Michelin kış için araç sahiplerini uyarıyor

Michelin kış için araç sahiplerini uyarıyor

Araştırma ve Geliştirme çalışmalarına yılda 600 milyon Euro’luk bir bütçe ayıran Michelin, geçtiğimiz yıl piyasaya sunduğu Primacy3 ürünüyle bu kış zorlu yol koşullarında sürücülerin işini kolaylaştırmayı hedefliyor.

Michelin, araç sahiplerinin, Islak ve kuru zeminde fren mesafesi ve yol tutuşunun yanı sıra, yakıt tüketimiyle de kolaylık sağlayacağı hedeflenen Primacy3’ün dayanıklılık ve uzun ömürlülüğüyle de sürücülerin beklentilerini karşıladığını belirtiyor.


Michelin yaptıkları araştırmalarda trafik kazalarının çok büyük bir kısmının dikkatsizlik ve özellikle virajlarda biriken su birikintilerinden kaynakladığı belirterek zor yol koşullarında araç sahiplerinin sürüşlerini kolaylaştırmak için belli ipuçları sunuyor.

Yağışlı havalarda ve ıslak zeminler için sürüş önerileri

• Islak zeminde daha güvenli bir sürüş için yapılması gerekenlerden bir tanesi hızın azaltılarak yolda çıkabilecek tehlikelere karşı riski en aza indirmektir.
• Yol şartları daha dikkatli izlenerek takip mesafesinin kuru zemindekine oranla daha fazla tutulması. • Yolun daha rahat görülebilmesi için sileceklerin, aydınlatma cihazlarının ve diğer temizleyici sistemlerin kontrol edilerek onarılması veya yenilenmesi gerekir.
• Araçların yol güvenliği için en önemli konulardan birisi olan lastiklerin hava basıncı, özellikle yağışlı havaların etkisiyle ıslanan zeminlerde çok daha önemli bir hale geliyor.
• Yağışlı havalarda özellikle ıslak zeminlerde fren mesafesi kuru zemine oranla daha da uzayacaktır. Fren mesafesinin daha da artmaması için fren esnasında tekerleklerin kilitlenmesini engellemek için kademeli olarak fren yapılmalıdır.
• Şiddetli yağmur, sileceklerin yeterince iş görememesine ve ön camda bir su tabakasının oluşmasını sağlayabilir. Görüş mesafesi, yolun kenarını ya da diğer araçları görmeyi engelleyecek kadar azaldığında araç kenara çekilip, yağmurun hafiflemesi beklenmelidir.
• Fren balatalarını ıslatacak kadar derin su birikintisinden geçilirse, hafifçe frenlere dokunularak kurutulması gerekiyor.
• Yağışlı havalarda mümkün olduğunca freni kullanmayıp, hızın gazdan ayağı çekerek düşürülmesi gerekir.

www.tasimacilar.com

 


 


 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.