Michelin, İspanya Rallisinde 262’nci Zaferini Kazandı

Michelin, İspanya Rallisinde 262’nci Zaferini Kazandı

2013 FIA Dünya Ralli Şampiyonası’nın sondan bir önceki ayağı olan İspanya Rallisi’nde yine Michelin rüzgarı esti.

WRC’nin en zorlu ayaklarından biri olarak bilinen WRC İspanya ayağı, 2013 FIA Dünya Ralli Şampiyonası’na damgasını vurdu. WRC İspanya Rallisi, Michelin’in yüksek performans lastikleri ile daha da heyecanlı hale geliyor. Böylece Michelin ve Volkswagen’in pistteki mükemmel uyumuna sayesinde yarışlarda heyecan ve coşku bir arada yaşandı.

Michelin, en iyi üretici firma seçildi

Michelin işbirliği sayesinde Fransa Alsace Rallisi’inde “En İyi Pilot” ve “En İyi Yardımcı Pilot” ünvanlarını elde eden Volkswagen ekibi, yarış sonrasında aracının da ‘En İyi Üretici Firma’ seçilmesini sağladı. Michelin ise 1973 yılından beri katıldığı WRC’deki 262’nci zaferini kazanmış oldu.

Zafer, Michelin Pilot Sport H2 ile geldi

Yarışlar boyunca Sébastien Ogier ve Julien Ingrassia ikilisinden oluşan Volkswagen ekibi asfalt etaplarda Michelin Pilot Sport H2 lastikleri kullanırken; çakıl yollarda ise Michelin Latitude Cross H2 lastiklerini tercih etti. Polo R WRC ile yarışan ikili etkinliğin zorlu etaplarında yarışta geriye düşerken asfaltta tercih ettikleri sert bileşenli Michelin Pilot Sport H2 sayesinde kilometre başına yaklaşık saniyenin onda ikisi oranında zaman kazandı. Michelin lastikleri her iki zeminde karşılaştıkları zorlu koşullarda üstlerine düşen görevi en iyi şekilde yerine getirirken Sébastien Ogier ve Julien Ingrassia’nın zafer kazanmasına da en büyük katkıyı sağladı.

Michelin lastikleri ralliye damgasını vurdu

Zaferin ardından Michelin Ralli Programları Müdürü Jacques Morelli, Michelin’in İspanya WRC için toplam 1450 adet lastik tedarik ettiğini vurgulayarak, şunları söyledi:‘15 kişilik uzman ekibi ile yarışlarda hazır bulunan Michelin, Pilot Sport asfalt lastiğinin sert versiyonu olan H2 ve yumuşak versiyonu olan S2 ile yer aldı. Çakıl zemin için ise Michelin Latitude Cross’un sert zeminler için H2 ve yumuşak zeminler için S3 versiyonlarının tedarikini üstlendi.’

www.tasimacilar.com

 


 


 


 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.