Michelin ile iyi dersler şoför amca projesi hayata geçti

Michelin ile iyi dersler şoför amca projesi hayata geçti

Michelin, “İyi Dersler Şoför Amca” projesiyle servis işletmecilerini güvenli sürüş ve öğrencilerle iletişim konusunda eğitiyor.

Michelin, sosyal sorumluluk projesi İyi Dersler Şoför Amca kapsamında 2013 yılı eğitimlerine başladı. İstanbul Umum Servis Aracı İşletmecileri Esnaf Odası(İSAROD) işbirliği ile hayata geçirilen eğitimler kapsamında, 2013 yılında binden fazla servis işletmecisine; trafik güvenliği, trafikte davranış, iletişim ve ilkyardım eğitimleri verilmesi planlanıyor.

26-28 Ocak tarihlerinde Grand Şile Oteli’nde İSAROD çatısı altında hizmet veren toplam 200 ekip liderine verilen eğitimlerle başlayan “İyi Dersler Şoför Amca” Projesi kapsamında Trafik Güvenliği, Trafikte İletişim ve Davranış, Trafikte İlkyardım eğitimleri verildi. Ayrıca Michelin Eğitim Merkezi Müdürü Can Unaran tarafından da, “Lastik Güvenliği” başlığı altında ayrı bir eğitim verildi.


Servis işletmecileri, Şile’deki etkinliğin birinci gününde, insan kaynakları ve kariyer yönetimi danışmanı Erim Hısım tarafından “İletişim ve Takım” eğitimi aldılar. Kendilerine, iletişimin yanı sıra çalışma ortamında çocuklarla, okul yönetimi ve velilerle iletişimlerini geliştirmelerini sağlamaya yönelik uygulamalı eğitimler de verildi. Ekip liderlerinden bu eğitimde öğrendiklerini, ortalama 20-25 sürücüden oluşan ekiplerine iletmesi istendi. Bu doğrultuda eğitim içerikleri, ekip liderlerine yönergeler eşliğinde CD halinde dağıtıldı.

Binin üzerinde sürücüye eğitim verilecek

Mart-Aralık 2013 döneminde, 2012 yılında olduğu gibi toplam 10 eğitim verilecek. “İyi Dersler Şoför Amca” eğitimleri, İstanbul’un ilçelerinden gruplar oluşturularak gerçekleştirilecek. Katılım 100-120 kişi arasında olacak. Böylece 2013 yılı içerisinde toplamda 1.000’in üzerinde sürücüye eğitim verilmiş olacak.

Michelin Türkiye Genel Müdürü Marco Giuliani, “İyi Dersler Şoför Amca projesi ile Türkiye’deki önemli bir sorun olan trafik kazalarının azaltılmasına katkıda bulunmayı amaçladıklarını söyleyerek"İyi Dersler Şoför Amca" projesinin, yol güvenliği konusuna bağlılığımızın en önemli örneklerinden biri olduğunu söyleyebiliriz. Öğrencilerin; yol güvenliği, etik değerler ve mesleki ilkeler açısından olumlu davranışlar sergileyen servis şoförleriyle yolculuk etmesini hedefleyen projemiz, şoförlerin çocuklar için doğru rol modelleri haline gelmesini de amaçlıyor”dedi.

İSAROD Başkanı Hamza Öztürk ise bu eğitimlerin yaratacağı olumlu değişikliğe inancını dile getirerek “Uzun zamandır bu konuda eğitimler vermeye çalışıyoruz. Michelin desteğiyle bu eğitimleri ‘İyi Dersler Şoför Amca’ kurumsal sosyal sorumluluk projesi çerçevesinde vermekten memnuniyet duyuyoruz” dedi. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.