ve her türlü arazi koşuluna uygun lastikler üretiyor. Bugün gerçekleştirdiğimiz testlerde de görüldüğü gibi, her türlü kullanım koşulunda sürdürülebilir hareketlilik ilkesini kanıtlamış olduk” dedi. 


 


 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.